Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,244
Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)

Abi hayırlı olsun kendine karavan yapıyor olaman dahada güzel haber demekki uzun gezi planları var ufukta.. ;)

Etiketler

Teşekkür ederim, Burhan...

Tanju, yok ya, nerede uzun geziler, evdeki şahsi karavan ekipmanlarını koyacak yer kalmadığı için, bir karavan yapıp eşyaları koyacak yer olsun diye yapıyorum, şimdilik, tabiki fırsat buluncada gezeceğiz artık...

Bu gün, pop-up'ın çerçevesinin birbirine montajını bitirdim, köşelerde kalın alüminyum L profil ile civataladım iç kısımlarınada köşegen kesimlerinden artan üçgen alüminyumlar ile montajladım... Sonra iç yatak ve yukarı çıkış tünelini ahşap çerçeve ile montajladım, ahşap çerçevenin büyük kısmı 120 x 197 cm yatak süngeri gelecek kısım, çıkış tüneli ise 120x50 cm oldu...
şimdilik dikey açılan pop-up çalışma tecrübem olmadığı için dış kapak çerçeveyi yatakdan her tarafından 3cm boşluk kalacak şekilde montajladım, amartisörler dayanak noktası olmadığı için muhtemelen uzun kenarda ileri geri hareket için bir pay gerektirecek, ben önde ve arkada 3cm pay bırakdım, pop-up kapatılırken ileri geri eksen kayması 3 cm ile sınırlı kalırsa sorun yok, 3 cm'den ne kadar büyük olursa 5-6-7-8 cm gibi, ön ve arkadaki boşlukları yatak boyunu kısaltmak sureti ile artırmam gerekecek..
Amartisörlerin montajlanacağı noktalarında yerlerini hesap edip belirledim, yarın amaörtisör montajı var...

20131113_143121.jpg

20131113_155032.jpg

20131113_154922.jpg

20131113_162307.jpg

Atilla bey, "yak"ın bir fotoğrafını (evin önünde, yukardan çekilmiş fotoğraf) facebook sayfamın kapağına fotoğraf olarak eklemiştim, sizden izin almadan. Eğer izniniz yoksa, kaldırayım. Kusura bakmayın, saygılar....

Estafurullah, beğendiğin fotoğrafı tabiki kullanabilirsin..Karavan fotoğrafları bu şekilde de olsa gözden göze, dilden dile yaygınlaşıyor, farkında olmayanlar da karavanları tanımaya başlıyor......

Teşekkürler, gerçekten bir karavanın fotoğrafına bakmak bile, beni rahatlatıyor. İnş. gelecekte bir gün bir yerlerde benim de böyle bir karavanım olma hayalim var.

atiladi' Alıntı:
Melih, örneklerin için teşekkürler..Örnekler alçak tavana iç yükseklik kazandırmak için tavanın komple kesilmesi olduğu için farklı bir çalışma, kesim bu denli büyük olunca işin tamamına hakim olma anlamında insanı korkutuyor tabiki, herkesin cesaret edebileceği bir çalışma deyil..Benim çalışmamda tavan kesimi her zaman yaptığımıza benzer tıpkı tavan havalandırması için delik açmak gibi, sadece biraz daha büyük delik, daha sonrası, araç tavanına kasket şapka giydirmek gibi bir şey, delik şapka içinde kalsın yeter..Tabiki buradaki en önemli mevzu, tam dikey çalışacak sistemin hatasız olarak programlandığı şekilde aşağı yukarı standart olarak çalışmasında, ve açma kapama kontrolünün basit bir kuvvet ile sağlanabilir olmasında..
Bu günlerde ağır bir bronşit geçirdiğim için hasta hasta parçaları kestirip hazırladım ama henüz montaja geçmeye cesaret edemedim, bir kaç güne kadar, şekil ortaya çıkıp konstrüksiyon yapılandırılınca herkes zevk almaya başlayacak...Hastayım ama yinede boş durmuyorum, tavanın açıp-kapama işleminde motorda düşündüğüm için frenli, redüktörlü ve step motorlar üzerinde çalışıyorum, belkide akülü vidalama ile çalışabilecek bir sistemi de tercih edebilirim...
Öncelikle geçmiş olsun, bu aralar özellikle virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar oldukça sık görülüyor. Hava ısısındaki hızlı değişimlerin sonucu bu...
Pop up tavann motorlu yada mekanik kontorollü olması bana daha uygun olacak gibi geliyor. Ama teknik olarak mümkün olur mu? bilemiyorum :smiley:

Bu gün, pop-up tavanın sağ-sol ikişer adet amartisörlerinin montajını yaptım, tavan 78 cm yere paralel kalkdı, buraya kadar sorun yok, ama bundan sonrası sorunlu, dün akşam "görünen köy klavuz istemez" hesabı eksen kayması olabileceğimden bahsetmiştim, amartisörleri takınca, eksen kayması başladı, eksen kaymasına hakim olup açılan tavanı alt platformun üstünde stabil tutabilmek için, bir çok tasarım parça yapmak gerektiği ortaya çıktı, bu parçalarda bir birine entegre hassas ve torna kaynak işi olacağı görüldü, hesap kitap çizim imalat aşamalarının zahmet ve maliyet getireceği sonucuna vararak, dikey kalkan pop-up projeden hemen vazgeçerek, B planına geçmeye karar verdim..
B planı pop-up tavanın arka kısımdan klasik pop-up menteşesi ile önden arkaya doğru amartisör yardımı ile açılan klasik metoduna dönüş yaptım, şimdi klasik pop-up menteşe imalatını yapıp, işi tamamlayacağım..Önce çalışmasını yerde bu hali ile tamamlayayım, sonra üst delik alüminyum plaka ile kapatılacak, güneş panellerinin montajlanacağı profiller montajlanacak...Klasik tavana geçince, tavanın kapatılması için mekanizma yapmayada gerek kalmadı, yokarı çıkış tünelinden tavan aşağı doğru çekildiğinde zaten kapanma konumuna geliyor...

images a.jpeg

20131114_115214.jpg

20131114_115236.jpg

Islemler hizla ilerliyor. Klasik aslinda daha kullanisli. Tavana paralel kalkanda sorun yasadigini okuyunca, kampervan arsivimi karistirdim. Avusturalya siteleriden buldugum discoverer adli firmanin urettigi kamperlarda senin A planindaki gibi tavanlar var. Fakat benim gordugum amartisor kullanmamislar. 2 yana birde arkaya X seklinde makas kullanmislar. Aracin icindeki fotograftada belli oldugu uzere icerdede baska bir amortisor mevcut degil. Fotograflari asagiya ekliyorum. Belki bu sekilde A planina donmeyi gozden gecirebilirsin.

Screen Shot 2013-11-01 at 00.26.58.jpg

DCP_2127.jpg

Ekli dosyalar

• Screen Shot 2013-11-01 at 00.26.16.jpg
    Screen Shot 2013-11-01 at 00.26.16.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 287

Melih, verdiğin örnek araç içinden ittirerek açılan hafif tavanlı model, roof tent model için mekanizma farklı, mekanizmanın çalışma prensibini akşam üzeri internette buldum, mikro düzeyde oldukca sağlam bir sistem ile açılıyor, zaten roof tent'lere astronomik fiyatların istenme sebebide içindeki mekanizmada saklıymış demekki..

TR'den bir örnek..http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-amarok-aksesuarlari-amarok-arac-ustu-cadir-maggiolina-2796-eu-129966385/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true

Atilla bey A planınınz böyle birşeymiydi yoksa ben mevzuyu tamamen yanlışmı anladım
http://www.youtube.com/watch?v=y4fIhtx1KME

Atilla Abi kolay gelsin. Yine güzel bir çıkaracaksın :smiley:

atiladi' Alıntı:
Melih, verdiğin örnek araç içinden ittirerek açılan hafif tavanlı model, roof tent model için mekanizma farklı, mekanizmanın çalışma prensibini akşam üzeri internette buldum, mikro düzeyde oldukca sağlam bir sistem ile açılıyor, zaten roof tent'lere astronomik fiyatların istenme sebebide içindeki mekanizmada saklıymış demekki..

TR'den bir örnek..http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-amarok-aksesuarlari-amarok-arac-ustu-cadir-maggiolina-2796-eu-129966385/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true

Anladim. Sen yazinca aklima geldi zaten PSA grubunun tavani zaten yuksek oldugu icin sanirim elle mekanim acmak kapatmak imkansiz oluyor. B planinda guzel hatta bence her hurlu araca yapilabilir hale gelecek boylelikle.

Atilla abim şöyle bişey kullansan diye düşünüyorum.bu makasa amortisörde mone edilecek yerleri var.menteşeyede gerek kalmaz.tüm sistemi açar kapatır.istrsen daha ayrıntılıda bilgi verebilirim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Cep telefonundan fotoğraf eklemeyi kabul etmiyor site.atilla abim senin sistemi çalıştıracak bir düzenek var.iki makas.ve bu makasların üzerinde amortisör bağlantı yerleri var.ayrıca çokta pahalı değildir eminim.foto varda ekleyemedim.kabul etmedi site engellemiş cepten fotoğraf eklemeyi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri