burada yeniyim
dikkatimi çekti yazınızı okudum
kalabalık aileler için kasetli wc kullanmak son derece zor hatta imkansızdır
yat tipi diye bahsedilen 12 v.dc tuvaletlerin olduğu sistem kullanılabilir.
Ancak; gelelim tank konusuna:
pis su tankının havalandırması olmazsa olmazlardandır...
bu tip havalandırmaya aktif karbonlu koku filtresi takarsanız işi kökünden halletmiş olursanız.
6 ayda bir içini yenilersiniz olur.
şimdi soruyorsunuz nasıl nerde buluruz diye...
öyle piyasada satılan bir şey değil...
mesaj yazarsanız yardımcı olurum...
Sorunun çözümü kullanıcı sayısı arttıkça hazineyi büyütmek olamaz, zaten kalabalık aileden kast edilen sayının da karavan içinde fiziksel bir sınırı var. 4 kişilik bir aile için marin tuvalette 200 litrelik hazne yeterli oluyorsa sayı 10 kişiye ulaştığında yarım tonluk atık deposu taşımak gerekir ki bu depo dolduğunda nereye nasıl boşaltılır o koku nereye ulaşır hiç bilmiyorum. Yat ortamında sizlerin deniz gibi sonsuz kapasiteli bir arıtma ortamınız olduğu için atığı kişi sayısına göre orantılı boyutta bir haznede kısa süre muhafaza etmeniz makul olabilir ama karavan gerçekleri ile bu yapı örtüşmüyor.
Aslında kasetli tuvalette bu yapının haznesi taşınabilir kullanışlı hale getirilmiş bir versiyonu atık oranında bir azaltma hedefleyen bir çözüm değil belli aralıklarla hazneyi boşaltarak (belki taharet sebebiyle daha çok su kullanıyoruz ve daha kısa sürede dolduruyoruz ) ve hazineye kimyasallar koyarak kullanıyoruz.
Aslında bağımsız bir sistem değil mevcut kanalizasyon sistemi ile beraber kullanılan mobil bir çözüm. Marin sistem atıkların kanalizasyona atılmasına çoğu zaman fiziksel yapısı sebebiyle izin vermediği etrafı ve hatta karavanın kendisini bile kirlettiği araç deposunun boşaltım yaptığı boru ve atık sıçrayan yerlerin temizliği çok zor olduğu için aracın da çevresine koku yaymasına sebep oluyor.
Karavanla doğada kendi başınıza şehirden uzak bir tatil geçirmek istediğinizde ise atığı her iki sistemde de bir süre sonra ya doğaya boşaltmak yada boşaltım yapacak biryere gitmeniz gerekiyor
Çözüm kompost tuvalet ve yakmalı tuvalet sistemleri her ikisinde de atık sıvı ve katı olarak ayrıştırılıyor katı madde birinde tamamen yakılıyor diğer çözümde ise katı ve koku yaymaz hale getiriliyor sıvı uzaklaştırıldığı ve katılaştırıldığı için haznenin dolması çok daha uzun sürüyor, kimyasal kullanılmadığı için doğaya zarar vermiyor hazne küçük.
BioLet Separating Toilet 30NE