Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 121,564
Ynt: Karavanını Yapanlar; 2005 Boxer Pop-up 2 Camper (atiladi)

Atilla Bey, karavan yapımında kullanılan bir çok malzemenin ve yapılan işin adını sizin paylaşımlarınızdan tekrar öğreniyorum. Teşekkürler. Insan ana dilinde bile uzun süre duymadığı, kullanmadığı kelimeleri unutuyor. Bir aracı daha bitirdiniz. Hayırlı olsun mu demek lazım, yoksa elinize sağlık mı? Ben güle güle kullanın diyeyim. Siz bugün şunu veya bunu yaptım deyince, yaptığınız şeyler çok kolay ve basit gibi geliyor. Bu yaptım kelimesinin arkasında ne kadar emek, deneyim ve bilgi saklı unutmamak lazım.
Yeni karavanla güzel geziler ve size ayrıca başarılı çalışmalar dilerim.

Etiketler

Çok çok teşekkür ederim Hüseyin abi....
Tespitinizdeki gibi, "bu gün" yapılanların tabiki bir hikayesi var, üzerlerinde zihinsel tasarım, ülke kaynaklarının müsade ettiği malzeme temini, prototip çalışmaları ve imalat gibi bir süreç sonunda hayata geçiyor...Karavan kelimesi benim için hobiden çok, bir yaşam biçimi, bir geçim biçimi olarak şekilleniyor...Aileden gelen "tamirciye para vermemek" yaşam şekli ile yetiştirilmiş olmaktan kaynaklanan beceriler listesine, tesadüflerin katkısıyla, okul yıllarında eğitim yoluyla alınmış teknik resim, perspektif, tasarı geometri, tasarım ve ergonomi derslerinden elde edilen bilgileri gerçek hayatta kullanabileceğim şeylere dönüştürmeye çalışıyorum...Sahip olunan imkan ve becerileri "cepte" kabul edince, ortaya birşeyler çıkartmak "bu gün" kelimesinin içine sığacak kadar da basitleşebiliyor aslında, yerki insan sevdiği işi yapabilme fırsatını yakalamış olsun, ve tüm zamanını sevdiği işe ayırabilmiş olsun...
Evet karavana bir süreliğine yerleşiyorum, yoksa hayatımız "evi olmayan duvarcı ustasının" hayatına benzemeye başladı, birazda biz karavanla gezebilelim dedik, tabiki yine "tasarımlı karavan" çalışmaları devam edecek....

atiladi' Alıntı:
Evet karavana bir süreliğine yerleşiyorum, yoksa hayatımız "evi olmayan duvarcı ustasının" hayatına benzemeye başladı, birazda biz karavanla gezebilelim dedik, tabiki yine "tasarımlı karavan" çalışmaları devam edecek....
Keyifli geziler diliyoruz. T parçadan damper vana yapmak da çok güzel olmuş. Güzel tasarım. :smiley:

Teşekkür ederim Ferhat, düşündüğümüz tasarımı hayata geçirmek için hazır malzeme olmayınca, mecburen ikinci bir tasarım evresi daha yaşamak gerekiyor, buda "dönüştürücü tasarım" evresi oluyor, burada en önemlisi uzun kullanıma dayanıklı malzemeler bularak çözümler üretmek....

--------------------------------------------***-----------------------------------------------------------------------

Teşekkürler Melih, koca yazı bitirdik, şimdi kış macera perestliği yapmaya çalışıyoruz, yeni projelerden fırsat bulabilirsek, dar alanda bir kaç kısa paslaşma gezisi olsa yeter ...

Ellerine sağlık Atilla abi.
Harika oldu yine.

goethe.jpg

Hayırlı olsun Atilla Abi, güzel günlerde kullanın :smiley: Biz bir tanenin dertleriyle uğraşırken bunalıyoruz icabında, maşallah bu tamamladığın kaçıncı karavan oldu, sayamadım :smiley:

Teşekkür ederim Gültekin, duvar resmin bir harika....

------------------------------------******------------------------------------------

Teşekkürler Ufuk...
Benim yaptığım açık havada rehabilitasyon....Sevda karavan olunca, akşamlarıda TV'lerde de seyredecek bir şey olmayınca, karavanda kolaylıkları düşünüp birazda araştırma yapınca, elde edilen şeyleri yeni bir araç alıp üzerinde uygulamak kalıyor, her seferinde biraz daha ilerleyebiliyorsak, bu döngü alışkanlık olarak devam etmeye başlıyor...

Güzel günlerde kullanın,diğer karavanlarıda, bunuda yapım aşamasını okudum,tebrikler.Yeni tasarıma ne zaman başlıyorsunuz,daha küçük camper (transporter t5 ) deneyecekmisiniz?

Ellerine sağlık Atilla,
Müthiş bir iş çıkarttın gene,Artık gezme zamanı iyi geziler dilerim.

Levent, Yücel, Taner, Cengiz, hepinize teşekkür ederim.....

Taner; Gezenbilir de T5 camper muhabbeti bol bol yapılır ama, gerçek hayatta T5 camper soranda, isteyende yok.. Boş bir yüksek tavan T5 karşıma çıkarsa tabiki 2 kişilik sabit wc'li olarak yapabilirim...Forumdaki muhabbetlerde T5 camperi hem günlük kullanım aracı, hem camper olarak 3-4-5 kişilik olarak hayal edenleri, benim yapacağımın tatmin etmeyeceği de kesin.. Ama aklımda var, bir gün çeşni olsun diye yapacağım....

İlk önce tebrikler Atilla ,sonrasında da keyifle gezmeler.Belki belli bir süre sonra sıradanlaşacak islerde ufak problemler insana yaratıcılık şansını verdiği için çok keyifli bir iş oluyor sanırım.

Bu gün pop-up II'nin çift bisiklet taşıyıcısının imalat ve montajını yapıp bitirdim...

20150411_142428.jpg

20150411_142453.jpg

20150411_142441.jpg

Dün karavanın baskı balatası değişti, yaza hazırlık adına debriyaj sıfırlanmış oldu...Bu gün, karavanın giriş basamağının imalatını yaptım, hafta sonu montaj var...

20150501_173440.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR