lucias
Gerçekçi ol, imkansızı iste...
.
Avrupa’da daha büyük karavanlarda bile sandviç panellerin metal iskeletle desteklenmesi gereksiz ağırlık olarak görülmekte.
Çünkü bu paneller kendilerini kolaylıkla taşıyabilmekteler.
Prensipte yollarda zaten içinde olmayacağımız karavanın duvarlarına sadece aluminyum köşebentle çerçeve vermek ve panelleri buraya yapıştırmak, kolay, ucuz ve yeterli bir çözüm kabul edilmekte.
Üstelik fazladan banyo, mutfak, yatak ve dolap duvarları ile birleşen dış duvarlar sonuçta gerekli stabiliteye böylelikle rahatlıkla ulaşabilmekteler...
Hatta bu linkte stabilite için iç duvarları bile kullanmayan bir örneği görebilirsiniz.
Özellikle 750kg’ı limit alanların dikkatini çekmek istemiştim.
Ekli dosyayı görüntüle 519917
.
Sayın @Doğrucu Davut verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benimde aslında yorum yazan arkadaşlara asıl anlatmak istediğim nokta bu, azami yük ile sınırlar içerisinde kalmak. Ama olay maalesf farklı noktalara taşındı. Neyse biz işin özüne dönecek olursak, Gerek Al-Ko gerek diğer markalar (Knauss, SPP vs.) artık iyice sade ve hafif şase dizaynlarını kullanıyorlar. Hafiflik ve minimalist tasarımlar yeni çağın trendi. Türkiye de sizin örneklerini vermiş olduğunuz tipte üretim yapan firmalar çoğalmaya başladı (Filton kompozit, Umarsan, vb.). Benim arkadaşlarım ile üzerinde çalıştığımız proje tabi ki fabrikasyon değil, ama el emeği ile yapılacak hafif ve sağlam bir dizaynı kullanıcıların, kendi karavanını yapmak isteyenlerin beğenisine sunmak. Tabi ki emniyet, güvenlik vazgeçilmez kriterimiz şase ve gövde tasarımını yaparken. Bu koronavirüs pandemisinin insanlara hatırlattığı bir uyarı var aslında, devir artık sürdürülebilir yaşam devri, eskisi gibi har vurup harman savurmak yok. İlginiz için tekrardan teşekkürler, iyi günler dilerim.