Melih, örneklerin için teşekkürler..Örnekler alçak tavana iç yükseklik kazandırmak için tavanın komple kesilmesi olduğu için farklı bir çalışma, kesim bu denli büyük olunca işin tamamına hakim olma anlamında insanı korkutuyor tabiki, herkesin cesaret edebileceği bir çalışma deyil..Benim çalışmamda tavan kesimi her zaman yaptığımıza benzer tıpkı tavan havalandırması için delik açmak gibi, sadece biraz daha büyük delik, daha sonrası, araç tavanına kasket şapka giydirmek gibi bir şey, delik şapka içinde kalsın yeter..Tabiki buradaki en önemli mevzu, tam dikey çalışacak sistemin hatasız olarak programlandığı şekilde aşağı yukarı standart olarak çalışmasında, ve açma kapama kontrolünün basit bir kuvvet ile sağlanabilir olmasında..
Bu günlerde ağır bir bronşit geçirdiğim için hasta hasta parçaları kestirip hazırladım ama henüz montaja geçmeye cesaret edemedim, bir kaç güne kadar, şekil ortaya çıkıp konstrüksiyon yapılandırılınca herkes zevk almaya başlayacak...Hastayım ama yinede boş durmuyorum, tavanın açıp-kapama işleminde motorda düşündüğüm için frenli, redüktörlü ve step motorlar üzerinde çalışıyorum, belkide akülü vidalama ile çalışabilecek bir sistemi de tercih edebilirim...