Kayıt Dışı Poyrazlar Gezisine Var mısınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,881
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kayıt Dışı Poyrazlar Gezisine Var mısınız?

http://www.meteor.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=SAKARYA
:(

Etiketler

Ne weather ne de accuweather.com da yağış görünmeyip cuma, ctesi ve pazarı güneşli göstermekte...

taiga' Alıntı:
Ne weather ne de accuweather.com da yağış görünmeyip cuma, ctesi ve pazarı güneşli göstermekte...
Bakalım hangisi bilecek :smiley:

osak' Alıntı:
Bakalım hangisi bilecek :smiley:

Göl dururken çadırın içinde yüzmek istemem doğrusu... :D
Ortamda o kadar karavan olacaksınız, çadırcı tayfaya acıyıp misafir edersiniz herhalde araçlarınızda... ;D

taiga' Alıntı:
Göl dururken çadırın içinde yüzmek istemem doğrusu... :D
Ortamda o kadar karavan olacaksınız, çadırcı tayfaya acıyıp misafir edersiniz herhalde araçlarınızda... ;D
komsuda pişer sizede düşer merak etmeyin :smiley:)))

Halkımızın felaketlere hazırlıklı olması için DMİ Tahminleri her zaman en kötü senaryoya göre hazırlanıyor anladığım kadarıyla :smiley: Ama tuttuğunu hiç bir zaman görmedim. Accuweather'in 10 gün öncesindeki tahmininin bile yanına yaklaşamıyorlar.

Kamp yeri için ücretler;

Araç başına 15 TL., elektrik alınacaksa +5 TL. olup, Toplamda 20 TL.dır.

Cuma akşamından gelip 2 gece kalacaklar için ayrıca ücret talep edilmeyecektir.

Yakınlardaki köy dışında alışveriş imkanı yok. Katılımcıların tüm ihtiyaçlarını önceden tedarik ederek gelmelerinde fayda var. İşletme çalışanlarından bazen kendi ihtiyaçları için yakındaki köye gidenler olabiliyor. İmkan dahilinde, ekmek ve gazete için ricada bulunulabilir, ama garantisi yok.

Çeşmeler var.

Tuvalet var.

Göl bisikletleri şu an için kullanılabilir durumda değilmiş, ancak ricamız üzerine belki bir tanesini bizim için hazırlayabileceklerini belirttiler. Göl bisikletlerinin kirası için bir şey konuşmadık, kiralamak isteyenlerin o an için yetkililere sorup kendilerinin anlaşmalarında fayda var.

İki ayrı hattan yaklaşık 10 araç için elektrik alabileceğimizi düşünüyoruz. Elektrik kullanımı ve paylaşımı konusunda aciliyet derecesine göre bazı araçlara öncelik tanımak zorunda kalabiliriz. Eğer mümkün olursa daha fazla aracı beslemeye çalışacağız. Ancak bu, büyük ölçüde çekilecek akımın miktarına bağlı olacaktır. Tek hattan mümkün olduğunca fazla sayıda araca elektrik verileceği için elektrikli ısıtıcı gibi yüksek akım çeken araçlar hem kendimizi, hem de elektrik aldığımız komşu araçları tehlikeye atabilir. Her araç için ayrı hattan elektrik alma imkanı olmadığı için elektrik alacak olan araçların aynı zamanda bir diğerine elektrik verebilecek donanımı bulundurması önemle rica olunur. Bunun mümkün olmadığı durumlarda bu araç ancak sıranın en sonuna yerleşerek elektrik alabilecektir.

Katılım yoğun olduğu için mümkün olduğunca, belirli araçların girebileceği belirli bölgeleri tesbit ederek, elektriğin uaşabileceği bölgeleri, mutlaka elektrik almak isteyecekleri ve bir arada olmak isteyecekleri belirleyerek, her katılımcı için kafamızda bir yerleşim planı oluşturmaya çalıştık. (Çekme karavanlar ve büyük araçlar asfalt boyunca, T3, T4, defender gibi araçlar alttaki platforma, çadırlar en alt platforma gibi...) Elbette planlar o anda yaşanabilecek gerçekliklerle örtüşmeyecektir. Düzenli ve herkesin memnun olacağı bir yerleşim istiyorsak, bu ancak işbirliğiniz ve yardımlarınız ile mümkün olacaktır.

En erken oraya kim gidecek. Ben bir aksilik olmazsa cuma gunu saat 4 5 gibi orada olabilecegimi planliyorum.

Eğer eşim gelemezse bende senden sonra oralar da olabilirim,gelirse 8-9 civarı.

insel' Alıntı:
En erken oraya kim gidecek. Ben bir aksilik olmazsa cuma gunu saat 4 5 gibi orada olabilecegimi planliyorum.
Ben gelene kadar herşeyi hazırla :smiley: benim gelişim 00-01 olur herhalde ..etlerim cok pişmesin, rakımada 2 buz lütfen :smiley:)))) (ayyy rakı dedim yalnış anlaşılırmıyım acaba :p )

Rakı da neymiş...
Iıııyyyyyyyy...
Primitif...
Forza Hayyam... ;D

Bu arada araç üstü çadırı olan bir arkadaşımda geziye katılmak ister, ancak ortam güvenli mi değil mi , aşağıdaki iki konseptten hangisini seçeyim diye sorar...

PeterMGlaessingToy033.gif

ToyotaHiluxArmor.jpg

Haldun boyle fotolar koyup bizi korkutma...kampa gelmekden vazgecerim bak..ne o makinalılar falan :smiley:)))))))

Haldun dostum yağmur yağarsa seni çadırvanımda ağırlıyabilirim. Tek geleceğim için sorun olmaz.

İlk gez gelecekler için Bülent'in ifadesiyle yol tarifi:

Adapazarı otobandan çıkış...
sağ -3-4km sonra Ankara istikametine dönüş...
sağ-4-5 km sonra karasu tabelası takip edilecek...
Adapazarı'na girdiğinizde 2. ışılardan sonra yol ikiye ayrılır sağ tarafa Karasu tabelasını takip ediyorsunuz. Toplam 3 tane ışık daha geçeceksiniz bu.da yaklaşık 6-7 km...
3. ışıktan sonra (toplamda 5. ışık) karşınıza çok büyük bir döner kavşak çıkacak. Daha önce böyle döner kavşak yok.

Döner kavşaktan düz devam edeceksiniz. Zaten tabela var karasu diye, kilometrenize iyi bakın yada sıfırlayın tam 5.1 yada 5.3 km sonra sola poyrazlara sapacaksınız. Sapmadan 500 mt önce PO benzin istasyonunu göreceksiniz.
İşin özeti karasu tabelasını hiç bırakmazsanız yanlış gitme söz konusu değil zaten ankara yoluna girdikten sonra karasu tabelası sizi bırakmaz.döner kavşağı geçin po benzin istasyonu görünca sola sapmaya hazırlanın yolun solunda cep var.

[attachment=1]

[attachment=2]

Google maps Poyrazlar'a dönüş için ilerideki kavşaktan U dönüşü gösteriyor. Kavşağa kadar gitmenize gerek yok. Yolun solunda dönüş için cep var.

[attachment=3]

yol.jpg

poyrazlar.jpg

cepten dönüş.jpg

Yol tarifi otobandan çıkışa göre yapılmıştır yani1.fotoğrafta ki haritaya göre.Toplam ışık sayısı 6 oldu.Ama dediğim gibi ışıkları saymaya gerek yok,baz alacağınız yer Karasu- döner kavşak,düz gidilecek, 5km ileride solda poyrazlar,tabela orman parkı tabelası dikkat çekmiyor ama büyük(gece gelenler için söylüyorum),benzin istasyonundan(el değiştirmişse bile bir tane var zaten ,farketmez sizin için)sonra dikkatli bakın.

Hava da iyi...

Cavid Sezen

[attachment=1]

SAKARYA İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Met

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri