Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Akcakoca'da 3 gün kaldıktan sonra Yakup abinin tavsiyesi ile Alaplıya gittik orada Gümeli köyü yaylası varmış çok güzel olduğunu söyledi ama oraya gittiğimizde 20 km köy 10 km ise yaylanın stabilize yolu olduğunu söylediler oyladık ama sonuç iç işlerinin ağırlığını koymasıyla geri dönüş oldu,bizde geri Akcakoca tarafına gelirken 2 tane kamping gördük ilk güzel olanına bir bakayım şartları ne adres bilgilerini alayım dedim içeri girdim çekme karavanların ve çadırların arasına geldim bir vatandaşa selam verdim buranın idarecisi kim diye sordum o da bana Yusuf senmisin dedi şaşırdım ve ya bu kadar ünümün yayıldığını bilmiyordum dedim ;D meğer Nail abi imiş(Ankiralı) sağolsunlar eşi ile birlikte bizi ağırladılar ikramda bulundular 3-5 sohbetten sonra müsade isteyip ayrıldık kendileriyle çekilmiş fotoğrafımız vardı ama silinenler arasında :'( neyse kampın adı Martı aile kampı küçük ama temiz bir kamp sakin ve işletmecisi ve sakinleri cana yakın,işletmecisi Zeki Alkan 0532 7360568 kamp Akcakoca çıkışı Alaplıya doğru 5 km sonra solda deniz kenarında mutlaka farkedersiniz günlük 15 lira alıyorlar elektrik su var.
Akcakocadan ayrılıp Düzce'ye yola çıktık etrafı geze geze niyetimiz Güzeldere şelalesini görmek ben daha önce gitmiştim ama çocuklarda görsün istedim ve biz giderken Düzce'de yağmur başladı geri dönecektik ama olsun arabamız geniş nasıl olsa dedik ve ısınan asfaltın buharını izleye izleye çıktık aman Allahım ne manzara yağmurda yağdığı için renkler iyice canlanmış aşağıca sıcaktan pişiyorduk orada üşümeye başladık hele gece battaniyeye sarıldık ama görülmeye değer keşke birkaç gün daha kalabilseydik.
biz oraya vardığımızda TRT telvizyonu çocuk kanalı için her ilin izci guruplarını yarıştırıyordu bayağı kalabalık bir çekim ekibi ile çalışıyorlardı hatta gece 01'e kadar çekimler devam etti bizim çocuklarda çekimlere katıldı bolca eğlendiler bizde onlar eğlenirken kenardan seyrettik hava serin bolca çay içerek ısındık unutamadığımız bir gece oldu yatarkende battaniye ince geldi üst üste penyeleri giydik sabah kahvaltıyı yapıp şelale ve etrafını bolca gezdik öğlen ayrıldık bu arada giriş basın mensuplarına ücretsiz ;D gece konaklamaya 10 lira alıyorlar
Şelalenin inişine beton basamaklar yapmışlar daha önce toprak ve bazı yerler ağaçlardan yapılmıştı yalnız en sonuna korkuluk çakmışlar en aşağı inişe izin yok bizim gittiğimiz günün bir öncesinde bir çocuk düşüp aşağı kadar sürüklenmiş itfaiye gelip aşağıdan almış Allahtan çocuk yaşıyormuş.
Çekim aralarında İzgi çcokları çalıştıran Zekai hoca,kendisi emekli öğretmen ve zamanını bu tür sosyal aktivitelere adamış çocukların dilinden iyi anlıyor.
Yusuf kardeşim tatilin güzel geçmiş kendim gitmiş kadar memnun oldum biz daha kımıldıyamıyoruz oğlanın üniversite girişi var . Resimlerinde mükemmel görünüyor , o arkası dönük 4x4 Defenderıda koymuşssun ayarım bozuldu valla kıskandım ) hani derler ya ...r yapıyor yapmış vallla. Ama bak genede bir çivi koyayım hatta 2 çivi :-
1.cisi bu krikolu olanlarda önden arkaya geçiş yok vede sürüş anında arkada seyahat edilemiyor sanırım. bu 2side çok dezavantaj sende bilirsin, aynen binek araba gibi 4-5 kişi ayni kabinde yolculuk zorunda kalmak hoş değil.
2.ciside hocam bukadar yüksek vede arka dingilden çok uzakta kasa sanki araca havale yaptırır virajlarda savurur gibime geldi. ama adam neticede buralara kadar gelmiş )