Karavanlı Gezilerimizden...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,235

Etiketler
Ynt: Karavanlı Gezilerimizden...

Temmuz-2007 Ovit'teyiz....

Geçtiğimiz günlerde adından çok sözedilen Ovit Yaylası, Rize-İkizdere ile Erzurum-İspir arasında; 2640 rakımlı bir yayla.. Takvimler temmuzun 5'ini
gösteriyor. Biz karlarda geziyoruz, Ovit'te.. Anlatılmaz bir güzellik..Her tarafta buz gibi ( eriyen karların oluşturduğu gerçekten buz gibi) sular akıyor.
Bu güzelliğe kendimizi öylesine kaptırmışız ki; fotoğraf çekmek aklımıza geldiğinde çevremizi yoğun bir sisin kapladığını farkettik.
Birbirinden uzak olarak yapılmış, ahşap yayla evlerinin bacaları tütüyor. 'Öğle saati böyleyse, gece nasıl soğuk olur, kimbilir ?' diye düşünmeden
edemiyoruz..

[attachment=1]
[attachment=2]

Yolda, çeşme başında rakı muhabbeti yapan bir aileyle karşılaştık. Davetleri üzerine, muhabbetlerine eşlik ettik..

[attachment=3]

Ovit Geçidi.jpg

Ovit'te.jpg

Rak? muhabbeti.jpg

Sami Bey,

Genelde nisan ayından itibaren yollarda olduğumuzdan, bu izlenimlerimizi paylaşma olanağını bulamıyoruz.. Hem şimdi anlatalım ki; yaza daha bilenmiş olarak
başlayalım, değil mi? ;) :D
Sağlıcakla kalın...

Ülker&Yavuz

Temmuz-2007 Tortum Şelalesi'ndeyiz...

Tortum Çayı, heyelan sonucu düşen kayaların önünü kapatmasıyla Tortum Gölünü oluşturmuş. Göl de zaman içinde bu kayaları
aşarak, aşağı Tev Vadisine dökülmeye başlamış. Böylece ortaya çıkan Tortum Şelalesi 48 metreden düşerek, yükseklik bakımından dünyanın
üçüncü şelalesi ünvanını kazanmış.. Erzurum'a 120 km. civarında bir uzaklıkta..

Yukarıda, şelale manzarası eşliğinde yemek yiyabileceğiniz yerler var. Tabii uçuşan su zerreciklerinden ıslanmayı göze alabilirseniz.. Aşağıya
merdivenle inebiliyor, aralardaki küçük teraslardan şelaleyi izleyebiliyorsunuz.

Biz temmuz ayında gittiğimizden, suların azaldığı söylendi. Ne var ki; İstanbul, Ankara,İzmir gibi kentler susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya
iken, buradaki su miktarı bizim için çooookk fazlaydı..

Bir de, şelalenin döküldüğü yerde öbeklenmiş çöpler de olmasaydı!..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Tortum 1.jpg

Tortum.jpg

Tortum ?elalesinde.jpg

Mayıs-2008 Amasya'dayız....

Amasya, adını 'Amazon Kraliçesi' anlamına gelen 'amasia'dan almış, Orta Karadeniz Bölgesi illerimizdendir ve Yeşilırmak'ın iki kenarında yeralır.
Harşena Kalesi ve Kaya Mezarları görülecek yerleridir. Kalenin büyük bir bölümü restore ediliyordu, biz gittiğimizde..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Amasya Har?ena Kalesi.jpg

Amasya Kaya mezarlar?.jpg

Kaya mezarlar?2.jpg

Kaya mezarlar?nda1.jpg

Kaya mezarlar?nda.jpg

Mezarlar, oldukça sarp kayalara oyulmuş. Bu nedenle zorlu bir tırmanış gerektiriyor. Ancak, çıktığınızda Amasya'yı yukarılardan görmenin
heyecanı yorgunluğunuzu unutturuyor.
[attachment=1]
[attachment=2]

Yeşilırmak kıyısındaki eski Amasya evleri restore edilerek, kafe,restoran, pansiyon olarak hizmete açılmış.. Tatil günleri ve akşam saatleri
halkın eğlendiği ırmak kıyısı çeşitli heykellerle süslenmiş.

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Kaya mezarlar?ndan Amasya.jpg

Kaya mezarlar?.jpg

Ye?il?rmak K?y?s?nda.jpg

Ye?il?rmak.jpg

Saat Kulesi.jpg

Amasya, camileri ve türbeleri ile de ünlü.. Merkezde, Yeşilırmak kıyısındaki Sultan II. Bayezit Camii bunlardan biri. Özelliği ise; minarelerinin iki ayrı üslupta yapılmış
olması..
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Amasya-camisi-.jpg

II Bayezit Camii.jpg

Ferhat ile ?irin.jpg

Sayin Egeli, geziniz ve fotograflariniz cok güzel .Gezinizin saglikli ve güzel gecmesini dilerim.

Selamlar :smiley:

Ercan ve Kadiye

Mayıs-2008 Boyabat'tayız...

Boyabat, Sinop ilimize bağlı, 25500 nüfuslu bir ilçe.. İçinden geçen Gazidere Çayı, ilçeye ayrı bir güzellik katmış. Boyabat Kalesi, bu çayın yanında yükselen kayalıkların tepesine inşa edilmiş..
[attachment=1]

Kalenin arka yüzündeki dik bir yamaçtan aşağıya, bir mağaranın girişine iniliyor. Bu mağara içindeki, kayganlığı yüzünden oldukça tehlikeli merdivenlerle de Gazidere Çayının kenarına ulaşılıyor..Kaleye çıkış bayağı zorlu bir tırmanış gerektiriyor.
[attachment=2]
[attachment=3]

Biz, en tepeye bayrak direğinin yanına kadar çıktık. Ancak rüzgar ve bulunduğumuz yerin çok küçük bir alan olması nedeniyle, bir fotoğraf çekimi süresi durabildik..

[attachment=4]
[attachment=5]

Boyabat Kalesi.jpg

Boyabat Kalesine ç?k??.jpg

Boyabat Kalesi1.jpg

Kalenin burcunday?z.jpg

Kaleden Boyabat.jpg

[attachment=1]

Boyabat'ta her yıl ekim ayının üçüncü çarşambası başlayan panayır, bir hafta sürermiş. Tabii biz göremedik.
Bir de yeni yeni restore edilerek turizme açılmaya başlayan Eski Boyabat Evleri var. Ara sokaklarda ve tek tek.. Görmek için sokak sokak gezmeniz gerek.. Çünkü ancak böyle bulabilirsiniz.
Boyabat'lıların tipik bir özelliği; sabah kahvaltısında sırık kebabı dedikleri söğüş eti soğuk olarak yemeleri.. Bizim damak zevkimize pek uymuyor, ama sevenlere 'Afiyet Olsun'....

Kaleden Boyabatl.jpg

Nisan-2008 Safranbolu'dayız....

Safranbolu, Karabük iline bağlı, Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihi evleriyle ünlü bir ilçemizdir. Adını bölgede yetiştirilen safran bitkisinden almıştır.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Safranbolu.jpg

Safranbolu'da bir konak.jpg

Safranbolu1.jpg

Cam i?çisi.jpg

Safranbolu Evleri1.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Bir Safranbolu evi.jpg

Safranbolu Evleri.jpg

Safranbolu'da bir sokak.jpg

Safranbolu,,yu izlerken.jpg

Yavuz abi ve Ülker ablacım sayenizde gezmiş kadar olduk...Çok güzel bir anlatım ve fotoğraflarla sunumunuz harika olmuş....İnşallah bizede nasip olur bu yerleri gezmek....birgün tanışmak umuduyla....

Sevgili Serkan Kardeş,
Herşeyin gönlünce olmasını diliyor, birgün, bir yerlerde karşılaşmak umuduyla gözlerinden öpüyoruz..

Ülker&Yavuz

Sn. egeli Safrabbolu'da tam benim düşündüğüm yerde konaklamışsınız. Güzel etkinliğniz ve paylaşımınız için teşekkürler...

Fotoğraflar ve anlatım çok güzel. Şu kış günü oturduğumuz yerden gezmiş gibi olduk. Paylaşım için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR