Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,563
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Yarın Trafik tescilden yeni "motor karavan" ruhsatlarımı alacağım...
Bu gün, daha önceden bağlantı bacaklarını montajlamış olduğum, güneşilk tentenin tavana montajını yaptım, tenteyi plastik kutu içerisine aldım, kutulu ölçü 15x10 cm...Yarın sabah yeni ruhsatları alınca, tentenin mafsal kollarını ön taraftan kapatacak ön plastiği ön profile montajlanacak, Led aydınlatması montajlanacak ve kutu çerçevesine fitilleri takılarak tentenin iş komple bitmiş olacak..

20141022_182248.jpg

20141022_182310.jpg

20141022_182322.jpg

20141022_182421.jpg

Etiketler

Bu gün, Boxer pop-up II'nin 1+1 M1 Özel amaçlı "motor karavan" ruhsatını sonunda aldım...
Bütün günü ruhsat işlemleri ile uğraşarak bitirdiğim için işlere ara vardim, yarın kısmet olursa yarın son rötüşlere devam edilecek..Bu arada akşam eve dönünce park ederken geri vites kamerasının gece görüntüsünü sizler ile paylaşmak istedim, ekran fotoğrafı güzel çıkmadığı için biraz bulanık gibi duruyor ama gerçekde çok daha net görüntü var...

20141023_190127 AA.jpg

20141023_183642.jpg

Ruhsat işlemlerinin ardından bu gün tekrar işe koyulduk...Karavan kamp ortamı kullanımı simülasyonu için kanatlarını açtı..
Mafsallı tente montajlanmış, pvc kutu içine alınmıştı, bu günde mafsal kolları kapalı konumda gizleyen ön pvc montajlandı, tentenin ön profilin içine alttan dış mekan şerit power led montajlanarak tente altı pover led ile aydınlatıldı..
Tavanda pop-up arkasında sol tarafta karasal yönsüz mobil TV anteni takılı, sağ tarafta 50x100 cm bir boşluk kalmıştı, burayada bir kutu imal ederek montajladım, kutuda zodiaç botun, taban tahtaları, kürekleri, can yelekleri, pompası gibi malzemeler konularak, karavan içinde bu az kullanılan malzemenin her zaman yer işgali engellenmiş olacak...

20141024_123706.jpg

20141024_123646.jpg

20141024_123606.jpg

20141024_113628.jpg

Atilla Bey,
baştan sona izledim
herşey güzel ancak, çatıya son anda koyduğunuz ninemin sandığı bence olmamış.
yapılan bir dizi işin ruhuna ters gibi.
Elinize , emeğinize sağlık

maksutum42' Alıntı:
Atilla Bey,
baştan sona izledim
herşey güzel ancak, çatıya son anda koyduğunuz ninemin sandığı bence olmamış.
yapılan bir dizi işin ruhuna ters gibi.
Elinize , emeğinize sağlık

Teşekkür ederim...Kutu içine koyacaklarım anlamında benim için görvini yapsın yeter...Karavanın benden sonraki sahibi, kutuyu bağlayan 10 adet vidayı söker, kutuyuda çöpe atar, yada kırıp yakar, keyfi bilir, kutudan kurtulması kolay, yapması zor......

takarow' Alıntı:
sonuç harika ,, hele tente çok güzel elinize sağlık..
Teşekkür ederim, tente gerçekte zaten kullanışlı, estetik olarakta yeterli seviyede...

Bu gün, karavanın "Webasto AT 2000" dizel ısıtıcısını taktırdım, pop-up kısmına sıcak havanın yönlendirilmesi için ilave ıscak hava borusunuda ve sıcak hava çıkış aparatlarınıda aldım, şimdi bir adet "T" boru alıp içine hava yönlendirici damper imal edip, yönlendirme borusunu montajlayınca, aşağı (karavan içine)-yukarı(pop-up içine), istediğim %'de sıcak havayı yönlendirebileceğim, asllında pop-up I'de bunun uygulamasını zaten yapımıştım, şimdi ikincisini yapmış olacağım...

20141027_182532.jpg

20141027_182605.jpg

Atila abi alakasiz oluyor ama, boyle pamuklar icinde saklanmis araclari nasil buluyorsun, bir aydir malum sitedeki araclara bakmaktan neredeyse hepsini ezberledim ama..
Malesef yok yok yok

Önceden portföyümde olan, sıfır araç satan 1. sınıf bayii otogalerilerin, takaslardan gelmiş, ama otoparklarında en arkalara attıkları araçları arada bir ziyaret ederek bulunuyor, tabiki bu aramalar sırasında yüzlerce km yol yapıp gidip araçları bizzat görmek için depo depo mazot harcıyoruz...

Bu gün, webastonun sıcak hava çıkışnıı ikiye bölmek için imal edilecek "T" damper ile pop-up içi ile karavanın aşağı kısmına istenilen yüzdelerde sıcak havanın paylaştırılabilmesi için, yapılması gereken damper için gerekli PP "T" boru çatalını aldım, yarın önce damperi imal edip sonra sıcak havanın pop-up içine ulaştırılabilmesi için alüminyumlu körük boru ile sıcak hava tesisatı çekeceğim...

20141028_184359.jpg

Bu gün, webastonun sıcak havasını, önce imalatını yaptığım bir "T" damper ile ikiye bölüp, istenilen yüzdede aşağı ve yukarı olarak paylaştıracak sistemi yerine montajladım..Yukarı pop-up içine çıkan alüminyumlu karton ısı borusu, bir müddet araç içinden yukarı doğru çıkıp, sonra buzdolabı üst dolabının içine girip, dolabın içinden de yukarı pop-up içine girdi, pop-up içine girdiği yere çıkış kafası takılarak, sıcak havanın pop-up içinde istenilen yöne verilmesi sağlanacak...
Pop-up'a çıkış tünelinin sağ ve solunda 20x50 cm'lik 2 küçük kutucuk oluşmuştu, bu kutucuklarında içilerini önce epediyen sünger kaplayıp sonra birer kapak alıştırarak, pop-up içinde kullanım amaçlı küçük kutucuklar oluşturdum...
Günün sonunda, zodiaç botun taban tahtalarından bir tanesi, tavan kutusunun içine sığmadı, bu en geniş ön parçaya ufak bir müdehale yaparak, 15c kadar kısmını kesip, yeni bir "H" ekleme ilave ederek, tavandaki kutuya sığar hale getirdim...

20141029_115733.jpg

20141029_115741.jpg

20141029_125634.jpg

20141029_125554.jpg

20141029_125613.jpg

İki gündür evden karavana taşınmaya devam ediyoruz, hala tam olarak taşınamadık...
Ev boşaldı karavan doldu taştı..
Karavana taşınırken yeni işler çıkıyor, elektrik kablosuna güzel bir bulamayınca hemen yeni bir tasarım yapıp kabloyu sararak saklamaya karar verdim...

20141103_165334.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR