Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar-Mnt Tent Trailer- emirem
Numuneler arasında boya öncesi performans ı arttırıcı kimyasal yokmuş olsaydı yollardım kurumsal firmalarla çalıştığımız içinde verdiğimiz yerden bize 10 kg verirmisin diyemiyorum.Orjinal ambalajı 80 kg olduğu içinde aldığınız da % 80 boşa gider.Bu kimyasal ne yapar onu söyleyeyim isterseniz.Olurda oralar da bu ürüne benzer ürün aramanız açısından faydalı olsun.Çıplak metale silme yöntemi ile uygulanır asidiktir çok iyi giyinmeniz lazım üstünüze geldiğinde kıyafetlerinizi deler,seyreltilerek kullanılır.Metalde ki pası ve yağı alır ince bir fosfat tabakası kaplar,bu işlem uygulandıktan sonra durlanır ve kuruduktan sonra beklemeden boya yapılır.Bu kimyasalların ne faydası vardır sizin anlayacağınız şekilde örnek verecek olursam,mesela metal boyalı bir yüzey çizildiğinde ,o yüzeyden pas yavaş yavaş yayılır bu tarz kimyasallarla boyannan yüzeylerde pas ya yalnızca çizilen yüzeyde kalır yada çok daha yavaş yayılır.Bu ürün tek başına bu işi yapar ama takdir edersinizki bu joker bir üründür,yani piyasada hem pas giderici,hem yağlayıcı,nemden aındırıcı gibi bir kaç özelliği içinde barındıran yağlayıcılar var yani hepimizin bildiği wd 40 ,bu ürünler evet pas söker ama bir pas sökücü kadar kuvvetli değildir evet yağlar ama bir yağlayıcı kadar uzun vadeli değildir yani hepsinden biraz.Yukarda anlattığım ürün pas sökmede muhteşem ama yağ sökmede o kadar başarılı değildir ama ince yağı söker.Anlatmak istediğim hepsi bir arada ürün varsa herşeyi çok iyi değildir,zaten öyle olsa yalnızca onu satardık ve şirketlerde yüzlerce ürün geliştirmezdi he ayrıca bu ürün aluminyum gibi yumuşak metallerde kullanılmaz.
Bunu şimdi yapmanız gerekiyor eğer paslı bir yüzeye boya yaparsanız ne yaparsanız yapın sonradan orayı boyadan kazımak pas ı alıp tekrar aynı işlemleri yapmak zorunda kalırsınız.Benim arkadaşlara arasıra tavsiyelerimde söylediğimde budur.Koca karavan yapıyorsunuz en zorunu yapıyorsunuz ama çok basit şeylerde detayları göz ardı ediyorsunuz.Bunların bir çoğu bilmemekten kaynaklanıyor tabi ki.
Benim esas mesleğim dozer operatörlüğü yaklaşık 3 sene amcamların yanında çalıştım lise yıllarımda,dozeri en küçük civatasına kadar parçalardık ve sürekli de izlerdik.Orada dozerlerin paletlerinin civatalarını iki boru ekleyip öyle sıkardık hemde iki kişi asılırdık ama biz bu gevşemezlikleri bilseydik o zamanlar koca dozerin paletlerine herhelde 250 ml gevşemezlik fazla bile gelirdi,üstelik hiç gevşemezdi,sökmek zorunda da kalırsan sıktığından biraz fazla güçle bir kere döndürdüğünde hiç sıkışmadan sökerdik.
Arkadaşlardan özelden mesaj atanlara da söylediğim gibi bu bir aracı sıfırdan boyayanlar için boya öncesi performans arttırıcılardır yani panelvanını karavana çevirenler için değil onların içi zaten boyalı ve sizin yapacağınızdan kat kat daha iyi kimyasallarla kaplanmış durumda.Panelvancılarda şuna dikkat etmeli,yalıtım yaparken altta paslı yerlerin olmaması gerekmekte,eğer varsa bu kendinize bu anlamda vereceğiniz en büyük zarardır.
Ayrıca ben olsam aracın altına pütür de atardım,hem yalıtıma destek olur,hem pas oluşumunun kısmen önüne geçer.