Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,046
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

Ortalama 60 cm civarı bizler ufak tefek adamlarız bizde sorun yok :smiley: Bazı arkadaşlkar gelip 80 x 80 wc için küçük diyorlar onlara cevap çok basit siz çami veya benzincide wc kullanın :smiley: Şaka i tabi. Ama biz sıkıntı yaşamıyoruz şuan için.
teos' Alıntı:
Arkın bey,
Dikkatimi çeken bir konu var, koridorun eni oldukça dar gibi geliyor bana (50cm veya altı) yataktan kalkarken umarım sorun olmaz.
Oğuz

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Citroen Jumper Camper - Arkın Kaplan (dagciark28)

Ölçü anlamında sıkıntımız yok bizim. ama ilerisi ne getirir bilinmez. Yaşayıp görücez.
RÜZGAR' Alıntı:
Fazlaca bir deneyime dayanmadan masa başında çizilen projelerin bölüm bölüm mantıkî gelen ölçüleri , uygulama bittikten sonra bir bütün halinde bazı sorunlar çıkarabileceği genelde önceden öngörülemiyor. Bir de karavanın kullanılmaya başlamasından sonra ortaya çıkan kişisel alışkanlıklar doğrultusundaki uyumsuzluklar giderek sorunları derinleştiriyor.
Örneğin yatma bölümünüzün iniş ve biniş aralığının (holün)darlığı ile başuçlarınızın dolap ve banyo ile bir hayli kapalı olması yattığınız zaman bir "daralma hissi" verebilir gibi görünüyor.
Zaten karavan projeciliğininde en zor yanı da bu dar alanlarda insan alışkanlıklarının ve eğilimlerinin optimalini yakalamak.Çok rahat edeceğininz projelerde araçların hacmi yetmiyor.Eldeki araca sığdırmaya çalışınca da sıkıntılar başgösteriyor.
Umarım projeniz yatma,oturma, banyo ve mutfak bölümlari tamamlandıktan ve de bir süre denendikten sonra sizi mutlu eder.
Başarı dileklerimle kolay gelsin.

Bizde o sıkıntı yok sonuçta araç ebatları belli darlanırsak açarız bir pencere. Arka kapı camları bu iş için yeterli olacağı kanatindeyiz. olmazsa bakarız çaresine. Ben deneme yaptım fena değil. En kötü arka camı bile açılır yaparız. Zaten üst te yatan yoksa ranza kalka biliyor. Katlanmalı olarak planladık. Sıçak sorun değil içine klima takıcaz.
drares' Alıntı:
Arkın bey kolay gelsin siz ve arkadaşlarınız çok güzel bir imalata imza atıyorsunuz.Çalışmanızı ilgi ve takdirle izliyorum. Ancak,ranzalar yatarken darlık nedeniyle sıkıntı oluşturabilir. Özellikle yatacak kişi biraz iri yarı, kilolu ise ...Bari baş ucuna gelecek şekilde pencere yapsaydınız, sıcak gecelerde açılan bir pencere ferahlık sağlar. İlk karavanımın arkası ranzalıydı alt katını depo olarak kullanıyordum, üst katında ise benden başka kimse yatmak istemiyordu, bence pencere şart, size kolay gelsin...

Sıcak sorun değil içine klima takacaksınız.
Off Off.
Susun yahu
Canımız çekiyor.
;D

Kolay gelsin Arkın bey.

** sıcak soguk 9000 btu klima
** Şofben
** 120 lt temiz su tankı
** Seyir esnasında kullanım amaçlı çorum kalöriferi
** Buz dolabı
** İkili ocak
** Plazma tv ve dvd
** Kameralar V.s V.s

TezzMertek' Alıntı:
Sıcak sorun değil içine klima takacaksınız.
Off Off.
Susun yahu
Canımız çekiyor.
;D

Kolay gelsin Arkın bey.

Hem klima , hem kalorifer.
Şömine de kursaydınız.
:smiley:

Oguz Bey'in kamperinde yatak bas ve ayak kismina gelen duvarlarin icinde izocami cikartmislar ve yatagin olcusunu 190 cme ulastirmislar. Belki Oguz Bey bir seyler diyebilir bu konuda.

Arkın bey kolay gelsin işi baya kolayladınız

yarın öğleden sonra sizi ziyaret etmek istiyorum musaitseniz

Sevgili ARKIN iyi çalışmalar. Ben İZMİR de yaşıyorum.Ama inanın İSTANBUL da olsam yanınıza bir çırak gibi çalışmaya gelirdim.Hem bir şeyler öğrenir hemde yardımım olurdu.Bir takım görüş alışverişi de yapardık.Olsun sizi böylede izliyor ve takdir ediyorum.Mutluluklar.Sevgi ve saygılar .Bu yaratıcılık ve çalışma başarıyı getirir.Oda size büyük bir HAZ verir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.