.
@memret ,
Aslında konuları etraflı ve çetrefil açıklamaya yatkınlığım var. Ama yine de yazdıklarınızı tek cümleyle sığdıabileceğimi sanıyorum.
Amaç gezmek, karavan bahane..
.
Ben elektrikle ısınmak için zemine "ısıtıcı karbon film" döşemeyi planlıyorum, 12/24/220 olduğu sürece en ekonomik ve en konforlu ısınma şekli. 12/24/220 olmadığı zamanda LPG ile doğalgaz sobası.
2x100ah akü bile olsa elektriğin çoğu zaman yetersiz kalacağını varsayıyorum.
.Ben elektrikle ısınmak için zemine "ısıtıcı karbon film" döşemeyi planlıyorum....
.
Galiba, Isıtıcı karbon film ile karavanın ısıtılmasından, sadece bir tasarım olarak bahsediyorsunuz ?
Yoksa böyle bir sistemin denenmiş somut verileri, sanırım hepimizin ilgisini çekerdi.
Yabancı forumlardan okuduğum az sayıdaki tecrübeler ise bu çözümün çift katlı karavan tabanlarında bile sadece ayaklara yetebildiği, dolayısıyla karavanın tümü için çözüm olmadığı yönünde.
Yani ancak cümrü kadar ısıtabiliyor denmekte.
Üstelik sizin karavanınızın büyük, bol pencereli ve izolasyonsuz yapısı için , pek uygun bir çözüm değil gibi.
Diğer taraftan metre karedeki ~100W tüketimiyle bu sistem, daha da az olan ısıtma değeriyle, yakıtlı ısıtıcıların rakibi bile olamamalı ?
Eğer konu sırf ayaklar ise zaten forumda daha pratik ve ekonomik çözümlerden bahsedilmişti..
Karavan düşüncenizi sempatik ve kendi içinde mantıklı bulsam da, sırf bir ev aleti olan geniş bacalı hermetik gaz sobası çözümünüze, nasıl yaklaşacağımı açıkcası pek bilemiyorum.
Ayrıca dikkate alınması gereken;
*bu aletlerin ikinci el internet fiyatlarının şu aralar farklı olmasi ve
*bahsettiğiniz karavan yapınızla kış ayları mutfak dahil tüp tüketiminizin tahminen haftayı ancak bitireceği olmalı ?
Umarım yanılıyorumdur ?..
.
.......
Tuvalet konusunda en çok üzerinde durulan konulardan bir tanesi doğa-çevre-insan ilişkisi ve sağlığı üzerine idi.
......İstenir ise dışkı tankı ile gri su tankı veya idrar tankı ile gri su tankı birlikte kullanılabilir. Bu seferde deterjan gibi temizlik kimyasalları dışkı veya idrar ile karışınca sorun yaratır mı bilmiyorum.
Sn Kartalveat,
..........
Anlatmaya çalıştığım, aşağıdaki şekillerde verilen klozet fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere, idrar için ayrı bir tahliye kanalı, dışkı için ayrı bir tahliye kanalı var. Yani bu iş için tek bir klozet fakat ayrı tanklar var. Eğer “no-mix toilet” diye arama yapılır ise yeterince materyal bulunabilir diye düşünüyorum.
..............
Dolayısıyla ikinci bir klozete ihtiyaç yok.
Ahmet bey, böyle bir klozetin olduğunu bu fotoyu koymasaydınız kesinlikle varlığından habersiz kalacaktım.Böyle bir şeyin ihtiyac olabileceğinden dolayı üretiminin yapılacağı aklıma gelmezdi.
Bu icat, sanırım erkeklerin ayakta yapma özgürlüğünü de elinden almış oluyor.
Diğer konuda hala grisu ile dışkının karıştırılmasının çevresel olumsuz etkileri olacağını belirteyim.(bu dediğim doğaya zarar verecek kimyasal içerikli sabun ,şampuan vs kullanmıyorsanız.)