Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 240
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,810
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; İveco Daily-Ahmocan

Bugün gittim Başoğlu'na, camları, hava ve su ısıtmalarını bıraktım. Berkant yoktu kızmayın adama. Alt şase boşluğuna temiz ve kirli su depoları yapilmis ama litresini sormayı unuttum. Bu arada oturma grubu aynı yerinde kalıyor çünkü karşı taraf daha geniş.

Etiketler

bu karavanın yapımı ile çalışmaları gerçekten çok beğendim. özellikle arka kapının kapatılması ve bagaj kısmının müstakil olması benimde aklımdan geçirdiğim konulardandı. sayenizde pratik uygulamaları görüp vakti zamanı geldiğinde kopya çekme şansımız olacak. bu sebeple şimdiden teşekkürler. yollara çıkacağı günü merakla beklediğimiz bir imalatı izlemekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. ellerinize sağlık. (bu arada perpex. internet sitesinde imalat aşamalarının fotolarına rastlamadım. yanlış yere mi bakıyorum acaba?)

Ahmet hocam sizi Adapazarı nda alışveriş merkezinde gördüm benzettim ama daha önce şapkalı gördüğüm için emin olamadım.Destek olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.

Bülent hocam benzettiniz herhalde Adapazarı içine uğramadan hemen geri döndüm inşallah bi geldiğimde görüşürüz

wankel' Alıntı:
bu karavanın yapımı ile çalışmaları gerçekten çok beğendim. özellikle arka kapının kapatılması ve bagaj kısmının müstakil olması benimde aklımdan geçirdiğim konulardandı. sayenizde pratik uygulamaları görüp vakti zamanı geldiğinde kopya çekme şansımız olacak. bu sebeple şimdiden teşekkürler. yollara çıkacağı günü merakla beklediğimiz bir imalatı izlemekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. ellerinize sağlık. (bu arada perpex. internet sitesinde imalat aşamalarının fotolarına rastlamadım. yanlış yere mi bakıyorum acaba?)

Sayın Wankel;

Araç dizaynı için yaptığınız yorumlara teşekkürler. Bu aracı gerçekten karavan niyetiyle kullanmayı kafamıza koyduğumuz için yan kapıyı ve arka bagaj kapısını iptal etme radikalliğini gösterdik.

Isıtıcı konusuna gelirsek;

Perpex değil, Pro-pex olacak.

http://www.pro-pex.com/ornek.htm adresinde uygulama şekilleri mevcut.
Bizde montajı yaparken fotograflarını çeker ayrıntılarıyla yayınlarız.

iyi çalışmalar

Oh yırttık o zaman.
Teknik olarak yapıştırıcılar,mastikler konusunda yardımcı olabilirim.Çözemediğiniz bir sorun olursa mesaj atın,elimden geleni yaparım.Mesela tavan havalandırma camınızı yapıştırmak için UV dayanımı olan mastik isteyin.Toplasanız oraya bir tane mastik gider ama önemlidir.

[attachment=1]
O bir IVECO

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]
Su deposu (Biliyorum, tahliye vanası hatalı yere monte edilmiş, düzeltilecek)

Aracı kontrol etmek için gidip kontrolleri yaptık. %50'si bitmiş halini görünce bazı şeyleri ne kadar doğru tasarladığımızı bir kez daha gördük. Hatırlarsanız ki bir çok endişemiz vardı. Zira kapılar kaynaklanıp yenileri takıldı, sürgü kapı iptal edildi vs. Fakat içine girince tasarımın neredeyse hatasız olarak işlediğini gördük.

Aracın iç izolasyonu bitirldi, izocam üzerine kontraplak yapılarak izolasyon tamamlandı. Üzerine kumaş döşenince aracın tüm havası değişmiş. Biz oradayken elektrik tesisatı çekiliyordu. Bir çok eklemeler yaptık. Sıcak su ve ortam ısıtma sistemi montajı için uygun yerler seçildi. Invertör ve jel akülerin konumları belirlendi. TV için güzel bir yer seçtik. klimanın yeri değiştirildi.

Herhalde 1 ay sonra bitmiş olur.

Aracın dizaynı bazı televizyon kanalları tarafından kaydedilmiş, televizyonda gösterilmiş.

fotoğraf(6).JPG

fotoğraf(3).JPG

fotoğraf(5).JPG

fotoğraf(4).JPG

fotoğraf(2).JPG

Berkant icinin su anki halinin fotolarini da koysana. Guzel gozukuyor valla. Bekliyoruz.

Yatak 180x150 cm en guzel tarafı o bence :smiley: Klima mutfak tezgahının altına konduğunda o tarafta yatan donacak gibi geliyor ya bana neyse. bı de tavandaki dolaplar ile değişen bisey oldumu Sormayı unuttum size. Elektrik ustasının dediği gibi ''karavan senin degil mi Berkant'' bu arada yurtdışı fotolara baktım kapıların hepsi yan camın üzerine açılıyor dert etmemize gerek yok bence :smiley:

ahmocan' Alıntı:
Yatak 180x150 cm en guzel tarafı o bence :smiley: Klima mutfak tezgahının altına konduğunda o tarafta yatan donacak gibi geliyor ya bana neyse. bı de tavandaki dolaplar ile değişen bisey oldumu Sormayı unuttum size. Elektrik ustasının dediği gibi ''karavan senin degil mi Berkant'' bu arada yurtdışı fotolara baktım kapıların hepsi yan camın üzerine açılıyor dert etmemize gerek yok bence :smiley:

Adam hakli, karavan benim olsa boyle olmazdi ;)

Kapi konusunda: (konuya yabanci olanlar icin aciklama geregi duydum). Karavana giris icin surgu kapinin yerine actigimiz kapiyi, firma menteselerini aracin on tarafina gelecek sekilde monte ediyor. Menteseler arkaya gelecek sekilde monte etmeyi firma kabul etmiyor. Trafige gore sucmus vs. Vs. Hal boyle olunca kapi acilinca one dogru katlaniyor. O zamanda mutfak penceresinin onu kapaniyor ve acilmasini engelliyor. Halbuki arkaya dogru kivrilsa idi, hicbirseyi engellemeyecekti. Bu bence en ciddi sorun. Zira mutfak penceresi acikken iceriden birisi inmeye kalksa ve kapiyi biraz hizli acsa, acik olan mutfak penceresine carpacak ve zarar verecek. Yurt disina gelince; o acilan kapilar, cami engellemiyor, zira camlar ufak. Pratikte buyuk sikinti olacak kanaatindeyim.

Büyük heves ve heyecanla takip ediyorum, çok güzel olacak kısmetse... :smiley:

Biz de heyecanla bekliyoruz ilginize teşekkürler. İç foto haftaya gideceğim çeker koyarım. Kapı meselesine gelince kapı arkaya doğru açılırsa ruhsatta ya da muayenede problem yasar miyiz bilen var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri