Karavanımın Yapım Aşamaları; VW T5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ABENDTEURER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,867

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Vw T5

öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

geçtiğimiz perşembe karavanın son halini görmek için İzmir e gittiğimde, izalasyonun yapılmış ve üzerinin kaplanmış, mobilya montajına hazır hale getirilmiş olduğunu gördüm. Bir aksilik olmazsa bu ay sonu biter diye düşünüyorum. Resim çekemediğim için, bir sonraki gidişimde biraz daha ilerlemiş halinin resimlerini çeker, eklerim.

Burak bey, İzmirde olmanıza sevindim, gelmeden bir gün önce sizi ararım, müsait olursanız buluşup tanışır, bir çay/kahve içeriz, hatta zamanınız olursa direkt Gaziemirde Dolphin Karavanda buluşur, T5 in son halini birlikte görürüz.
Sağlıcakla kalınız.

Değerli dostlar,

karavanımı yaklaşık 10 gün önce teslim almış bulunmaktayım, şimdilik resimleri yüklemeye ve sizlerle paylaşmaya çalışacağım, yorumlarımı ise birkaç hafta içinde yapmayı düşünüyorum. En azından görüntü olarak çok hoş olmuş.

Saygı ve selamlar

IC GORUNUM.jpg

Karavan Teslim 11.07.2013 033.jpg

Karavan Teslim 11.07.2013 016.jpg

Güle güle kullanın .güzel görünüyor. Birkaç gözüme takılan husus, musluk biraz büyük sanki,ocak bölümü de kapaklı olsaydı iyi olurdu.çünkü akşam yatarken üzerine ıvır zıvır konuyor .Yatağın yanındaki dolabın açılmasını yatak-koltuk engelleyecek gibi duruyor, üst kısımda yatak varmı ?.Mobilyaların renk seçimi çok hoş insanı rahatlatan bir tonda .Kullanım sonrası sizinde yorumlarınızı merak ediyorum.

En çok mobilyaların rengi hoşuma gitti.Güle güle kullanın...

Çok güzel ve şık duruyor.
Güle güle iyi gezilerde keyifle kullanmanızı dilerim...

Nüvit bey,hayırlı olsun diyor, herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum, bende gaziemir civarında bir karavan sevdalısı olarak her konuda yardıma hazır olduğumu belirtir sevgilerimi sunarım.

öncelikle karavanımın yapım sürecinde ilgi ile takip edip, benimle birlikte sabreden, faydalı tecrübelerini benimle paylaşan ve iyi dileklerde bulunan siz değerli gezenbilir karavan dostlarına gösterdiğiniz ilgiden ötürü tekrar teşekkür ederim.

İki haftalık deneme süreci ve tespit ettiğim bazı hususları sizlerle paylaşma fırsatı bulabildim.
Aracımı teslim ettiğim yer daha önce Vip araçları dizayn eden, iki kardeş tarafından işletilen bir firma, dolayısı ile karavan işine yeni el atmışlar. Ben de kendilerine biraz katkısı olur düşüncesi ile Yurt dışından getirdiğim tüm karavan dergilerini , hediye ettim ve aralarında Fisher Karavan firmasının Yüksek tavan t5 e uyguladığı iç dizaynın resmini göstererek aynısını rica ettim. Malum yeni bir başlangıç yaptıklarından, çorbada benim de tuzum olsun misali tüm bodrumdaki dostlarıma ve bu forumda isimlerini yayınlamaktan kaçınmadım.
Mart sonu başlangıç nisan sonu teslim idi, fakat bende olduğu gibi gelen yeni işleri de geri çeviremediklerinden(insanları üzmemek için) ben de geç olsun temiz olsun mantığından yola çıktım ve fazla acele ettirmedim, ta ki mayıs sonuna uzatmamıza rağmen haziran sonuna gelene dek. Meğerse 1 haftalık işi varmış tüm karavanın, 3.5 aylık süreçte bir haftada hızlı bir şekilde bitti.
Ayrıntılara girmeyeceğim, ayrıntılar baş ağrıtır, fakat çok bilen çok yanılır hesabı, bir insan her şeyin ehli olamaz, bunu bilmeme rağmen işin kolayına kaçarak böyle bir seçim yaptım. sonucunu birlikte resimlerde görelim. En son 200 lük güneş paneli uygulanacak alana, öne gelmesini istediğim solar fanın takılması sonucunda 80 watlık olduğunu beyan ettiği 60 watt lık paneli (neye yetecekse) dün İzmirde kendim söktüm ve düzgün yerleştirerek 3x 60 watt panel sığdırdım.
Ayrıca 1200 Tl karşılığında takılan İzmir yapımı 1500 lük inverter + Şarj cihazının tükettiği enerji aküleri çabuk boşalltığından, aldığı yere iade etmek istediğimde, bu cihazın bayideki fiyatının 900 Tl olduğunu da öğrenmiş oldum. 80 lik dediği (60 lık) panel için 500 Tl
ödemiştim, aynı panel wat başına 1.5 Dolar x 60 = 90 Dolar= 180 TL.
Yine de yiğidi öldür hakkını yeme, görüntü güzel olmamış mı ?? : :smiley: Bu arada aklınızda bulunsun, vebasto bağlatacaksanız Depo girişinde hazırlık olmasına rağmen zahmet edip depoyu sökmeyin, depoyu delerek te vebastonun yakıt hortumunu içeriye sarkıtabilirsiniz, ne gerek var onca zahmete, öğrenmenin yaşı yok, Almanların bile aklına gelmez doğrusu, adamlar boşuna böyle komplike bir sistem üretmiş. Bir de yanlışlıkla bir kaç vida tavandan dışarı taşmış, olsun görüntü çok güzel :smiley:
Çift kapılı yüksek tavan T5 ve her türlü araca uygun bisiklet taşıyıcı üreten bir Alman firmaya ulaştım, en kısa zamanda adresini buluk ekleyeceğim.
Şimdilik saygı ve selamlarımla.

20130806_152635.jpg

20130806_160424.jpg

20130806_140448.jpg

Nevzat bey siteye ulaştım, hatta çektiğim resmi de ekleyeceğim.

Firmanın adresi
http://paulchensystem.net/products/de/hecktr%C3%A4ger/volkswagen/bus-transporter-t52.html

20130627_190316.jpg

20130627_190328.jpg

20130627_190345.jpg

Nüvit Bey daha geçen hafta Dolphin Karavan'dan Suat Bey ile görüştüm, ben de sizinkinin aynı bir yüksek tavan T5 yaptırmayı düşünüyorum. İzmir'de yaşadığım için Dolphin'i düşünmüştüm, açıkçası yaptıkları işler de pek kötü gelmemişti bana fakat bu yazdıklarınızdan sonra tekrar düşüneceğim.

Yine de bence canınızı sıkmayın artık, karavanınız gerçekten çok güzel olmuş, umarım uzun seneler sağlık ve keyifle kullanırsınız.

Selamlar...

ABENDTEURER' Alıntı:
Nevzat bey siteye ulaştım, hatta çektiğim resmi de ekleyeceğim.

Firmanın adresi
http://paulchensystem.net/products/de/hecktr%C3%A4ger/volkswagen/bus-transporter-t52.html

Nüvit bey öncelikle bayramınız mübarek olsun. Bahsettiğiniz linkteki taşıyıcıyı inceledim . Çok güzelde bu sistemde arka kapıların açılabilmesi pek mümkün görünmüyor. Kapıların açılamayacağı bir sistem olacaksa çeki demirine bağlamak bu sisteme göre daha mantıklı. Ancak malumunuz bizim kullanış şeklimize göre kullanım esnasında arka kapıların kolay açılabilmesi şart. Zira yolda mola verildiğinde arkadan herhangi bir eşya alabilmek, kampta gene aynı kapılar defalarca açılıp kapanması gerekiyor malesef. Çünkü giyim eşyaları, masa, sandalye vs hep arkada yatağın altında. Ben kendi aparatımı tekrar modifiye etmek için planlar yapıyorum. Kullandığım boruyu biraz daha kalınlaştırıp sağ kapıya doğru 15-20 cm daha uzatıp aparatı ortalamayı düşünüyorum. Yapınca fotoları koyarım.

Güneş paneline gelince bende tek var ve fevkalade yeterli ama benim panele bağlı akü baya bir kaliteli idi. 1 ay hiç elektrik kullanmadan buzdolabını çalıştırdı geçen gezilerimizde hiç bir sıkıntı yaşamadık.

Bence keyfinizi kaçırmayın malesef her zaman istediklerimiz tam olmuyor, ülkemizin ve karavan imalatçılarımızın daha bu konularda çok yol alması gerekli diye düşünüyorum.
Bence aracınız güzel oldu eksik gedik zamanla tamamlanır ,keyfini çıkarın güle güle kullanın

image.jpg

Geçmiş olsun,paylaşımınız sayesinde pek çok kişi sonu hüsran olacak maceralardan uzak duracaklar ..teşekkürler....ne yazık ki gümrük birliğinin gereği olan Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi serbest araç dolaşımına izin verilmediği sürece yurdum insanı kendine çeki düzen verip düzgün iş yapma yönünde bir emek harcamamaya devam edecek......

Değeli Dostlar, olumlu telkinleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Her karavan sevdalısının yaptığı gibi arta kalan zamanımı karavanın içinde bir takım düzeltmeler yaparak geçiriyorum ve her olumlu sonuç bana ayrı bir keyif veriyor, sanırım bu bizi burada buluşturan ortak duygu ve düşüncemizden bir tanesi. Takılan 220 volt buzdolabının yerine Bodrumda West Marin den(Koç Grubuna ait her türlü Yat ve yatçılıkla ilgili malzeme satan firma) daha önce 900 Euro etiketi olan ve sonrasında 718 Euroya indirilen Danfos kompresörlü Isotherm marka 48 L. buzdolabını sıkı pazarlık sonucunda 560 Euro'ya aldım. artık sıra Eylül sonu yapmayı planladığımız seyahatten önce aracın tüm elektrik ve bununla bağlantılı ekipmanların temini ve montajına geliyor. Bu sefer çok iyi tanıdığım ve yatlarda yapmış olduğu uygulamalara bizzat şahit olduğum elektrik ve elektronik uzmanı bir arkadaşımdan yardım alacağım ve işi sağlama alacağım.
Nevzat bey, sizin uygulamayı düşündüğünüz sistem de mümkün gibi gözüküyor, ancak ben sanki arka kapılar menteşeye bağlı olan vidalar ve taşıyıcının demir boruları ile birlikte açılabileceğini düşünmekteyim,yanılıyor olabilirim de. Eğer sabit ise benim de işime yaramaz, çünkü arkada duş başlığı ve su dolum kapağı var.
Bir sonraki yeniliklerde tekrar buluşmak ümidi ile saygı ve selamlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.