Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah halil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,845
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

Halil bey maliyet hakkında bilgi vermeniz mümkünmü.

Etiketler
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

Tüm cebimden çıkanı sorasanız 60 a yaklaştı.

Görüntü001.jpg

halil bey, hayırlı olsun, güzel gezilerde kullanın inşallah...

Halil bey, karavanınız yapıma başlarken taban döşemesi varmıydı, yoksa yapım aşamasında o kareleri çekmediniz mi.
Saygılarımla.

Halil Bey, karavanınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Taban döşeme konusunu atladık. Haklısınız. Arabanın koltoklarını söktüğümde tabanda kaplı deniz suntası çıktı. Omasraftan kurtulduk. Yapım sırasındada tabana boydan boya minoflo döşendi. Hiç parça konmadıki aradan kenardan alta su sızıntısı olmasın diye. Mobilya bunun üzerine döşendi. Banyo tuvalet tabanıda bunun üzerine oturtulduki alttaki herne kadar suya dayanıklı deniz suntasıysada suyu hiç görmemesini sağlamaya çalıştık.

PIC_0011.jpg

PIC_0014.jpg

halil bey karavanınız gerçekten güzel oluyor allah hayırlı bir şekilde kullanmak nasip etsin

halil bey karavanınız güzel olmuş ustaların ellerine sağlık.
kazasız belasız sürüşler

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah hal

Masallah cok guzel bi karavan insa etmissiniz hayirli ugurlu olsun iyi gunlerde kullanin
acaba yasam akusu ne kadar dayaniyor ve temis pis su depolari kac litre ve dusta kullanilan sicak su tatmin edici derecede yeterlimi
diye sormak istedim

Yaşam aküsü 8-10 saat idare ediyor buzdolabı çok büyük ondanmı neden bilmiyorum. Çare araştırıyorum daha uzun gitmesi için. SU DEPOLARI : Soğuk su 320 lt tuvalet 130,mutfak 80, banyo100 lt Banyo suyu brulör çalışınca 10 dak beklemek gerekiyor HİDROFOR çalıştımı rahat.

Sn. Halıl bey
Çok guzel bır karavan yapmışsınız . Gule gule kullanın . Teferruatlı yazılarınızı okudugumda da oldukca kullanım rahatlıgı verebılecegini tahmın edıyorum . Sefasını surmenızı dılerım.
Mehmet.

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah hal

Bikac sotum daha var su depolarini nerelere yerlestirdiniz
ve gelir ve gider arac minibustu galiba ruhsata isletirken
hangi yerlere basvuruldu ve araciniz kac metrekupluk
bide icinin bisken en boy ve yuksekli olculeri nelerdi diye
cok soru sordum ama cevaplarsaniz cok bilgi edinicem

Temiz su deposunu yatağın altına yatay olarak 20 cm yükseklikte 320 lt olara yerleştirdik. İçine çalkantı olmasın diye enine ve boyuna kanatlar koyduk. Pis su depolarını ARACI yukarı kaldırıp mazot deposu alt ölçüsünü baz alarak bulduğumuz boşluklara göre uygun depolar yaptık ve mutfağın altına gelene mutfağı banyonun altına genlerede tuvaletve banyoyu ayrı ayrı bağladık. Gider borularını tabandan direk çıkartıp arıza anında tabanla bir problem olmasın diye aracın altından açıktan götürdük. Araç aldığım zaman 21 kişilik otobüs olarak geçiyordu ruhsatta. Koltukları ve iç kaplamayı antalyada söktürdüm. Boş ölçüler arka kısım (Şöför mahalli arkası)boy 4,5 m En içten içe 195 cm Yükseklik2,16 m (Aynı aracın panelvanları 16,5 metreküp olarak geçiyor. Aracı yaptırıp bitirince Elektrik SU ve iç dış dizaynın projesi çizildi ve araç makina mühendisleri odasına gitti projeye uygunluğu konturol edildi. Projeler onaylandı yapılan değişikliklerle ilgili uygunluk belgesi verildi. Bu belgelerle TÜV egittim. Bu arada yeni ruhsatı hazırlattım. Tüvde aracın içine meraktan baktılar. Herhangi birşey konturol etmediler. Sadece abs konturolü yaptılar birde normal araç konturolü fren far gibi yapıp getirdiğim belgelere (Makina mühendisleri odasından)baktılar ve okey verdiler. Trafiğe gidip yeni ruhsatı (özel donanımlı, özel kullanım maksatlı, motokaravan) yazılı şekilde aldım. Bu arada ARAÇ arkaya doğru 3 parça camlı sağda ve solda bunlardan ortadakiler mufak ve banyoya denk geldiği için özel bozulmayan siyah bir cam boyası var onunla boyayıp içinide köpük malzemesi ile doldurup içerden kapladık. Ön ve arka camlar yatak odası ve oturma gurubu karşısına geldiği için açık kaldı onlarıda 5 yıl garanti veren bir camcıda siyah film çektirdim. Değişiklik konturolünde ve tüv de hiçbirşey demediler. Yolda sadece karavana benzemediği için polisler bune diy soruyorlar karavan deyince ruhsatı soruyorlar karavan yazısını görünce devam diyorlar.
Başkaca sorular olursa bildiğim kadarı ile seve seve cevaplarım. Güzel dilekleriniz için tüm karavansever dostlarıma teşekkürlerimi sunar daha iyisinin sizin olmasını dilerim. Bu aracı yaptırırken ve öncesinde bu siteden çok şeyler öğrendim ve yararlandım. Bu sitenin kurulmasında devam etmesinde hizmeti geçen tüm arkadaşlara siteyi takip ederek devamını sağlayan tüm site sakinlerinede şükranlarımı sunar hepinize sağlık dolu bol seyehatli günler dilerim.

" Bu aracı yaptırırken ve öncesinde bu siteden çok şeyler öğrendim ve yararlandım. Bu sitenin kurulmasında devam etmesinde hizmeti geçen tüm arkadaşlara siteyi takip ederek devamını sağlayan tüm site sakinlerinede şükranlarımı sunar hepinize sağlık dolu bol seyehatli günler dilerim."
Halil bey siz de bu sitede kendi üstüne düşen görevi samimiyetle yerine getirenlerdensiniz. Daha önce de belirttiğim gibi siz içimizde ilk kez bir profesyonel imalatçının yaptıklarını yayınladınız ve hepimizin bu konuda fikir edinmemizi sağladınız.Ben de kendi adıma size teşekkür ediyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR