Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 193,501

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

atiladi' Alıntı:
Enver abi, artık yatmıyorum, bu gün nihayet ayağa kalktım ama çalışmadım, çünkü karavandaki iş sırasına göre sol tarafın bel altı izolasyon ve kaplama sırası gelmişti, ardında yer pvc kaplaması yapacaktım ama şu an için eğilip çömelerek yer seviyesine yakın işler yapmam mümkün olmadı, bende bir gün daha ara verip, yavaş yavaş hareket ederek karaköye gidip, hem eksiklerimi aldım hemde malzeme araştırması yaptım...Geçen gün sipariş ettiğim gazlı havyam geldi onu denedim, eski havyaların kablolarından kurtulmak çok güzelmiş, ayrıca plastik kesim ve tamirat işleri için ek ekipmanları var bana göre kullanışlı ve güzel bir alet, çakmak gazı tüpünden gaz doldurularak çalışıyor..Lehim meraklılarına duyurulur...

Bir ara buna benzer bir şey ben de almıştım. Kişisel tercihlerim açısından bana pek kullanışlı gelmedi. Bu yüzden 12V ile çalışan bir havya aldım. Aklınızda bulunsun.

sevindirici ayağa kalkabilmiş olman,açığı nasıl olsa kapatırsın,kötü bir şeymiş bu gün yeni ne göreceğiz diye beklemek,havya takımı bile mutlu etmeye yetti :D

Bu gün, nihayet iş başı...Önce nerede kaldığımızı inceleyip, sabah hızla işe başladım, masa grubu panoramik pencere altının duvar kaplamasını yerine alıştırıp, kablo ve havalandırma fanı delikleri delindikten sonra, izolasyonunu yapıp, duvar kaplamasının montajını yaptım, yine aynı şekilde banyo ve arka yatak yan duvarının önce kaplaması alıştırılıp, delikleri delinip, izolasyonu yapılıp, kaplama yerine montajlandı, yatak-banyo, banyo-masa grubu, orta bölüm kaplama için levhaların birbirine denklenebilmesi için dikey ahşap kolonlarıda montajlayıp saat 17:00 gibi işi paydos ettim, birden bire vücudu fazla yormak iyi olmaz, bundan sonraki iş zeminin pvc kaplaması yapılacak, yerlerde sürünülecek iş için dinlenip çalışmak lazım, zaten acelemde yok...

20141212_165219.jpg

20141224_132706.jpg

20141224_132717.jpg

20141224_134008.jpg

Geçmiş olsun, bel önemlidir, dikkatli olmak lazım :smiley:

Hastalık dönüşü yine hızlı bir giriş yapmışsınız. Güzel iş ellerinize sağlık. Tekrar geçmiş olsun.

Bir gün pass bir gün iş, bu gün iş günüydü....
PVC yer kaplamasına başlayabilmek için önce karavanda gereksiz işi bitmiş malzemelerin tamamını depoya taşıdım, önce ortalığı çalışılabilir hale getirdim, hava yağışlı olduğu için araç dışına malzeme koyabilme imkanım bu gün yoktu, sonra PVC yer döşemesinin kesim ve tabana montajını yapıp bitirdim...
Sonra yeri belli olan banyonun yerini kesin hale getirip, banyo duş teknesinin banyo ölçüsüne göre kesimini yaptım, duş teknesi banyodaki yerini buldu.. Banyo ölçüsü içden içe temiz 85 X 85 cm olarak bağlandı...

20141226_152050.jpg

20141226_152219.jpg

20141226_164345.jpg

20141226_164321.jpg

Cumartesi pazar karavanda yapılacak pek iş yoktu, kapı eşik alüminyum profillerinin montajını yaptım...Karavanın içinde temizlik ve organazier kutularının vida gibi eksiklerini tamamladım, tüm organizer kutularının düzenlemesini bitirdim, çalışırken eksik malzeme beni rahatsız ediyor, onun yerine bu idare edetsin lazını hiç sevmiyorum, lazım olabilecek herşey, hazır bulunmalı, bunun için eksiklerini tamamladım, ekipmanların bakım ve temizlikleri yaptım, mobilya montajına hazır hale geldim...
Pazar günü öğleden sonra, kestirilecek mobilya parçaları için karavanda ölçü çalışması yaptım, artık kontraplak levhaları laminat kaplatıp, bilgisayarlı kesime verebileceğim duruma geldim..Hafta içinde kesimlerin siparişini verip, hazır olan cam çerçevelerinin pleksiglas camlarının imalatını bitirip, karavana camların montajını bitireceğim, ben camlar ile uğraşırken, mobilya parçalarıda laminat kaplama, ebatlama, kenar kapamaları bitmiş olur, camların arkasından yoğun bir şekilde mobilya montajına geçebilirim...

20141228_154421.jpg

20141228_154439.jpg

20141228_154451.jpg

20141228_154526.jpg

Bu gün, yani yıl yorgunu, yolları bomboş istanbul'da biraz dolaşmaya çıktık, akşam eve, bir dükkanda unutulmuş kalmış orjinal karavan banyo lavabosu alıp döndük, tamda istediğim ölçüde... 2015 güzel başladı...

Lavabo.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR