Karavanla Kış Mevsimin Kamp Yapma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,246
Ynt: Karavanla Kış Mevsimin Kamp Yapma

haşmet' Alıntı:
Sayın adaşım Haşmet Bey,nasip olursa yarın caretta çekme karavanımla,eşimle birlikte bir gece yatmalı kamp ve gezi planlıyorum,kış aylarında geçen seneden deneyimlerimiz var,benimki tamamen kafa boşaltma modu,sessiz sakin bir köşe bulup yürüyüş,keşif,ve tabi en dayanılmaz noktası ateş yakıp onun seyrine dalmak,internet,televizyon,ses sisteminden uzak,sadece bir deste iskambil kağıdı,pilli bir el radyosu sohbet edecek bişeyler,gezgin ve atlas dergisi,bize yetiyor herkese iyi gezintiler
Haşmet bey Gökova Turnalı'ya yaptığınız gezinizi takip ediyorum, Güzel bir paylaşım oldu. Kamp ateşi yakmak güzel ama her zaman da mümkün olmuyor :smiley:

Etiketler

Akdeniz45' Alıntı:
Biz kış aylarında da ara sıra hafta sonlarında karavanla gezeriz. Evimizden ve çevremizden biraz uzaklaşınca hemen tatil havasına giriyoruz.
Karavanımızda televizyon yok ve artık ihtiyaçta duymuyoruz. Internet televizyonun yerini aldı. Ayrıca karavanda çok güzel kitap okunuyor. Özellikle dağlık yerlerde kar yağarken gecelemek çok zevkli. Eşim dağlık yerlerde yürümeyi çok sever bende ona ayak uydurmaya çalışıyorum. 10 gün önce hafta sonunu Alp Dağlarında geçirdik (bizden 100km uzakta). Kış sporları başlamadan gidelim dedik. Kış sporları başlayınca Alp Dağlarındaki karavanparklar hep doludur. Karavanparklar bu tür geziler için çok elverişli. Hem fiyatları uygun hem de insan istediği zaman gelip gidebiliyor.
Karavandaki truma sobanın sesine artık iyice alıştık. 22 yıldır aynı sobayı kullanıyoruz ;D.
Hüseyin bey sizin deneyimleriniz bize her zaman yol gösterdi. Kar- yağmur yağışı sırasında karavanda olmak çok güzel, ama rüzgar varsa karavanı sallıyor. O zaman insan biraz huzursuz oluyor. Geçen kış biz de Davraz ve Salda kayak merkezlerine kayak yapmak için gittik. Oldukça eğlenceliydi. :smiley:

nevzat' Alıntı:
Özellikle yağmurlu havalarda karavanın içinde yağmurun tıkırtısını dinleyerek uyumak en büyük zevkim.Üst ranzada yatıp başımı havalandırmanın olduğu yere denk getiriyorum,yağmur damlaları yüzüme çarpacakmış gibi düşüyor.TV düzeneği bendede yok. Manzaraya karşı gündüzleri sıcak kahve ve çay içip sıcacık ortamda kitap,dergi okumak radyo dinlemek ve sohbet etmekde büyük keyif.Çaydanlığın çıkardığı buhardan buğulanan camlar ortama mistik bir hava katıyor. Bence karavanı kışın kullanmak yazın kullanmaktan daha zevkli. Trumanın tıkırtı sesinede alıştık ninni gibi geliyor:smiley:
Nevzat bey keyfinizin bol ve daim olmasını dilerim. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum :smiley:

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Biz kış aylarında da ara sıra hafta sonlarında karavanla gezeriz. Evimizden ve çevremizden biraz uzaklaşınca hemen tatil havasına giriyoruz.
Akdeniz45

Sevgili Hüseyin, ben seni emekli oldun biliyordum. :D
Ama doğru zavallı emeklilerin artık hiç tatilleri yok ! ;) ;D
Mesut bey sizin deneyimlerinizi de bekliyoruz ;)

es45' Alıntı:
İşin açıkcası ben de kış kamplarını daha çok seviyorum..meşe odunu ateşi başında semaverde çay demleyip dostlarla muhabbet inanılmaz keyifli oluyor..
Sn.es45 ateş başı oldukça keyiflidir. Ateşi seyretmek, sıcaklığını hissederken odun kokusunu koklamak hepimizin seveceği bir durumdur. Ama bazen ateş yakılamayacak yerlerde de kalabiliyoruz. Şehir merkezleri, sahil siteleri ya da yangın tehlikesi olan orman alanları gibi o zaman bu zevkten mahrum kalıyoruz. :smiley:
Kış kamplarına bayılıyorum ;)

mayıstosböce' Alıntı:
Her ne olursa olsun karavanda mutlaka kışlık uyku tulumu bulunmalı,kişi sayısına göre.
Bülent sen işini bilirsin, Poyrazlarda senin sayende üşümekten kurtulmuştum ;D

mrdnmz' Alıntı:
bu sene kısmetse biz de kış kampı denemelerine başlayacağız... buradan paylaşırım. Kış kampı için özellikle dikkat edilmesi gerekenleri ya da sizin için olmazsa olmazları da paylaşır mısınız? Mesela semaver olmaz ise gitmem arkadaş gibi :smiley:
Emre bey , kamp süresince sizi tehlikeye sokmayacak zorunlu donanım kesinlikle olmak zorunda. Buna semaver de dahil olabilir :D

drares' Alıntı:
Sn.es45 ateş başı oldukça keyiflidir. Ateşi seyretmek, sıcaklığını hissederken odun kokusunu koklamak hepimizin seveceği bir durumdur. Ama bazen ateş yakılamayacak yerlerde de kalabiliyoruz. Şehir merkezleri, sahil siteleri ya da yangın tehlikesi olan orman alanları gibi o zaman bu zevkten mahrum kalıyoruz. :smiley:
Kış kamplarına bayılıyorum ;)
eve t bu konuda haklısınız..yasak bölgelerde tabiki kurallara uymak gerekiyor..ama ben biraz kurnazlık yapıp mangal ateşini biraz fazla yapıyorum ..kücük odunlarla takviye ediyorum..canlı ateş yakamasamda acılır sandalyenin altına folyoyu tabak şekline getirip içine mangal közü koyuyorum..ve sonuc.. alttan sıcak pişiriyor ..Türk insanının fikri zihni işte :smiley::smiley:

drares' Alıntı:
Emre bey , kamp süresince sizi tehlikeye sokmayacak zorunlu donanım kesinlikle olmak zorunda. Buna semaver de dahil olabilir :D

Haşmet Bey semaver i ekledim :smiley: ama yine de (sanıyorum) ilk kış kampı tek başımıza olmayacak gibi geliyor. Belki de siz öncülük edersiniz?

Antalya- Aydın çok uzak yerler değil, belki bize ortak yakınlıkta bir gezenbilir kış kampı organizasyonu yapar, kampın da hakkını veririz ;)

ben her ikinizede komşuyum tam oranızda Muğladayım

Kış ortasına geldik, eski ya da yeni dostlardan kış kampı deneyimlerini bekliyoruz :smiley:

Bülent Bey, siz bir de İzmir'i görseniz. Hava sıcaklığı 13, 14 derecelerde.

Haşmet bey bizim bu yıl karavan ile 4 kışımiz yazları avrupaya gittiğimiz için Kış tecrübe miz daha fazla kış aylarında karavan daha keyifli.
Bu yıl kış aylarında Marmara Bölgesinde olacağız. Tekirdağ i görmek ve kısa veya uzun kış Kampı yapmak isteyenleri bekleriz.

Süreyya bey deneyimleriniz hepimiz için önemli, paylaşımınızıbekiyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR