Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)
Bu gün, pop-up'a devam ettim...Önce hareketli kısmın tavan içine, tentenin montajlanacağı ahşap çubukları, yapıştırdım, elimde 2x2 cm çubuk kalmamış, mecburen yatar daireyi açıp 5x10cm'lik takozu dilim dilim doğrayıp, tavana içeriden çepe çevre mastik ile yapıştırdım, sonra, tavanın orta alüminyumunu sabitleyebilmek için 3 adet kiriş yapıştırdım, böylece tavan sacı stabil oldu...
Pop-up ta kullandığım alüminyum, eloksallı olmadığı için uzun vadede kararmasına engel olmak için boyamak gerekti, tabiki alüminyum en zor boya tutan malzeme olduğu için, yarı sentetik sanayi boyası sınıfındaki Hammerton boya ile boyayacağım, bu gün belli bir kısmını test etme amacı ile boyadım, hammerton boyanın dövme çekiç efektli açık gri rengini kullandım, böylece alüminyumun gerçek rengi ilede nerede ise bire bir aynı tonda oldu..
Tavan orta kuşakları tam olarak kurumadığı için işe devam edemedim, bu yüzden bu gün banada sanki hiç iş yapmamışım gbi bir izlenim verdi, kuşakların üzerine ağırlıkları koyup kurumaya bırakdım...