Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,193
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

orsaalabanda' Alıntı:
Beğeniniz için teşekkürler. Tavan kenarlarındaki çıta konusunu anlayamadım. Üst tavan çıtalarından mı bahsediyorsunuz, yoksa içeride bir şeyler asmak için olanlardan mı?
Evet içindekilerden bahsediyorum...Bu arada şuan hangi araç var sizde..Birde ben kangoo ya arazi lasriği takmayı düşündüm..Yani biraz dişli ve yanağı yüksek lastik...Belki yükseltme gerekirmi bilmiyorum...Orjinal lastiklere yakın ebatta bulunurmu bilmiyorum....Selamlar..

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

İçindeki çıtalar ben aldığımda vardı. İlk sahibi taktırmış. Basitçe saca vidalanmış krom çubuklardı bunlar. Başta, sonda ve ortada üç tane plastik ayağı vardı. Aksesuarcılarda bulamazsanız bile basit malzemelerle yapılabilecek türden. Aslında bu bölge için İspanyol kangoolarda fabrika çıkışı olarak bulunan orjinal dolaplardan bulabilseniz mükemmel olur. Bu çıtaların çok fazla işimize yaradığını söyleyemeyeceğim. En fazla, yatak açıkken ihtiyaç duyulabilecek atıştırmalık yiyecek ve bazı ıvır-zıvırı torba içinde asmaya yarıyordu. O da hoş bir görüntü değil. Dolap en iyisi.

Şu an yüksek tavan VW T4 kamperim var.

Kangooya arazi lastiği uygun bir düşünce değil bence. Önler sürtmese bile arkalar mutlaka sürter. Zaten 4x4 olmayan bir araç için arazi lastiği hiç uygun değil. Arkalar için gereksiz, ama 4'ü birden takılmazsa yol tutuş ve denge açısından tehlikeli. Yakıt tüketimini de olumsuz etkiler. İspanya'daki 4x4 kangooların bile arazi performansı çok düşük. Ağırlık dağılımı bir garip ve rampada kalkışlarda çok kolay patinaja düşüyor. Çok yüklü olarak kullanmadığım halde (bagajda 100 kg.'a yakın sabit yük vardı sadece) kompakt bir araç değil de arkada bir şeyler çekiyormuşum gibi hissediyordum. Belki yumuşak amortisörlerin etkisi. Bu nedenle arazi performansı olmaz. Ama uzun yol performansı ve konforu harika bir araçtı. Belki kış lastikleri işinizi biraz daha kolaylaştırabilir.

orsaalabanda' Alıntı:
İçindeki çıtalar ben aldığımda vardı. İlk sahibi taktırmış. Basitçe saca vidalanmış krom çubuklardı bunlar. Başta, sonda ve ortada üç tane plastik ayağı vardı. Aksesuarcılarda bulamazsanız bile basit malzemelerle yapılabilecek türden. Aslında bu bölge için İspanyol kangoolarda fabrika çıkışı olarak bulunan orjinal dolaplardan bulabilseniz mükemmel olur. Bu çıtaların çok fazla işimize yaradığını söyleyemeyeceğim. En fazla, yatak açıkken ihtiyaç duyulabilecek atıştırmalık yiyecek ve bazı ıvır-zıvırı torba içinde asmaya yarıyordu. O da hoş bir görüntü değil. Dolap en iyisi.

Şu an yüksek tavan VW T4 kamperim var.

Kangooya arazi lastiği uygun bir düşünce değil bence. Önler sürtmese bile arkalar mutlaka sürter. Zaten 4x4 olmayan bir araç için arazi lastiği hiç uygun değil. Arkalar için gereksiz, ama 4'ü birden takılmazsa yol tutuş ve denge açısından tehlikeli. Yakıt tüketimini de olumsuz etkiler. İspanya'daki 4x4 kangooların bile arazi performansı çok düşük. Ağırlık dağılımı bir garip ve rampada kalkışlarda çok kolay patinaja düşüyor. Çok yüklü olarak kullanmadığım halde (bagajda 100 kg.'a yakın sabit yük vardı sadece) kompakt bir araç değil de arkada bir şeyler çekiyormuşum gibi hissediyordum. Belki yumuşak amortisörlerin etkisi. Bu nedenle arazi performansı olmaz. Ama uzun yol performansı ve konforu harika bir araçtı. Belki kış lastikleri işinizi biraz daha kolaylaştırabilir.
Cem bey cevabınız için teşekkürler..Dolap bazı modellerinde opsiyonel olarak var sanırım...Patinaj konusunda haklısınız...Geri çevirdiğinizde rampayı hiç zorlanmadan çıkıyor...Aşağı yukarı benzer meraklarımız var..Bene ailecek gezmeyi çok seviyorum...Bir ara T4 veya T5 için projelerim vardı ancak malum nakitsel sorunlar....

Benim bildiğim kış lastiklerinin performansları yazlık lastiklere göre çamurda daha kötü.Mantıklı şekilde düşünürsekte öyle,kış lastikleri yumuşak ve çok tırtıklı,kabaca anlatıyorum,çamur lastikleri daha tek parçalı lastikler,kanallar arası boşluklar daha fazla.

swiss room box a bakarken gördüm bu siteyi ve sırf sizin kangoya yapabildiklerinizi görebilmek için üye oldum. Tek kelime ile süper bir iş çıkarmışsınız. Bravo.

Valla helal olsun,ellerine sağlık.

çok güzel olmuş çok beğendim ve imrendim, keyifli vakitler geçirirsiniz inşallah:smiley: ileride düşündüklerim için örnek arıyordum iyi örnek oldunuz, bir şey soracağım bu tip arabalar ruhsatta kamyonet olarak mı geçiyor arkada koltuk olsa bile? iyi günler.. :smiley:

Beğenileriniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler..

Benim aracım "otomobil" ruhsatlıydı. Standart fabrika çıkışı arka koltuklu olanlar bu şekilde.

Ruhsatında kamyonet ya da panelvan yazanlar gerçekten fabrika çıkışı o şekilde olanlar. Sonradan arka koltuk takılan bu tür araçlara aldanmayın. Esasen o koltuklarda yolcu taşıyarak illegal bir iş yapmış olursunuz.

Kamyonet ya da panelvan olanlarla ÖTV kaynaklı fiyat farkları var bildiğim kadarıyla.

Ancak iki kişi iseniz ve arkada yolcu taşımayı düşünmüyorsanız arkası "koltuksuz" olan modellerde daha kullanışlı ve sağlam bir yapı oluşturmak mümkündür. Biz koltukları katlayıp yatağı açarken epey sıkıntı yaşıyorduk.

Koltuksuz modellerde yatağın (ya da oturma gruplarının) altında sandık türü yapılar oluşturulursa bagaj alanı olarak kullanılabilir. Katlanır arka koltukta bu bölge ölü olarak kalıyor.

Kampere dönüştürme amaçlı özel olarak bu tür araçlardan alınmasını tavsiye etmiyorum. Bir çok durumu kurtarıyor ama sonuçta sıkıntıları var. Elinde bu tür araç olanlar değerlendirebilir.

Çok geçte olsa ben de tebrik etmek istedim. Gerçekten çok yaratıcı bir çalışma olmuş.

Bende otomobil + büyük camper planımı uygulayamayacağıma kanaat getirdim. Bu durumda şehiriçi için biraz büyük, camper olarak biraz ufak bir araç alarak (Renault Traffic Cityvan uzun şase) verdiğiniz ilham ile bişeyler yapmak istemiyorum.

Yüksek tavan Transporter alarak gerçek bir camper yapma imkanım yok çünkü 5+1 kişilik oturma düzenini korumam gerekli.

Yapmayı düşündüğüm sistem aşağı yukarı linkteki gib, sadece sabit dolaplar yerine sizin gibi sandıklar yapacağım

http://www.furgovw.org/index.php?topic=140814.0

Tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim konu 5+1 minibüs ruhsatlı bir araçta bu şekilde tamamen demonte bir sistem oluşturmak polis ile başımı ağrıtabilir mi? Muayeneden yana sorun yok, bagajı boşaltıp muayeneye girmem yeterli, ama yolda veya kamp esnasında polisin birisi "bu bir karavan" diye tutturabilir mi?

Boyraz' Alıntı:
Çok geçte olsa ben de tebrik etmek istedim. Gerçekten çok yaratıcı bir çalışma olmuş.

Bende otomobil + büyük camper planımı uygulayamayacağıma kanaat getirdim. Bu durumda şehiriçi için biraz büyük, camper olarak biraz ufak bir araç alarak (Renault Traffic Cityvan uzun şase) verdiğiniz ilham ile bişeyler yapmak istemiyorum.

Yüksek tavan Transporter alarak gerçek bir camper yapma imkanım yok çünkü 5+1 kişilik oturma düzenini korumam gerekli.

Yapmayı düşündüğüm sistem aşağı yukarı linkteki gib, sadece sabit dolaplar yerine sizin gibi sandıklar yapacağım

http://www.furgovw.org/index.php?topic=140814.0

Tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim konu 5+1 minibüs ruhsatlı bir araçta bu şekilde tamamen demonte bir sistem oluşturmak polis ile başımı ağrıtabilir mi? Muayeneden yana sorun yok, bagajı boşaltıp muayeneye girmem yeterli, ama yolda veya kamp esnasında polisin birisi "bu bir karavan" diye tutturabilir mi?

Teşekkür ederim sn. Boyraz,

Demonte olan sandık türü eşyalarla muayenede dahi sorun olacağını düşünmüyorum. Yolda trafik polisleri de bunlara değil, çok farklı şeylere bakıyorlar. Bu düzenlemeyle ilgilenen olmaz. İlgilenseler de yasal olmayan bir durum yok zaten.

Bilginiz olması açısından,

2010 Ocak öncesi karavan ruhsatı alınmış araçlarda 5+1 ve hatta daha çok yolcu taşıma ruhsatlı olanları bulabilmek mümkün. Benim şu anda kullandığım klasik reimo dizaynı bir çok yüksek tavan camper 5+1, 4+1 ya da 3+1 ruhsatlı. (Benimki 5+1) Yüksek tavan T4'ü tek araç olarak otomobil rahatlığında kullanıyoruz. Kapalı ve katlı otoparklara girme zorunluluğunuz yoksa kamper amaçlı kullanımda yüksek tavan çok önemli. Yeni bir araca yeni düzenleme yapmayı düşünüyorsanız 5+1 ruhsat almanız hayli zor tabi.

Yanıtınız için çok teşekkürler Cem Bey. Kızınızın yol güvenliği açısından araçta koltuğu iptal etmemiş olmanız ve çocuk koltuğu kullanıyor olmanız bu konuda ki düşüncelerinizi benim için önemli kılıyor. Ben de kızımı koltuğunda sıkıca bağlamadan 100 metre bile taşımıyorum.

Bu sebeple 5+1 oturumlu camperınızda üçlü koltuğun pozisyonu ve yolculuk şekliini merak ettim. Yeni üye olmam sebebi ile sizin konularınızı aratamıyorum, eğer iç fotofları paylaştığınız bir konu varsa linkini (özel mesajla da olabilir) paylaşabilirseniz sevinirim.

Bu arada Trafic ile ilgili kararım sanıırm değişecek, arka koltukları araç içinde bıraksam bile işimi görmeyecek çünkü emniyet kemerleri 2 noktalı. Malum, çocuk koltuğunu bağlamak mümkün olmayacak.

Saygılarımla,

Ömer Boyraz

Kızımız artık yasal kilo ve boy ölçülerinin sınırında olduğu için çocuk koltuğu kullanmıyoruz. Arka koltuktaki emniyet kemerlerimiz de maalesef iki noktadan bağlantılı. Bu bir çok kamper ve minibüs tarzı aracın sorunu. Öncesinde de yükseltici olarak tabir edilen büyük çocuk koltuklarından kullanıyorduk. Bunun amacı boyu yükselterek yukarıdan gelen kemer bağlantısını boyun bölgesinden göğüs bölgesine indirebilmek. Kemer iki noktadan bağlantılı olunca yükseltici koltuğun da bir anlamı kalmıyor... Çocuğunuz küçükse 3 noktadan bağlantı şart.

[attachment=1]

PIC_2739.jpg

Cem Bey merhaba ,

Açtığınız konu başlığını buraya kadar güzel fotoğrafları , becerilerinizi ve yaratıcılığınızı da izleyerek bir solukta okudum. Fakat maalesef yeni aracınızın fotoğraflarını ve bunda ne gibi tadilatlar yaptığınız konusunda bilgi vermemişsiniz. Acaba başka bir başlık altında mı yayınladınız merak ettim.

Ayrıca BOYRAZ arkadaşımızın verdiği renault trafic tadilatı ile ilgili forum adresi bu araca sahip olan biri olarak çok ilgimi çekti.
Aracı aldımı , ne tür gelişmeler oldu bilgi vermemiş.

Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.

SRDRGV' Alıntı:
Cem Bey merhaba ,

Açtığınız konu başlığını buraya kadar güzel fotoğrafları , becerilerinizi ve yaratıcılığınızı da izleyerek bir solukta okudum. Fakat maalesef yeni aracınızın fotoğraflarını ve bunda ne gibi tadilatlar yaptığınız konusunda bilgi vermemişsiniz. Acaba başka bir başlık altında mı yayınladınız merak ettim.

Ayrıca BOYRAZ arkadaşımızın verdiği renault trafic tadilatı ile ilgili forum adresi bu araca sahip olan biri olarak çok ilgimi çekti.
Aracı aldımı , ne tür gelişmeler oldu bilgi vermemiş.

Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.
sn.SRDRGV, ilgili link;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52859.0
:smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkürler Haşmet bey...
Linki inceledim..
Cem beyin çalışmalarını takipteyim.. ::smiley:

[SIZE=small]Herkese Merhaba [/SIZE]
[SIZE=small]Cem Bey y[/SIZE][/size][SIZE=small]apmış olduğunuz proje çok güzeldi ben de bu yıl karavan hayatına girmek için küçükten de olsa bir şeyler yapmayı düşünüyorken projenizi gördüm ve araştırmaya başladım minicamperları. Kafama takılan bazı şeyler var sizin deneyiminizden faydalanmak istiyorum izniniz olursa.[/SIZE]
[/size][SIZE=small]Kısıtlı imkanlarla da olsa uzun bir gezi düşünüyorum ve dolayısıyla çok konfor aramıyorum[/SIZE][SIZE=small]
[/SIZE][SIZE=small]1-)[/SIZE][/size][SIZE=small]Şuan aracı almadım ama önümüzdeki yaz için seyahatlerimde kullanmak üzere [/SIZE][/size][SIZE=small] Renault kangoo 1.5 dci düşünüyorum [/SIZE][SIZE=small]Express,Comfort,Expression,Multix, Multix Ext.Edition,Multix Extreme ,Multix Privilege hangisini tavsiye edersiniz.[/SIZE][SIZE=small]
[/SIZE][SIZE=small]2-)[/SIZE][/size][SIZE=small]20 gün kadar bir arkadaşımla sonra yanlız seyahat edeceğim toplamda 1 buçuk ay Trakya Ege Akdeniz sahilinde 4000-6000 km yol yapmayı düşünüyorum gezinin planını tam yapmadım bukadar süre bu araç yeterli olur mu hayal mi kuruyorum sizce.[/SIZE][SIZE=small]3-)Yemek,tuvalet,yatak sorunlarını çözülüyor fakat uzun seyahatte önüme [/SIZE][SIZE=small]duş sorunu (solar duş olabilir deniyor araştırıyorum)[/SIZE][SIZE=small]cep telefonu-fotoğraf makinası-gece lambası gibi aletler için elektrik sorunu [/SIZE][SIZE=small]çamaşır yıkamak [/SIZE][SIZE=small]sorunları çıkıyor[/SIZE][SIZE=small]4-)G[/SIZE][SIZE=small][/SIZE][SIZE=small]ece üşümemek için tavsiyeleriniz[/SIZE]
[/size][SIZE=small]5-)Su ihtiyacını (yemek ,el yıkama vs için )lavabo yapamam o yüzden musluklu bidonla çözmeyi düşünüyorum ne dersiniz[/SIZE]
[/size][SIZE=small]6-)Soğutucu ne kadar gerekli yaz için ve nasıl bir [/SIZE][/size][SIZE=small]şey tavsiye edersiniz[/SIZE]
[/size][SIZE=small]Böyle bir araç bu kadar uzun bir yol için kısıtlı olabilir ama bence daha zor şartlarda seyahate göre konforlu olduğunu düşünüyorum[/SIZE]
[/size][SIZE=small]Şuan üzerine düşündüklerim bunlar düşüncelerinizi bekliyorum [/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=small]Saygılar Bülent[/SIZE]
[/size]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR