Vankel bey bende teşekkür ederim ilginiz icin
Yan kaplamalarda kullandığım malzeme 5mm mdf lam boyanabilir malzeme
Genelde araç içi mobilyasinda ve kaplamasında suya dayanikli malzeme kullanirlar (bu işi ticari amaçla yapanlar) işciliği cok olur veboyarlar yada kaplama yaparlar . ben duşündüm taşindim araç içi su almiyor suya dayanikli malzeme kullanmanin mantikli olmadigina karar verdim cunkü evlerimizde mutfak ve banyolarda kullanilan malzeme mdf lam ve yillarca hic sorun yaşamadan kullaniyoruz sonucta araç in ici de su almiyor ne gerek var dedim ve mdf lam kullammaya karar verdim
Pencere acilmasina gelince cok uzun bir hikaye aslinda ulkemizdeki karavanlara avrupadan ithal sineklik ve guneslik takiliyor ve bu hazir malzemeler ederinin cok ustu bir fiyatla satiliyor bu işi ucuza ve kaliteden odun vermeden nasil yaparim . normal evde kullandigimiz surgulu sineklik ama bu sineklikler dikdortgen oluyor onun icin benim pencereminde dikdortgen olmasi gerekiyor onun icin dikdortgen cerceve yaptim. ( suya dayanikli 8mm pleymut malzemeden cunku camlarda buharlasma olur diye) yaptigim bu cerceveyi kaliteli silikon ile cama yapistirdim icten ve distan silikonladim distan siyah silikon camin kenarlari siyah oldugu icin icten beyaz silikon kaplamam beyaz oldugu icin ve kaplamami kesipyerine vidaladim on numara oldu bence resim sordunuz resim cekmedim ama isterseniz hafta sonu cekebilirim eve gelince karanlik oluyor resim cekme şansim yok
Umarim soru işaretlerinize cevap verebildim