Kendi Çekme Karavanını Yapanlar-Mnt Tent Trailer- emirem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emirem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 134
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,504
Ynt: Kendi Çekme Karavanını Yapanlar-Mnt Tent Trailer- emirem

Sayın Emirem profilleriniz ortalama ağırlığını hesapladınız mı.Ayrıca profillerinizi boyamadan önce bir işlemden geçirirseniz size çok faydası olur.Eğer boyayı siz yapacaksanız size teknik destek veririm,boyacıya yaptıracaksanız da soracağınız soruları söylerim.

Etiketler

bülent bey profil ağırlığı yaklaşık olarak dingil , üst kabin taşıyıcı dahil 250-275 kg olacak boya işlerini kendim yapacağım komprosörle çalışan boya tabancam var .yüzeyleri temizleyip boyadan önce astar atmayı düşünüyorum. tekni destek ve bilgi vermeniz konusun da sonuna kadar açığım tornavidanın nasıl tutulacağını vidanın nasıl sıkılacağına kadar herzaman yardımlarınızı bekliyorum .selamlar.

SAyın Emirem ben yapıştırıcılar(mastikler,gevşemezlikler,sızdırmazlık)konularında yardımcı olabilirim.Daha önce söyelediyseniz ben bilmiyorum hangi şehirde yaşıyorsanız oralarda bulabileceğiniz yerleri de bulmaya çalışırım.

Boya öncesi performans arttırıcı kimyasallar bizim ana kollarımızdan,yani çıplak metale boya yapmadan önce kullanacağınız kimyasallar var,pası önlemek adına yada geciktirmek adına.
Ayrıca aracınızda kullanacağınız civataların gevşemesini engelleyecek kimyasallar var.Mesela bir tane alsanız(güçlü-orta-düşük)sizin karavanınız tümünü bitirmenize yeter.Bunun faydası vibrasyondan civataların sökülmesini engellemesi.Uzun vadede sökeceğniz civatanında kolay sökülmesini sağlaması.Bunları niye söylüyorum bu ürünler düşük fiyatlı ama performans arttırıcı ürünlerdir(güçlü olan ürün ortalama 25 € 50 ml).Bu ürünler şu anda kullandığınız bütün araçlarda kullanılan ürünlerdir,başlarken mutlaka kullanın diyeceğim ürünlerdir.Hatta bize rakiplerimizden birinin deneyin diye verdiği bir numune var ben bozulmadıysa onu size göndereyim kullanırsınız,düşük mukavemetlidir ama yinede işinizi görür.
Kimyasallardan da elimizde numune varsa ondan da yollarım metalleri silerek temizlerseniz çok faydası olacaktır(normalde püskürtme-daldırma gibi yöntemler uygulanır).bizde orjinal ürün açılmaz ve küçük ambalaj yoktur zaten siz bir amabalajı bile bitiremezsiniz bu yüzden,numune bakacağım yanlış anlaşılmasın.

Mahmut bey kolay gelsin merakla sonucu bekliyorum ilginç olacak.

mrh. Bülent bey civataların gevşemesini önleyecek kimyasallara ihtiyacım olacak özellikle üst kabini kaldıracak hareketli sistemde kulanacağım somun ve tekerlek civatalarında hafta sonları istanbuldayım işim gereği hafta içi bandırmadayım temin edebileceğim yerleri yazarsanız sevinirim.ayrıca yeni katılımcı olsamda bir süredir bu forum'u takip ediyorum burdaki katılımcıların hiç bir şeyini yanlış anlayacağımı sanmıyorum.ilginize teşekkürler

Cengiz bey teşekkürler

Ekli dosyalar

• Scan_Doc0001.pdf
    1,007.8 KB · Görüntüleme: 281

BÜGÜN DİNGİL BAĞLANTI PABUÇLARINI AYARLADIK DELİKLERİNİ DELDİK YERLERİNE ALIŞTIRDIK [attachment=1]

SDC12548.JPG

ŞASININ ARA BAĞLANTI PROFİLLERİ KESİLDİ YERLERİNE ALIŞTIRILDI YARIN KAYNAK YAPILACAK

SDC12555.JPG

ŞASI BAĞLANTI PROFİLLERİ KESİLDİ YERLERİNE ALIŞTIRILDI KİRLİ YÜZEYLER ZIMPARALANDI KAYNAKLANMAYA HAZIR..

SDC12555.JPG

Numuneler arasında boya öncesi performans ı arttırıcı kimyasal yokmuş olsaydı yollardım kurumsal firmalarla çalıştığımız içinde verdiğimiz yerden bize 10 kg verirmisin diyemiyorum.Orjinal ambalajı 80 kg olduğu içinde aldığınız da % 80 boşa gider.Bu kimyasal ne yapar onu söyleyeyim isterseniz.Olurda oralar da bu ürüne benzer ürün aramanız açısından faydalı olsun.Çıplak metale silme yöntemi ile uygulanır asidiktir çok iyi giyinmeniz lazım üstünüze geldiğinde kıyafetlerinizi deler,seyreltilerek kullanılır.Metalde ki pası ve yağı alır ince bir fosfat tabakası kaplar,bu işlem uygulandıktan sonra durlanır ve kuruduktan sonra beklemeden boya yapılır.Bu kimyasalların ne faydası vardır sizin anlayacağınız şekilde örnek verecek olursam,mesela metal boyalı bir yüzey çizildiğinde ,o yüzeyden pas yavaş yavaş yayılır bu tarz kimyasallarla boyannan yüzeylerde pas ya yalnızca çizilen yüzeyde kalır yada çok daha yavaş yayılır.Bu ürün tek başına bu işi yapar ama takdir edersinizki bu joker bir üründür,yani piyasada hem pas giderici,hem yağlayıcı,nemden aındırıcı gibi bir kaç özelliği içinde barındıran yağlayıcılar var yani hepimizin bildiği wd 40 ,bu ürünler evet pas söker ama bir pas sökücü kadar kuvvetli değildir evet yağlar ama bir yağlayıcı kadar uzun vadeli değildir yani hepsinden biraz.Yukarda anlattığım ürün pas sökmede muhteşem ama yağ sökmede o kadar başarılı değildir ama ince yağı söker.Anlatmak istediğim hepsi bir arada ürün varsa herşeyi çok iyi değildir,zaten öyle olsa yalnızca onu satardık ve şirketlerde yüzlerce ürün geliştirmezdi he ayrıca bu ürün aluminyum gibi yumuşak metallerde kullanılmaz.
Bunu şimdi yapmanız gerekiyor eğer paslı bir yüzeye boya yaparsanız ne yaparsanız yapın sonradan orayı boyadan kazımak pas ı alıp tekrar aynı işlemleri yapmak zorunda kalırsınız.Benim arkadaşlara arasıra tavsiyelerimde söylediğimde budur.Koca karavan yapıyorsunuz en zorunu yapıyorsunuz ama çok basit şeylerde detayları göz ardı ediyorsunuz.Bunların bir çoğu bilmemekten kaynaklanıyor tabi ki.
Benim esas mesleğim dozer operatörlüğü yaklaşık 3 sene amcamların yanında çalıştım lise yıllarımda,dozeri en küçük civatasına kadar parçalardık ve sürekli de izlerdik.Orada dozerlerin paletlerinin civatalarını iki boru ekleyip öyle sıkardık hemde iki kişi asılırdık ama biz bu gevşemezlikleri bilseydik o zamanlar koca dozerin paletlerine herhelde 250 ml gevşemezlik fazla bile gelirdi,üstelik hiç gevşemezdi,sökmek zorunda da kalırsan sıktığından biraz fazla güçle bir kere döndürdüğünde hiç sıkışmadan sökerdik.
Arkadaşlardan özelden mesaj atanlara da söylediğim gibi bu bir aracı sıfırdan boyayanlar için boya öncesi performans arttırıcılardır yani panelvanını karavana çevirenler için değil onların içi zaten boyalı ve sizin yapacağınızdan kat kat daha iyi kimyasallarla kaplanmış durumda.Panelvancılarda şuna dikkat etmeli,yalıtım yaparken altta paslı yerlerin olmaması gerekmekte,eğer varsa bu kendinize bu anlamda vereceğiniz en büyük zarardır.

Ayrıca ben olsam aracın altına pütür de atardım,hem yalıtıma destek olur,hem pas oluşumunun kısmen önüne geçer.

BÜGÜN KAYNAK GÜNÜ ÜST KABİN KALDIRMA DİREKLERİNİ TERAZİYE ALIP ANA GÖVDEYE KAYNATMAK YORDU BİZİ AMA SAĞLAM VE TEMİZ BİR İŞ OLDU[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

SDC12562.JPG

SDC12563.JPG

SDC12564.JPG

SDC12565.JPG

TEKRAR ŞAŞI DİNGİL PROVASI VE BİRLEŞMELERİNE İKİ ELEKTROT KALDI[attachment=3][attachment=1][attachment=4]

SDC12566.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR