Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 975
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 395,003
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün eve geldim ve akşama doğru amansız sıcak zayıflayınca, Daha önce Mordoğan Kampı öncesi çektiğim ikinci kat macunu bir güzel zımparaladım, Yüzeyim ortaya çıkınca son bir kat dolgu verniği ile geçerek kurumaya bıraktım. Muhteşem düz ve suya dayanıklı zeminin bu özellikleri iyice arttırılmış oldu. Daha önce epoksi ile kaplamayı düşündüğüm zemini, Bunun yerine serfloor gibi bir malzemeyle altında poliüretan yapıştırıcı kullanarak kaplamayı düşünüyorum şimdilerde.. Ama bunu yapmasam bile böyle uzunca bir süre idare de edebilir doğrusu...

img918.jpg
 

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bence de epey bir sure ıdare eder.
karavanından daha bır cok konuda faydalamabılecegıne ınanıyorum. Aklıma gelenı söylıyeyımmı ? Yıllar oncesı hobılerım nedenıyle çok ca kamyonet kırası odedım. keşke boyle bır care aklıma gelmiş olsaydı. ;D
Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Çelebi Kombi tasarımını yaparken bu durumu özellikle gözönüne aldım.. Ön dolap kapağının yer seviyesinde açılmasından elektrik tertibatının dolaptan bir üst seviyeye yerleştirilmesine, %100 açılan arka kapılara kadar pek çok detay ufak şeyleri taşıyabilmeye yönelik..

Burada dikkat edilmesi gereken şey ağırlık, sefer ağırlığı asla 750Kg'ı geçmemeli yasal olarak.. Bu da yaklaşık 200-250 kg'lık bir yük haddi olabileceği anlamına geliyor.. Bu durumda lastiklere düşen basınç istediğimiz sınırında kalır.

Bu bize ufak tefek şeyleri taşımak ve bazı zamanlarda onu yürüyen bir atölye olarak kullanacak esnekliği verir.

Çelebi'nin lastiklerine uyguladığı ağrılık aşağı yukarı arabanınki ile yakın olup şu anda daha da az.. 1350 kg lık yüklü ağırlığıyla araba her bir tekerleğine 337 Kg yük verirken, Çelebi ıvır zıvırla yüklü olup 750 olduğunu varsaydığımız durumda bile (Normalde bu kadar bile ağır olmayacak) kendi tekerleklerinden her birine 330-350 kg verir. (Bu değerler gelişigüzel değil hepsi önceden düşünülerek hazırlandı)

Ama Çelebi bir yol karavanı olmakla beraber bizim ufak tefek yüklerimizi de taşıyabilir. Taş, Tuğla, Kum, Çimento gibi ağır şeyleri taşıyamaz bu haliyle. Zaten taşınması düşünülen şeyler bunlar değil.

Çeki demiri olan bir aracınız herhangi bir nedenle hazırda varsa, Böyle ağır ve pis şeyleri taşıyacak bir romork almak hiç zor değil. Sudan ucuz ikinci el romorklar.. Bir iş boyunca kullanıp (Örneğin bir ev yapmak gibi) sonra sokağa atsanız bile kendini kurtarır.

Ama Çelebi gibi bir karavanın sunacağı ufak tefek taşıma kolaylıkları da özellikle bizim için çok kullanışlı olacak ve oluyor da bazı işlerde. Ayrıca Çelebi daha şase halinden itibaren kendi üzerinde kullanılan her şeyi kendisi taşıdı, Bu bile bize çok ciddi bir taşıma hizmetini zaten vermiş olduğunu gösteriyor.

Selamlar..
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Çelebi yapabildiği her şeyi yapacaktır. ;)
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler Rıfat abi, Güzel söylediniz.. Çelebi'nin zaten yapabildiği her şeyi yapmaya devam etmesi dileğiyle...
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Bugün şimdilik uzun süreli izci kampımızda kullanımına başlanması düşünülen 220V buzdolabımı yerine monte ettim. Artık sımsıkı sabitlendi.. Bu oldukça rahatlatıcı olacak yaz sıcağında...
HPIM0279.jpg

Çelebi nin son hali...
HPIM0280.jpg

İşte kuyruklu korkum... Arka bahçemde duvara yaslı bir tahtanın arkasında karşılaştık... Bu seferlik ben kazandım.. Tavuklar bu akrebi evden uzak tutmaya yetmemiş. Geçen sene üst komşumun eşini hastanelik ettiler hem de evinin orta yerinde..
HPIM0277.jpg

Bundan sonra elime alacağım her şeyin arkasında bir akrep aramaya başladığımı farkedip işi bıraktım.. Zaten bu günlük yapacaklarım da bitmişti..

Yazın bahçede çalışmaya devam edeceksem tavuk nüfusunu arttırmalıyım bir şekilde..
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler Yusuf,
Dikkat ediyorum zeten havaların ısınmasıyla bu tehlike hep aklımdaydı...
Öldürmüyor, Ama Süründürüyorlarmış sokarsa...
Oldukça ciddi sempatik sinir sistemi bozukluklarına yol açabiliyormuş.. Çift görme, Kısmi felç, sempatik sistem bozuklukları, tansiyon, çarpıntı vb.. Ama astım, kalp krizine yol açacak etmenlerin kişide varlığı dışında yetişkinleri öldürmesi pek görülen bir durum değil. Yetişkin ölümlerinin pek çoğu bunun gibi yan problemlerin sinir sisteminde zehrin gösterdiği etki tarafından tetiklenmesinden oluyormuş. Ama yine de tek bir akrebin çocuklar için öldürücü olabileceği söyleniyor.
Ben bunları ve yavrularını avlamak üzere her türlü özelliği olan muhteşem hayvanlar besliyorum.. Özgürce dolaşıp tüm gün avlanıyorlar...
Pek çok kişinin önerisi de buydu... Akreplerin kabusu onlar sahip oldukları özelliklerle.. Ama sorun Akreplerin çok açıkta değil, Genelde bir şeylerin altında, içinde veya arkasında gizli olması..
Tavuklar genelde nedense karınca yemiyor, Yani benimkilerin hiç karınca yediğini görmedim ama bunun dışında daha büyük böcekleri asla affetmiyorlar...
Bu akrep yan bahçeden binanın duvarından yürüyerek gelmiş olabilir. Tavuklar oraya geçemiyorlar ve bahçe çok bakımsız orda, Otla bürülü...
Selamlar...
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

akrepler otluk alandan çok kayalık ve taşlık arazide yaşarlar bu yüzden yerde bulunan taşların altına ve tahta parçalarının altına dikkat.birde gündüzleri ortalıkta pek görünmezler daha çok geceleri daha göz önünde oluyorlar diye biliyorum..ve bildiğim kadarıyla soktuğu zaman panzehiri vurulsanda vurulmasanda 24 saat bağırtır diye duymuştum.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler,

Bugün sabahtan boya yaptım..

Öğleden sonra 5 pinli soketleri 7 pinlilerle değiştirip, Seyyar olarak kamp yerinde aracın bagajdaki çakmak fişinden ulaştığım araç yaşam aküsü-karavan bağlantısını soketten geçirerek sabit hale getirdim.. Oldukça karmaşık bir iş çünkü hem arabada hem karavanda çalışmayı gerektiriyordu.. Ama sonuçta bitirmeyi başardım.. Artık araçtaki iki akü de seyir halinde bile karavanı beslemek için kullanılabilir. Kamp yapılacağı zaman da araca seyyar ayrı kablo çekmek gerekmiyorr artık.. Bütün bağlantılar pinler üzerinde geçiyor... Ayrıca arabanın akülerini karavandan şarj etme olayını da denedim bugün ilk defa arada sağlam bir kablolama olunca... Sonuç planlandığı gibi...
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Yücel kolay gelsin, tekrar çalışmalara başlamışsın
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

Teşekkürler Levent Usta, Ufak tefek işler.. Esas iç tasarım seneye.. Bu sene içerde yapılacaklar geçici olacak sadece bu sene için. Çelebi 19'undan itibaren üç hafta Gümüldür'de kampta olacak.. Çelebi ile ilk izci kampımız. Bu çok önemli bir deneyim olacak bizim için...
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

selamlar konuyu bastan sona hiç sıkılmadan zevkle okudum gerçekten zor sartlar altında inanılmaz güzel bir iş çıkarmıssınız tebrikler siteye yeni uye oldum arama motorlarında kendi karavanını kendin yap beni buraya getirdi oncesinde bir karavanı saseden yeniledigim için yaptıgınızın ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum (akbank reklamındaki karavan ) ama uslanmadım şimdilerde kucuk bir kamp karavan projem var kısmetse yakında başlıcam kalan işlerde basarılar ve kolaylıklar diliyorum
 


Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Çelebi Mini Çekme Karavan - (yugun)

yücel bey karavanın üzerine branda atıver.. bunca emeğe acır gibi oldum valla... ;) ;)
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Mesajlar
1,521,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst