Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)
Bu gün, pop-up tavan yatağının imalatına devam ettim...
Önce dün metal kesimlerini yaptırdığım, pop-up mekanızmanın montajı ile işe başladım, makası çapaklarından tesfiye edip, deliklerini delip montajını yaptım...Mekanizma eni 4 cm olarak çıktı, ben dıç alüminyum ile iç yatak çerçevesi arasında 3 cm boşluk bırakmıştım önce iç çerçeveyi biraz küçülterek yatak çerçevesini küçültüp boşluğu her tarafdan 4'er cm kalacak şeklide ayarladım..
Sonra mekanizmayı önce alüminyum çerçeveye arka uca 10 cm mesafeden montajladım, sonra alüminyum çerçeveyi ters çevirerek, ahşap çerçeveyi içine yerleştirdim, makasın diğer kenarınıda ahşap çerçeveye montajladım...
Sonra pop-up'ı düz çeyirerek mekanizmayı test ettim, amartisörleri daha önce belirlediğim yere montajladım, amartisör açılan ön kısma yaklaştığı kadar sertliği artar, pop-up tamamen bitip, üzerine güneş panelleri yerleştikden sonra tekrar test edilecek, amartisörler pop-up'ı rahat bir şekilde kaldırıp, aynı zamanda rahat bir şekilde kapatılabiliyorsa, amartisörler şu andaki montajlı yerinde kalacak, duruma göre amartisör yerleri dağşitilebilir...
Amartisörler takıldıkdan sonra, pop-up tavanı tast ettim, ilk denemede mükemmel olarak çalışıyor, pop-up açıldığı zaman makas mekanizma alüminyum dış çerçevenin makas tarafini 15 cm yukarı kaldırıyor, buda yatarken makas tarafina uzatilan ayakların dar açıdan kurtulabilmesini sağlıyor, rahat bir yatış şekli ortaya çıkıyor..Pop-up dış çerçevesini 3-5 cm yüksek tuttum, bu şeklide üst yatağın yorganı serili halde iken pop-up'ın kapatılabilmesini sağlıyor...
Benim için pop-up başarılı şekilde tamamlandı, sonra pop-up açık konumda kenar kapama brandası için gerekli ölçüleri aldım, şimdi bir brandacıda dikişini yaptırıp brandanında montajını yapacağım....Bu arada üst alüminyum çerçevenin orta kaplaması yine alüminyum plaka ile kapatılacak...En üste güneş panellerinin montajı için ayrıca profil çubuklar montajlanacak..