Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Vw T5
öncelikle karavanımın yapım sürecinde ilgi ile takip edip, benimle birlikte sabreden, faydalı tecrübelerini benimle paylaşan ve iyi dileklerde bulunan siz değerli gezenbilir karavan dostlarına gösterdiğiniz ilgiden ötürü tekrar teşekkür ederim.
İki haftalık deneme süreci ve tespit ettiğim bazı hususları sizlerle paylaşma fırsatı bulabildim.
Aracımı teslim ettiğim yer daha önce Vip araçları dizayn eden, iki kardeş tarafından işletilen bir firma, dolayısı ile karavan işine yeni el atmışlar. Ben de kendilerine biraz katkısı olur düşüncesi ile Yurt dışından getirdiğim tüm karavan dergilerini , hediye ettim ve aralarında Fisher Karavan firmasının Yüksek tavan t5 e uyguladığı iç dizaynın resmini göstererek aynısını rica ettim. Malum yeni bir başlangıç yaptıklarından, çorbada benim de tuzum olsun misali tüm bodrumdaki dostlarıma ve bu forumda isimlerini yayınlamaktan kaçınmadım.
Mart sonu başlangıç nisan sonu teslim idi, fakat bende olduğu gibi gelen yeni işleri de geri çeviremediklerinden(insanları üzmemek için) ben de geç olsun temiz olsun mantığından yola çıktım ve fazla acele ettirmedim, ta ki mayıs sonuna uzatmamıza rağmen haziran sonuna gelene dek. Meğerse 1 haftalık işi varmış tüm karavanın, 3.5 aylık süreçte bir haftada hızlı bir şekilde bitti.
Ayrıntılara girmeyeceğim, ayrıntılar baş ağrıtır, fakat çok bilen çok yanılır hesabı, bir insan her şeyin ehli olamaz, bunu bilmeme rağmen işin kolayına kaçarak böyle bir seçim yaptım. sonucunu birlikte resimlerde görelim. En son 200 lük güneş paneli uygulanacak alana, öne gelmesini istediğim solar fanın takılması sonucunda 80 watlık olduğunu beyan ettiği 60 watt lık paneli (neye yetecekse) dün İzmirde kendim söktüm ve düzgün yerleştirerek 3x 60 watt panel sığdırdım.
Ayrıca 1200 Tl karşılığında takılan İzmir yapımı 1500 lük inverter + Şarj cihazının tükettiği enerji aküleri çabuk boşalltığından, aldığı yere iade etmek istediğimde, bu cihazın bayideki fiyatının 900 Tl olduğunu da öğrenmiş oldum. 80 lik dediği (60 lık) panel için 500 Tl
ödemiştim, aynı panel wat başına 1.5 Dolar x 60 = 90 Dolar= 180 TL.
Yine de yiğidi öldür hakkını yeme, görüntü güzel olmamış mı ?? :

Bu arada aklınızda bulunsun, vebasto bağlatacaksanız Depo girişinde hazırlık olmasına rağmen zahmet edip depoyu sökmeyin, depoyu delerek te vebastonun yakıt hortumunu içeriye sarkıtabilirsiniz, ne gerek var onca zahmete, öğrenmenin yaşı yok, Almanların bile aklına gelmez doğrusu, adamlar boşuna böyle komplike bir sistem üretmiş. Bir de yanlışlıkla bir kaç vida tavandan dışarı taşmış, olsun görüntü çok güzel

Çift kapılı yüksek tavan T5 ve her türlü araca uygun bisiklet taşıyıcı üreten bir Alman firmaya ulaştım, en kısa zamanda adresini buluk ekleyeceğim.
Şimdilik saygı ve selamlarımla.