Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah halil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,846
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

seyyah halil' Alıntı:
ABS si olmayan aracı karavan yapabiliyorsunuz ama şöförden başka yolcu taşımaya müsade etmiyorlar 1 kişilik yazıyorlar.

Kafasında karavan dönüşüm projesi olan arkadaşları, aydınlatmak için bir düzeltme yapayım....Alıntıda bir hata var, doğrusu, ABS'si olmayan araca, sadece söför mahallindeki koltuk sayısı kadar izin veriliyor..1+1 veya 2+1....Forum iyice incelenirse, son 30 gün içinde karavan dönüşümü 2+1 olarak gerçekleştirilmiş çalışmalar var....

Etiketler
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah hal

Halil bey hayirli olsunkaravaniniz.
Mumkunse tentenizin markasini ebatlarini ve fiyatini ogrenebilirmyim??

Bana 3 mt. boyunda tente lazim fiyat tutarsa ayni yere yaptiririm.

Tesekkurler.
Erhan.

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Iveco Daily Camper - Halil Çaydaşı (seyyah halil)

Halil bey karavan imalatınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizin imalatınızın bir özelliği de bir firma tarafından yapılan ve yapılış aşamaları yayınlanan ilk imalat olması. Buradan fikir sahibi olacak çok arkadaşımız olacaktır.

İlgileriniz için teşekkürler. Eğer kendi karavanını yapanlara küçüçük bir katkım olursa çok sevinirim. Tenteyi sormuşsunuz ORMİNİSTOR. 4,5 m. Fiyatı 0 532 213 71 61 den Erdal beyden öğrenebilir alabilirsiniz. Teker üstü banyo zemini özel kalıp beyaz olanı. Takılmadan önceki son hazırlıklar. Sıcak su için burülör montesi kapı girişine ayakkabılık yapımı.

PIC_0058.jpg

PIC_0059.jpg

PIC_0061.jpg

PIC_0060.jpg

PIC_0062.jpg

seyyah halil' Alıntı:
İlgileriniz için teşekkürler. Eğer kendi karavanını yapanlara küçüçük bir katkım olursa çok sevinirim. Tenteyi sormuşsunuz ORMİNİSTOR. 4,5 m. Fiyatı 0 532 213 71 61 den Erdal beyden öğrenebilir alabilirsiniz. Teker üstü banyo zemini özel kalıp beyaz olanı. Takılmadan önceki son hazırlıklar. Sıcak su için burülör montesi kapı girişine ayakkabılık yapımı.

:smiley: Sn.Halil bey katkılarınıza teşekkürler ama Erdal beyin telefonu bende mevcut sormak istersem zaten açar telefon alırım.

Bunların 1000-1500 euroluk mallar olduğu zaten hepimizin malumu benim sormaktaki maksadım ben ve sitede ihtiyacı olan diğer üyelerin belki buvesileyle daha uygun bir fiyat olup olmayacağı konusunda sizden bir fikir almaktı , anladığım kadarıyla çok gizli ve mahrem bir konu vede yardımcı olmak istemiyorsunuz , bunada saygı göstermek lazım. Ancak bukadar basit bir konuda bile yardımınızı esirgemenin karavancılığın ve bu sitenin ruhuna pek uymadığının benim dikkatimi çektiğini hatırlatırım.

seyyah halil' Alıntı:
Özgür bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. 5 yaşından küçük aracı karavana çevirirseniz kasko değerinin %84 ü vergi ödüyorsunuz. benimki 2005 olduğu için ödemedim. Aracı yaptırdığınız zaman bir makina mühendisine proje yaptırıyorsunuz ve bu projeyi mühendisler odasına onaylattırıyorsunuz. Yapılan şeylerin tse belgelerini istiyorlar. projeyi onaylatabildikten sonra dilediğinizi yapın.ABS si olmayan aracı karavan yapabiliyorsunuz ama şöförden başka yolcu taşımaya müsade etmiyorlar 1 kişilik yazıyorlar. abs olunca yatak sayısına bakıyorlar oturma yerleri sayısına bakıyorlar hangisi azsa ona uygun veriyorlar kişi sayısını. Benim arkadaki oturaklar 85 cm idi. BİR kişinin oturma alanı 55 cm olacakmış artan 30 cm ye ikinci kişiyi vermiyorlar. Karşıdaki koltukta bir kişi ikide şöförmahallinde koltuk olduğu için 4 kişilik oturma verdi. Arkada 140*185 yatak iki kişilik öndeki oturma gurubu msa iniyor koltuğun yanındaki menteşeli parçalar kalkıyor altına ayakları geçiyor koltukların arka ve yan yastıklarıda yatağa konunca (bunların tamamını ölçülü yaptıdım) 130*190 yatak oluyor. Bunuda iki kişilik yatak kabul ettiler böylce 4 koltuk 4 yatak sayıp eşit olduğu için ruhsata 4 kişilik yazdılar. ÇEKİ DEMİRİ MOTOSİKLET YERİ HEP PROJELENDİRİLİYOR. eĞER ARACINIZI BİR YAPIMCI FİRMAYA yaptırırsanız onlar bedeli mukabili bunu yaptırıyorlar. Hemde ucuz yapıyorlar. Ben daha önce otobüs koltuk projesi yaptırmıştım. Çok uğraştım ve bir sürü para verdim. SİZLERE birkaç resim daha gönderyim imalatla ilgi. Halil bey vakit ayırıp cevaplandırdığınız için teşekkürler...Çok aydınlatıcı oldu..Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve sizi takibe devam diyorum.Selamlar..

Halil bey vakit ayırıp cevaplandırdığınız için teşekkürler...Çok aydınlatıcı oldu..Çalışmalarınızda başarılar diliyor ve sizi takibe devam diyorum.Selamlar..

Halil bey karavanınızın yapım aşamalarını bizimle paylaştıgınız için çok teşekkür ederiz.
Bitmiş haline kadar ki resim ve açiklamalarınızı merakla bekliyoruz.
İyi günler diliyorum.

Evet değerli dostlarım, bayram telaşı ile biraz ara verdik. Kaldığımız yerden devam ediyorum. Koltuklar masa derken sona yaklaştık. YERDE GÖRÜNEN beyaz alan buzdolabı yeri. BUZDOLABINIDA küçük büro tipi yerine 165 cm yükseklikte derin donduruculu büyük buzdolabı koydum. Akü jel demiştim arabayı stop ettikten sonra aşağı yukarı 12 saat idare ediyor. Akü azalınca sinyal sesi geliyor, aracı 15-20 dakika çalıştırınca akü doluyor. Aracın alt kısmından elektirik ve su tesisatları geçiyor. HERHANGİ bir kaçak veya arıza olursa dışardan müdahale kolay oluyor. ŞU ANA KADAR bir arıza ile karşılaşmadım inşallah bundan sonrada olmaz. Ön yolcu koltoğunu dönerli yaptımki yolda hanım lojistik takviyesi ve beslenmeyi rahat yapsın diye. En son perdelerde takıldı. Yukarı kısmı komple dolapla çevirdik. İYİKİDE yapmışız çok rahat oldu tüm dağınıklığı topluyor. Şöför mahalli üstü kople dolap haline getirildi ön yatağın yorganı yastığı bu bölümde. Arka sğdaki çevrili kısımda tuvalet banyo.

PIC_0068.jpg

PIC_0069.jpg

PIC_0070.jpg

PIC_0071.jpg

PIC_0072.jpg

Evet sona geldik . YATAĞIN ALTI komple depo deponun köşesinden sıcak su soğuk su pis su elektirik ve kolorifer boruları alta gidiyor. Buzdolabıda yerini aldı. Şu ana kadar uzun olarak bir aylık iç anadolu bölgesi kısa olarakta her hafta sonu iki günlük gezilere çıktım. Şu ana kadar şurayıda şöyle yapsaydım dediğim hiç bir şey olmadı çok kullanışlı. Dışı münibise benzediği için şehir içinde istediğim yere park ediyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım. Eksikler yokmu elbeteki var. Mesela jeneratör,uydu anteni internet bağlantısı. Zamanla bunlarıda aşacağız. ARTIK çayımızı rahatlıkla içiyoruzya. Burada bu konuya son veriyorum. EĞER siz dostlarımla birşeyler paylaşabildiysem ne mutlu bana. Eğer atladığım konular varsa sorulara içtenlikle cevap verebilirim. Bundan sonra gezi bölümlerinde gezilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkese selam saygı sevgi gönderiyorum. Hoşçakalın.

PIC_0073.jpg

PIC_0074.jpg

PIC_0077.jpg

Görüntü000.jpg

Görüntü001.jpg

Halil bey size tekrardan hayırlı olsun güzel gezilerde kullanın Allah kaza bela vermesin,size tavsiyem bir kardeşiniz olarak imkan varsa öncelikle tavana 2-3 tane güneş paneli koymak çok rahat edersiniz.

Halil bey, Allah kaza bela vermesin, karavanı kullandıkça çıkan eksik listesi bitmez. Zamanla telefi edilecek ekler çıkabilir, sağlıklı geziler dilerim.

Gönlünüzce güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Eksikler konusuna fazla takılmayın bence, kişisel fikrim eksikler asla bitmez.

Selamlar, sevgiler İzmir'den.

Halil bey
Karavanınız gercekten cok guzel olmuş.
Sanıyorum bundan sonrakı gezılerınızde hem daha rahat edecek hem de daha fazla konaklayıp bır suru yerlerı gorebılme olanagınız olacak. Allah kaza - bela vermesın , gule-gule kullanmak nasıp etsın.
selamlar sevgıler.

merhaba halil bey motokaravanınızın yapılışını baştan sona izledim gerçekten çok güzel ve kullanışlı oldu tam benim hayal ettiğim gibi tabi eksikler hiç bimez bende küçük bir çadır ile başlamıştım sonra bir panelvan daha sonrada arkasına çekme karavan ekledik şimdide bunları satıp iveco daly alıp sizinki gibi bir motokaravan yapma hayalindeyim bu sebepten bize verdiğiniz bilğiler için size çok ama çok teşekkür ederim motokaravanınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim tüm arkadaşlara selamlar

Güzel dileklerinizden dolayı hepinize teşekkür eder saygılar sunarım. Güneş paneli konusunda aydınlatırsanız sevinirim.

PIC_0090.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR