Kolay gelsin resimlerinizi merakla bekliyorumKolay gelsin.Aynı araçtan bende aldım.Takipteyim.
Kolay gelsin resimlerinizi merakla bekliyorumKolay gelsin.Aynı araçtan bende aldım.Takipteyim.
Mesajinizi yeni gordum teşekkur ederim sizin başliği yazabilirsen incelemek isterimmerhaba Selamkar arkadaşım zor ama keyifli bir işe başlamışsın zira bende
bende mdf lam görüşüne tamamı ile katılıyorum hatırlatmakta yarar var bu yalnızca benim görüşüm
bende mdf lam yapıcam hesaplarım tutarsa dolu olarak 3500 kg geçmeyeceğimi ümit ediyorum
ben riski azaltmak için yan duvarlarımı kavak kontra ile yapıp plastik esaslı kendinden yapışkanlı duvar kağıtları ile kapladım bir karavan doğuyor konusunun sonlarında resimleri görebilirsin
ayrıca yalıtımı iyi yapılırsa ( gördüğüm kadarı ile taş yünü kullanmışsın bence mükemmel olmuş ) nemlenme oluşmayacaktır
kolay gelsin
Aracin tabanindaki kivrimlar taş yununun kalinligina yeterli gelmediginden daha yuksek ağac takozlarin 5cm ustune koydum pleymutu esnemesin diye kalin kullandim uzun yillar kullanimda esneyebilir diyeKaplamayı 18 mm yapman hatalı 8mm plywood yeterli senin zaten taşıyıcı bir zeminin var, izolasyon üzerinde fazla ağırlık, araçta fazla ağırlık, avrupa standartlarında böyle bir aracıınız 2 ton dan daha ağır olmaz. cezalar çok ağır!
Ben zaten fikir üretmekte geç kalmışım. sadece araca fazla yükleme yapmayalım diye akıl yürütmüştüm. siz zaten bayağı ilerlemişsiniz. güzel de görünüyor . güle güle kullanınAracin tabanindaki kivrimlar taş yununun kalinligina yeterli gelmediginden daha yuksek ağac takozlarin 5cm ustune koydum pleymutu esnemesin diye kalin kullandim uzun yillar kullanimda esneyebilir diye
Estağfurullah ben her zaman fikirlere onem vermisimdir benim aklima gelmeyen senin aklina gelebilir veya benim dusuncelerimden daha guzel kullanisli fikirler olabilirBen zaten fikir üretmekte geç kalmışım. sadece araca fazla yükleme yapmayalım diye akıl yürütmüştüm. siz zaten bayağı ilerlemişsiniz. güzel de görünüyor . güle güle kullanın
Merhaba taban ve yanlarda nemin tahliyesi veya tas yunu ile temasını onlemek için tavsiyeniz var mı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ediyorum uyarılarınız icinAracınız hayırlı olsun ve iyi çalışmalar.
Resimlere bakarken aracın tabanına da taş yünü koyduğunuzu gördüm. Kendi aracımda iki defa pencerenin contasından su girdiğinin geç farkına vardım ve tabanda su biriktiğini gördüm. Suyun akması ve havalanması için bir kaç yerden delik açtım. Bir süre sonrada taban kurudu. Taş yünü biliyorsunuzdur sünger gibi suyu emer. Kendisi suya dayanıklıdır ama bu durumdan taban zarar görebilir. Geçtiğimiz haftalarda 3 defa 3-5 günlük geziler yaptım. Geceleri soğuktu. Bütün gece ısıtıcı çalıştığı halde sabahları ön cam ve pencerelerin iç tarafı nemliydi. Soğuk gecelerde havalandırmayı da sınırlı ölçülerde yapabildigimiz için bu nemlenmeyi tamamen önlemek oldukça zor. Hem tabanda, hemde yanlarda araç içindeki nemin taş yünüyle teması olmaması için gerekli tedbirlere önem vermekte fayda var diye düşünüyorum.
Tekrar iyi çalışmalar ve kolay gelsin.
Peki öneriniz nedir veya taş yünü kullanırsam başıma neler gelebilirTaş yünü iyi bir yalıtım malzemesi ama artık Almanya’da karavanında kullanan pek kalmadı. Ben de kendi karavanımda taş yünü kullanmadım. Belki forumda deneyimli arkadaşlar vardır ve fikirlerini söylerler.
Aracın tabanındaki orijinal kontrplağı olduğu gibi bıraktım ve üzerine linolyum serdim. Yazın deniz kenarında linolyumu tozdan, kumdan temizlemek kolay olduğu için öyle bırakırım. Kış aylarında linolyumun üzerine yer halısına benzer şeyler koyarım. Yan taraflara ve tavana 6 mm kalınlığında resimde gördüğümüze benzer bir materyal yapıştırdım. Bunun üzerinde (yan taraflara) 6-10 mm kalınlığında (yerine göre) kontrplak var. Bu kontrplak üzerine bir çok şeyin montajını yapmak çok kolay. Tavandaki isolasyonun üzerini jersey kumaşla kapattım. Jersey esnek olduğu için tavanı kaplamak kolay oldu ve güzel görünüyor. Böylece araç içinin yüksekliği fazla değişmedi ve 1.82 boyumla bükülmeden hareket edebiliyorum.Siz yalıtım malzemesi olarak ne kullandınız da
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Peki öneriniz nedir veya taş yünü kullanırsam başıma neler gelebilir