Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper -

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,211
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Fotoğraflardaki huzur ifadesi çok şey anlatıyor sevgili Cem. Amacını gerçekleştirmiş olmanın gururu, sevdikleri ile beraber olmanın hazzı ile birleşince, geriye bizlere keyifle seyretmekten başka bir şey kalmıyor.
Önerim, ön camlara yansıtıcı vazifesi de görecek, camları tam kapatacak ( vantuzlu) bir izolasyon malzemesi bulman. Bursa'da bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum, metre bazında muhtemelen izolasyon malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsin, ölçer biçer camlara göre diktirirsen, ön panel, öndeki koltuklar gece yatarken eşyaları koymak için daha rahat olur ve ısı bazında (sıcak, soğuk) ciddi faydası olur.
Hazırları, PSA grubu araçlar için yurtdışında var, http://www.reimo.com/en/D-accessories/DU-windows_accessories/DUU-thermo_carpets_and_insulation/ benzeri Bursa'da da bulunabilir/yapılabilir diye düşündüm. Tabii ki akordiyon gibi olanlar çok daha pratik ama bulması/yaptırması çok daha zor.
Sevgiyle kal.
Oğuz

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Aracını Yapanlar; Kangoo Micro Camper - Cem Babadağ (orsaalabanda)

Budur... Aynen budur!
Yukarıda yorum getiren tüm arkadaşların fikirlerine ortağım. En güzel karavan kontak anahtarı avcunuzun içindeki karavandır.
Eğer amacınız gezmek ve araç içinde konaklamaksa buyrun size son model klimalı, parça sorunu olmayan, az yakan bir motokaravan :smiley:
Bundan sonraki tüm gezilerinizde olabildiğince huzur ve mutluluk diliyorum.
Bu araçla karavan zevki tadarsanız, ilerde alacağınız daha büyük bir araç yayla gibi gelecektir.
Hayırlı uğurlu olsun

Cem Bey tebrikler... Çok güzel olmuş. Huzurlu tatiller dilerim.
Oğuz Bey'in bahsettiği vantuzlu cam izalasyon malzemesini ben Reimo'dan aldım. Reimo kredi kartı ile satış yapmıyor. Almanya içerisinde mal tesliminde ödemeli satış yapıyor. Almanya'da oturan yakınınız veya oraya gidecek bir arkadaş aracı ile alabilirsiniz. Ben parayı önceden havale yaptım, iş için gittiğimde de otele gönderdiler. Malzelemeri görünce biraz da pahalı aldığımı düşündüm. Cama yerleştirmek için vantuz kullanıyorsunuz. Kaliteli vantuzlar artık her yerde satılıyor. Malzeme olarak ön camlara takılan parlak, beyaz , alimünyüm gibi duran güneş siperliğini düşünün. Bu malzemenin dış tarafı bu siperlik malzemesinden. Orta kısımda sanki ince sünger var gibi. Bir ara ütü masası malzemesinden yapılır mı diye bir düşünce ortaya çıkmıştı. Sanki araç ön camlarına konulan siperliği ütü masası malzemesi ile birleştirince olur gibime geliyor. Bu arada arka camlara cam filmi taktırmanı öneririm. İyi olanları güneşi acayip kesiyorlar.

kemal orhun' Alıntı:
sayın (orsaalabanda) cem bey hayırlı seyirler.virabismillah limanınız çok rüzgarınız bol olsun.saygılarımla çanakkaleden geçerseniz beklerim.
Kemal bey,
Bu yaz içerisinde kısmet olursa Saroz taraflarına gelmek istiyoruz. Henüz tarihi belli değil ama Çanakkale'den geçerken size bir merhaba demeyi isteriz. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Beğenileri ile beni onurlandıran, güzel temennilerde bulunan sırasıyla;
Sayın yaybek,
teos,
orbay74,
gezmen,
güngör,
RÜZGAR,
Shadov,
yasiko,
fsirin,
aslanahmet,
necdet41,
metin0035,
bayar28,
kemal orhun,
vehbi42,
mebus,
shark72,
ozdener,
züğürt gezençi,
chaos,
mayıstosböce,
orion ve
bartek' e ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

teos' Alıntı:
Fotoğraflardaki huzur ifadesi çok şey anlatıyor sevgili Cem. Amacını gerçekleştirmiş olmanın gururu, sevdikleri ile beraber olmanın hazzı ile birleşince, geriye bizlere keyifle seyretmekten başka bir şey kalmıyor.
Önerim, ön camlara yansıtıcı vazifesi de görecek, camları tam kapatacak ( vantuzlu) bir izolasyon malzemesi bulman. Bursa'da bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum, metre bazında muhtemelen izolasyon malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsin, ölçer biçer camlara göre diktirirsen, ön panel, öndeki koltuklar gece yatarken eşyaları koymak için daha rahat olur ve ısı bazında (sıcak, soğuk) ciddi faydası olur.
Hazırları, PSA grubu araçlar için yurtdışında var, http://www.reimo.com/en/D-accessories/DU-windows_accessories/DUU-thermo_carpets_and_insulation/ benzeri Bursa'da da bulunabilir/yapılabilir diye düşündüm. Tabii ki akordiyon gibi olanlar çok daha pratik ama bulması/yaptırması çok daha zor.
Sevgiyle kal.
Oğuz
Oğuz abi,
Tavsiye için teşekkürler. Benzer bir malzeme bulursam değerlendirmeyi düşüneceğim. Bundan sonrası için çok kararsız kaldım. Şimdilik ''minimum masraf + minimum malzeme + minimum hacim = optimum fayda '' denkleminin eşitliğini sağladık gibi görünüyor. Eşitliğin sol tarafına yapılacak herhangi bir müdahele bizi maksimum fayda sonucuna ulaştırır mı? Yoksa sağ tarafın değerini düşürmekle mi kalır karar veremedim. Şu an için en gerekli malzeme kapalı tavan bagajı. Bu bizi gerçekten çok rahatlatacak ama, bir yandan büyük bir camper için bütçe ayırmaya çalışmak, diğer yandan bu araç için muslukları açmak ne kadar doğru bilemiyorum. Açıkçası bagaj için 500-700 TL gibi bir para harcamak istemiyorum. Diğer yandan araçta fazladan bir kibrit kutusu dahi koyacak yer kalmadı. Mesela gece yatarken kamp sandalyeleri ve masayı dashboard un ve ön koltukların üzerine koyuyoruz. Bizim şu an kullandığımız perde aynı zamanda buradaki görüntü kirliliğini de kapatıyor. Bakalım zaman içerisinde ne gibi pratik tecrübeler edineceğiz?

chaos' Alıntı:
Cem Bey forumu bir süredir okuyorum ve yeni yazmaya başladım. Camper/ karavan sahibi olmak isteyip de bu isteğini öyle ya da böyle gerçekleştirebilen birilerini gördüğümde her seferinde çok seviniyordum. Ama o kadar samimi kelimelerle anlatmışsınız ki ilk gezinizi, sevincinizi ben de paylaşmak istedim. Umarım aksiliklerin yaşadığınız güzellikleri gölgelemeyeceği nice kamplar yaparsınız. Umarım çok uzak olmayan gelecekte ben de bir mikro, mini ya da midi bir camper edinebilirim.
Sayın chaos,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Sevincimizi, sevinciniz olarak paylaşmak istemeniz bizleri çok mutlu etti. Dilerim en kısa zamanda biz de sizin sevincinizi sevincimiz olarak paylaşma imkanı buluruz. Ancak maxi camper ve alkovanlı motokaravan seçeneğini atlamışsınız. Hayalleri büyük tutmakta fayda var. Biz bu işe heves ettiğimizde maxi camper demiştik, bahtımıza mikro çıktı. Siz alkovanlı ile başlayın da en azından midi olsun. ;)

Cem Bey, alkovanlı karavanlardan hantal bulduğumdan olacak, hoşlanmıyorum:smiley: Mini camper benim için en işlevsel olanı, çünkü önümüzdeki en az 4 sene boyunca eğitim hayatım devam edecek. Bu süre boyunca hem ufak ufak ticaret yapabileceğim, hem ailemin yanına taşınırsam okuluma gidebileceğim, bunlar haricinde kalan zamanda da kamp yapabileceğim bir caddy ya da doblo -psa grubuna karşı bir önyargım var hernedense:smiley:- benim idealim. İlerisi için hayalim ise vw transporter'ın benim alacağım zamanda varolan kasasınından bir motokaravan yapmak.

Bu arada görüşümü paylaşmak isterim: Bu araca yapacağınız harcamalar satacağınız zaman size geri dönmeyeceği için, maliyet/ fayda oranı küçük şeyler yapmaya çalışmanız faydanıza olacaktır. Aynı zamanda ne kadar fazla zaman, emek ve para harcarsanız aracınızla aranızdaki duygusal bağ artacağından satmanız da zorlaşacaktır:smiley: Sizin aracınızla ben bile duygusal bağ kurduğuma göre zaten zor olacak bir işi daha da zorlaştırmayın derim:p

Mikro campırlara çok uygun olan biz alırken niye bundan almadık diye çok hayıflandığım connect in yüksek tavanlı olanı, bu işe baya uygun eğer ilerde böyle birşeye yeltenirseniz ben şahsen bunu tavsiye ederim sayın chaos,diğer uzun şase olanlarında yükseklikleri sınırlı.Bu mikrokampırlarda 1 cm in altın değerinde yeri var.

Cem bey bence yeni sınıfın isim babası siz oldunuz böylece benim mikro kampırım diye yeni bir sayfa açabilirsiniz,

Güzel bir sınaflama ortaya çıkıyor.
Mikro kamper : Connect, Doblo, Kangoo...
Mini kamper : Benim Küheylan, L300, Transporter...
Midi Kamper veya sadece Kamper : Ducato ...
Sonrası artık karavan :smiley:
Otomobilden yapılırsa herhalde nano kamper olacak.

çok güzel bir çalışma emeğinize özverinize
güzel fikirlerinize
paylaşım içinde sağolun
bu site de çok fena beyin fırtınası var

fsirin' Alıntı:
Güzel bir sınaflama ortaya çıkıyor.
Mikro kamper : Connect, Doblo, Kangoo...
Mini kamper : Benim Küheylan, L300, Transporter...
Midi Kamper veya sadece Kamper : Ducato ...
Sonrası artık karavan :smiley:
Otomobilden yapılırsa herhalde nano kamper olacak.

"Yüksek tavan VW T4-T5" ler hangi kategoriye girecek?...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
"Yüksek tavan VW T4-T5" ler hangi kategoriye girecek?...

Cavid Sezen
Tavan yüksek olunca hacim artıyor ayakta durabiliyorsunuz ama içerisi daha geniş değil, bence yine mini kamper olmalı ::smiley:

Arkadaşlar ,
Camper olacak araçlar için ; Mazda E -2200 , Toyota Hiace , Renault Trafic , Opel Vivaro, Mercedes Vito - Viano da düşünebilinir. Bu araçların tavan kısımlarını kesip polyester pop-up roof yapılabilinir. Benim de amacım kendime böyle bir camper yapmaktır.

Bence VWT4 ve T5 camper olmalı. 12m3 ve üzeri maxi camper, ötesi karavan...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR