Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,980
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

Ne güzel bir konu açmışsınız. Geçmiş anılarım canlandı yeniden. Gökçeada'da Kuzu Limanında rahmetli amcamın turistik tesisleri vardı. Anteplinin yeri diye anılırdı. 1988-1991 yılları arasında 3 yaz tatili, okullar tatil olur olmaz gider, açılmadan 1 gün önce dönerdik. Tesislerde ve lokanta da yaz boyunca çalışıp harçlığımızı biriktirirdik. Feribot iskeleye yanaştığı zaman öğrendiğimiz 3-5 cümle almanca ile turist kapmaya çalışırdık, pansiyona...

Akşamları lokantada servise yardım eder, işimiz bittiğinde Ali Canan koyunda balık tutmaya giderdik. Kuzu Limanı sahilinin sonunda kum kayalarını izleyerek, irili ufaklı koyları geçerek ulaşılırdı Ali Canan koyuna. Zaman zaman belimize kadar denize girip geçmek gerekirdi, balığın en güzelini yakalayacağımıza inandığımız o koya varmak için. Ali Canan ise o koyun tepesine ev yapmış, macera dolu bir insandı. Elektrik yok, dağdan gelen suyu, ince borularla evine kadar getirmiş ve depolayarak kullanan, yaz kış orada kalan arada bize eski anılarını anlatarak mutlu olan bir kişiydi.

O zamanlar açık cezaevi olarak kullanılıyordu Gökçeada.. Şimdi öyle midir acaba bilmiyorum. Bir Celal vardı. Eski mahkum, yeni bekçimiz. 7 numara gözlükleri ile 4-5 km mesafeden feribottan inen araçların plakalarını okurdu. :smiley: Rumlardan da dostlarımız vardı, Apostol çok şarap içer, sağı solu rahatsız ederdi. Amcam bir gün fena tartaklamıştı onu.

Üç amcaoğlumla birlikte sahilde futbol oynar, gün boyu kritiğini yapardık. Balıkçılık geyiklerimizde fena değildi hani. Yeni Türkü, Zülfü Lİvaneli ve Gırgır dergisi ile ilk kez Adada tanıştım, en büyük amcaoğlumun sayesinde ve bana adayı anımsatır hep.

Zeytinli köyündeki dibek kahvesini çoğu insan adaya gelince ziyaret eder ama 30 metre ilerisindeki amcamın kasabı benim için daha değerlidir. Taş yollarında hararet yapmasın diye itina ile kullandığı, arka tekerlekleri içe bakan skoda kamyoneti, kapı döşemesi olmayıp, o boşlukta sıralanan bafra sigaraları, sezon açılmadan önce söküp taktığı motoru, şanzımanı, hala yağ kokusu burnumda.

Merkez 7 km idi Kuzulimanına, 7 tepe aşardık bisikletler elimizde, Merkeze varır, dondurma yerdik, oltalarımıza misina alırdık, mantar alırdık. Geceden bırakma yapar, sabahları yılan balığı tutardık. Ekmekli oltamızla kefal tutar, büyüklerini lokontaya satardık.

Çok güzel günlerdi çok..

Etiketler

Yusuf artık diyecek birşey bulamıyorum. Topiğe yazan arkadaşlar herşeyi layıkıyla anlatmışlar, çok güzel duyguları bize yaşattığın için sonsuz teşekkürler...
Göktuğ arkadaşımızın konuya katkıları ise ayrı bir tat eklemiş, güzel anılarını bizimle paylaştığı için teşekkürler...

Evet Haşmet bey benim değil sadece ada ile eskiden bağlantısı olan çokca arkadaş var forumda çokda anıları var adayı benden çok gezende var fakat demekki daha önce orası ile ilgili yazı yazılmadı burada sanırım ilgi ve duygunun sebebi bu.

yaybek' Alıntı:
Göktuğ bey sizin yazınızın üzerine yazı yazamam artık bitirdiniz beni.
Daha ne anlatayımki o duyguyu veremem ben sadece 3-5 ada fotoğrafı koyarım belki.

İlk fırsatta gitmeyi planlıyorum zaten. Bu yıl bir ihtimal var. Gidersem o anlattığım yerlerin fotoğraflarını çekeceğim. Teşekkürler yorumlarıız için..

Gaziantep e gittiğimde eski fotoğrafları bir karıştırayım. Gökçeada ile ilgili fotoğraf bulursam taratıp buraya koyabilirim.. Ama bir 10 gün sonra sanırım.

''Jeep''Anı tadında yazı ile girişi bitirmiş. :smiley:
Aslında yaz tatilinde bir çocuk ve gökçe ada deneme yazmak için başlangıç olabilir.

evet çok haklısınız,keyifle ve bir solukta okudum yazıyı.Eminim 3 yaz anıları bu kadar değildir ;)
MADENCİ' Alıntı:
Aslında yaz tatilinde bir çocuk ve gökçe ada deneme yazmak için başlangıç olabilir.

Uğurluya giderken Şirinköy'e uğradık önceki yıllar orada kalmıştık değerli dostlar edindik bir hal hatır soralım istedik,Göktuğ beyin bahsettiği açık cezaevi bu köyde fakat artık köylüler o koğuşları tahıl ambarı ve ahır olarak kullanıyor o köyle ilgili önceki yıllar çektiğim birkaç fotoğraf var onları paylaşayım.

İlk fotoda görünen ağaç dalının altına gelen gurup binalar eski cezaevi koğuşları.
Son fotoğraftakilerde cezaevi binaları.

IMAG0299.jpg

PIC_0333.jpg

PIC_0334.jpg

PIC_0336.jpg

PIC_0345.jpg

MADENCİ' Alıntı:

ferdane gül' Alıntı:
evet çok haklısınız,keyifle ve bir solukta okudum yazıyı.Eminim 3 yaz anıları bu kadar değildir ;)

Şimdi bunları anlattıkça bir çok anı daha aklıma geldi ama toparlamak lazım. Yazları beraber olduğumuz amcaoğullarıma da gönderdim bu konuyu eminim onlarında söyleyecekleri, benim aklıma gelmeyen güzel anılarımız vardır.

Şirinköy genelde sakin bir köydür çarşısı yoktur 2 tane küçük bakkalı vardır insanlar ihtiyaçlarını genelde ada merkezden yada 3 km mesafedeki Uğurluköy'den temin ederler pansiyon fiyatlarıda bu sebeple biraz ucuzdur,Uğurluda 50-80 arası fiyatlar varken Şirinköyde günlük 40-60 lira arasıdır,köy evleri devlet tarafından yaptırılmış standart yanaşık düzen evlerdir.

IMAG0399.jpg

IMAG0423.jpg

IMAG0318.jpg

Şirinköyde kalanlar genelde Lazkoyu denen plaja gidrler Uğurluya nisbeten daha çüçüktür plajı fakat çok güzel bir denizi vardır hem zıpkınla avlananlar için hem yeni yüzenler içinde iyi bir ortamdır denizi hemen derinleşmez biraz daha sığdır girişi Bademli köyü girişine yakın bir yerden tabelası var.

PIC_0367.jpg

IMAG0337.jpg

IMAG0339.jpg

IMAG0348.jpg

PIC_0367.jpg

Lazkoyu'na giderken Adalet bakanlığı mensuplarına ait dinlenme tesislerini geçtikten sonra sağ tarafta yeşil ağaçlı bir alan var orada birde kaynak var hayvanlar için yalaklar konmuş sıcak öğlen sıcağında orada piknik yapıp dinlendikten sonra denize serin havada girilebilir ortam çok sakin ve ferahtır.[attachment=3]
bunlarda bizim önceki sene oltayla yakaladığımız balıkları sahilde sac tava yaparken çektiğimiz fotolar.

gökçeada2006 071.jpg

Kopyası gökçeada2006 070.jpg

gökçeada2006 130.jpg

Kopyası gökçeada2006 119.jpg

PIC_0406.jpg

Adada çok güzel balık vardı önceki yıllar fakat bu sene bayağı malzeme götürmemize rağmen hiçbirşey yakalayamadık,hele o fotodaki karagöz tadı damağımda kaldı bilen bilir o balığı çupra cinsi bir balıktır ayrıca adanın Akya ve Levreği meşhurdur fakat onun için en az bir zodiac ve sıkı bir malzemeyle birkaç gününüzü harcamanız lazım.

Nasibimize bunlar vardı sadece.

_MG_9915.jpg

_MG_9916.jpg

Yusuf ve Göktuğ Bey harikasınız.. Gezenbilir'in gücünü de unutmayalım..

Cavid Sezen

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.