Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,809
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

Ben anca konuyu yakaladığım için ence hayırlı olsun diyebiliyorum :smiley: Benimde katkım olabilirse ve farklı bir fikir verebilirsem mutlu olurum. En son Lyon'a yaklaşık 130 kilometre mesafedeki Gervanne Camping'e gittiğimde bir İtalyan asıllı Hollandalı ile tanışmıştım. Adam 2 yılda Iveco'sunu bir karavana elleri ile çevirmişti. Araç yaklaşık 5 tonu bulmuş ama mükemmel bir proje idi. Nedense heyecandanmıdır bilmem iç fotolarını çekemedim ama iki fotosunu paylaşıyorum.

Burada dikkatinizi aracın kapısına çekmek isterim. otomatik kapı kullanmış ve tamamen en önden biniliyor. Sizin gibi arka kapılar iptal etmiş fakat hiç cam koymamıştı. Alt depo kapaklarını ise yanlara taşıyarak karavana daha benzer bir görüntü elde etmiş hemde arkada scooter olduğu için kapağın açılmama durumunu bertaraf etmişti. Araçta aynı zamanda havalı otomatik süspansiyon, 4 akü, kılimai, büyük boy buzdolabı, led aydınlatmalar vs vs ful bir araçtı.

[attachment=1][attachment=2]

iveco1.JPG

iveco2.JPG

Etiketler

Teşekkürler. 3500 kg geçecek diye ödüm kopuyor :smiley: B sınıfı ehliyetin son sınırında bu karavan zaten. Arkaya scotter koymayı istiyorum ama yayla ve dağ yollarında kullanmak istediğimden arkasının yere vurma ihtimalini arttırdığı için kararsızım.

İlhan hocam da o sınırda olduğu için habire birşeyler atıyor karavandan aman dikkat.

mayıstosböce' Alıntı:
İlhan hocam da o sınırda olduğu için habire birşeyler atıyor karavandan aman dikkat.

Atma sırasına arkada bulunan klima liste başını aldı.

Ehliyeti düşünmesin, aracın 3.500 kğ.+%5 aşım töleransı 175= 3.675 kğ. içinde yolcu dahil kapasitesi, ona dikkat edilsin.

Yeniliklerle dolu ve farklı olmuş, güle güle binin şimdiden. Devamını merakla bekliyorum...

halilo11' Alıntı:
karvanın dürüşü güzel birde içi olsaydı, ne ceşit mobilya kullandı acaba baya ağır olmuş

Agir oldugunu nasil hesapladiniz :smiley:. Aracta olabildigince hafif malzeme kullaniliyor. Simdilik makaslara cok yuk binmedi. Ama ne desek su anda bos. Bitince "tosun"u kantara cikaracagiz. Gerekirse (ki sanmiyorum) c sinifi ehliyete gecilecek. Kanaatimce gerek olmaz. Haftaya belli olur.

Berkant kolay gelsin,

3500 kg limitini aşınca ehliyet değişikliği sürücüyü kurtarmaya yeter ancak :( limit aşımında tam emin değilim (%5 olabilir) ciddi cezası var
karayolları kantarlarında kontrole girerse araç için tespit tutanağı ve ceza söz konusu.
Aracın 3500 kg ağırlığa düşürüp TÜV'den tespitini yaptırıp trafik şubeye gitmek gibi sevimsiz işlerde olabilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78230.msg969832#msg969832

halilo11' Alıntı:
karvanın dürüşü güzel birde içi olsaydı, ne ceşit mobilya kullandı acaba baya ağır olmuş

Haıtladığım kadarı ile ağır mobilya kullanmıştı. Teknelerde kullanılan. Tuvalet thetford casetli. Kapıdan girince hemen solda mutfak karşısında l şeklinde oturma grubu var. sürücü koltuğu geri dönerken giriş çıkışlarda sorun yaşanmasın diye yolcu koltuğu öne sola kayıyor.

Levent Hocam canım sıkıldı valla. 2500 kg aracın kendisi naapsan 1000 kg'ı gecer yapılan, Berkanttttttt yapsana oğlum şunun hesabını nasıl olacak bu is :smiley: işin bitiminde senin arsaya sabit bungolow muamelesi yapmayalım karavana

ahmocan' Alıntı:
Levent Hocam canım sıkıldı valla. 2500 kg aracın kendisi naapsan 1000 kg'ı gecer yapılan, Berkanttttttt yapsana oğlum şunun hesabını nasıl olacak bu is :smiley: işin bitiminde senin arsaya sabit bungolow muamelesi yapmayalım karavana
ahmooooo sıkma canını, herşey olacağına varır...bişeycik olmaz...o aracın içine konanlar 1 tonu gecmez merak etme...bugun oğlunda ehliyet almış, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler inşallah... ikinizin ehliyetini topladığınızda o aracı rahat rahat kullanırsınız takma kafana.... hadi ama su tavan camlarını alayım lütfen :smiley:))))

Karavanı biraz zor görür iki günlük ehliyetle :smiley: Perşembe sabahı gidiyoruz hazır ol. Mobilya harici 2 jel akü, 130 lt buzdolabı, büyük LPG tüpü, seyyar klima, 100 lt su deposu, dolu yakalanırsa 100 lt ye yakın mazot, mutfak eşyaları, dolu dolaplar, sıcak su ve hava brülörleri, 4 m tente, masa sandalye off off offf paniklerim bir anda...

zentoz' Alıntı:
Ben anca konuyu yakaladığım için ence hayırlı olsun diyebiliyorum :smiley: Benimde katkım olabilirse ve farklı bir fikir verebilirsem mutlu olurum. En son Lyon'a yaklaşık 130 kilometre mesafedeki Gervanne Camping'e gittiğimde bir İtalyan asıllı Hollandalı ile tanışmıştım. Adam 2 yılda Iveco'sunu bir karavana elleri ile çevirmişti. Araç yaklaşık 5 tonu bulmuş ama mükemmel bir proje idi. Nedense heyecandanmıdır bilmem iç fotolarını çekemedim ama iki fotosunu paylaşıyorum.

Burada dikkatinizi aracın kapısına çekmek isterim. otomatik kapı kullanmış ve tamamen en önden biniliyor. Sizin gibi arka kapılar iptal etmiş fakat hiç cam koymamıştı. Alt depo kapaklarını ise yanlara taşıyarak karavana daha benzer bir görüntü elde etmiş hemde arkada scooter olduğu için kapağın açılmama durumunu bertaraf etmişti. Araçta aynı zamanda havalı otomatik süspansiyon, 4 akü, kılimai, büyük boy buzdolabı, led aydınlatmalar vs vs ful bir araçtı.

[attachment=1][attachment=2]

Metin Kardeş Zentos arkadaşımız yazmış onun için sormuşdum yaklaşık 5 ton deyiçe bana çok geldi. sagılar

ahmocan' Alıntı:
Karavanı biraz zor görür iki günlük ehliyetle :smiley: Perşembe sabahı gidiyoruz hazır ol. Mobilya harici 2 jel akü, 130 lt buzdolabı, büyük LPG tüpü, seyyar klima, 100 lt su deposu, dolu yakalanırsa 100 lt ye yakın mazot, mutfak eşyaları, dolu dolaplar, sıcak su ve hava brülörleri, 4 m tente, masa sandalye off off offf paniklerim bir anda...

Sana o kadar dedim, arkaya ceki demiri taktiralim diye....

Gonlunu ferah tut, hele bir son rotuslar yapilsin. Kantara cikartir goruruz.

ahmocan' Alıntı:
carşamba aksam telleşelim... su deposuyla, mazot deposuna içerden acılır kapak yaptır, polisi görünce kapakları acıp, fazlalığı atarsın :smiley:)) sen merak etme 3500+%5 i gecmiyecek o karavan...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri