Öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin yazılanları okuyunca ben'de kendi yaptığım karavanla ilgili bir kaç satır paylaşmak istedim.Yalıtım olarak yanlara bir tarafı alüminyum olan plaka halindeki taş yünlerini streç film ile kaplayıp döşedim,tabana izocamın süngere benzer yalıtımını tavana ise yine taş yünü kullandım,yan taraflara ve tavana 4 mm kayın su kontrası,tabana ise 18 mm kayın su kontrası kullandım,dolaplara vs. elimde bulunan üzeri kaplama 18 mm mdf kullandım ve 200 Lt su deposu 150 Lt pis su deposu,diğer kullanacağımız malzemeler derken araç oldu 4000Kg üstelik araç hususi kamyonet olarak kayıtlı olduğu için Bolu ve İzmir çıkışlarında kantara soktular kıl payı ceza yemeden kurtuldum. Benim araba ducato 2012 model 17 m3 beş yıldır sadece tavan camları açık olarak dolaştım nihayet bu yıl yan camları açacağım ve karavana dönüştüreceğim,bu arada yan tarafları söktüm izalasyonlarda problem yok yani taş yünlerini streç film ile kaplamamın iyi olduğunu düşünüyorum.Tüm karavancı dostlara selamlar.