Karavanımın Yapım Aşamaları Hyundai-Country; ALBATROS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abdullah tepe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 484
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,800
Suat bey merhaba ben kendimce bildiğimiz sizinle paylaşayım,eğer aracınız panelvan ve 2+1 yada 1+1 ise mevcut sayıyı korumak şartıyla karavan dönüşümü yapabilirsiniz ve ABS gerekmez,yok eğer yolcu sayısını arttırayım derseniz o zaman ABS aranıyor ayrıca takılacak koltuk CE belgeli faturalı ve işcilik faturası olması gerekiyor ayrıca bu montajı yetkili bir servisin yapması gerekiyor bunun yanında sayıyı artırdıkca yolcu sayısınca projede yatak göstermeniz gerekiyor.

Etiketler

Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları Hyundai-Country; ALBATROS

Boyaya az kaldı.
Yapım aşamalarından 2 foto daha

27 temmuz 001.jpg

27 temmuz 002.jpg

Aka' Alıntı:
Valla ben olsam, bu aracı bir şekilde 4 yada 5 kişilik diye ruhsata işletmeye çalışırdım. arkadaki 2 koltuğa emniyet kemeri vs. takarak. ileride ne olur belli olmaz.
Haklısınız ilerisi bilinmez ama, ben yinede yaşam alanından fedakarlık yapmamak için ( emniyet kemerli ya kendi koltukları olacak yada ce belgeli koltuklar. yanlış bilmiyorsam) 1 + 1 ruhsata razıyım. zaten bir hanım birde ben. Gelecek olan misafirlerimiz bize kendi araçları ile katılırlar. Benim de mutlaka çadırım hazır olur.

Güzel gidiyo kardeşim.. Olsun olsun böyle bi karavanın yanında cadırda kalamak,da havalı olur

hayırlı olsun , bu günlerde bende kafayı motokaravana taktım , sizin otobüs tam istediğim gibi, bu aracın teknik özelliklerini yazabilirmisiniz,anladığım kadarıyla temsa parçalar uyuyormuş , mesela motor, hacmi gücü , ne tür bir motor vs. bizi aydınlatırsanız sevinirim, birde bu araç b ehliyetle kullanılabiliyormu ,ama karavana dönüşünce kullanılabilir galiba ??. saygılar efenim.

bayayhan' Alıntı:
hayırlı olsun , bu günlerde bende kafayı motokaravana taktım , sizin otobüs tam istediğim gibi, bu aracın teknik özelliklerini yazabilirmisiniz,anladığım kadarıyla temsa parçalar uyuyormuş , mesela motor, hacmi gücü , ne tür bir motor vs. bizi aydınlatırsanız sevinirim, birde bu araç b ehliyetle kullanılabiliyormu ,ama karavana dönüşünce kullanılabilir galiba ??. saygılar efenim.
Teşekkürler.
Araç 3.9 motor. Doğrudur, temsanın parçalarıyla aynıymış. Bende bu araçla daha yeni tanışdığım için, benim içinde kapalı kutu.Tamemen ustama güvenerek aldım. Performansı bana göre cok iyi, tabi ne beklediğinizede bağlı. Ehliyet konusunda inanın tam bir malumatım yok.
Sonuçta şu an ruhsat da otobüs olarak geçiyor. Motokaravan olunca ne olur onuda tercübeli arkadaşlar sanırım bize cevap verir.

Hayırlı olsun.

Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Boyaya geçmeden;

arabanın çatısına sonradan takılabilecek aparatların ön hazırlığını yapsanız sanırım iyi olur. sonradan delmek , izolasyon ve diğer sıkıntılara sebeb olur.

örneğin,

-Güneş paneli
-TV anteni

Su hattını çekerken , Ankarada kışın -30 ları gördüğümüzü düşünerek izolasyonlu yaparsanız iyi olur
Ben , kış başında suyumu boşaltmama ragmen , her sene baharda su hattında bir zararla karşılaşıyorum

Kolay gelsin

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Tavsiyeleriniz için teşekkürler Bülent bey.
Çatı da ki delik işlerimiz biraz karıştı acıkcası.
Son anda araç klimasına karar verdim ve onun yeri şekli tam belli olmadığı içinde diğer yerlerde ( uydu ve güneş paneli )oynama yapmak zorunda kalıyoruz. Tesisat konusunda haklısınız. mutlaka armaflexs ile izolasyonu yapılacak. benim DİKMEN /İLKER de olduğum düşünülürse siz daha da haklı olursunuz.
Saygılarımla

İş planı yapılırken, gelebilecek önerilere eyvallah

Ancak,

İşin can sıkıcı tarafı, iş bittikten sonra size

"şunu niye böyle yapmadın"
"renk olmamış"
"pencere büyük olmuş / küçük olmuş"
"kapı dar olmuş , geniş olmuş"
vs vs
diyenler çıkacak.

Canızı sıkmayın, zevkinize ve keyfinize göre karavanızı yaptırınız.

Her şey gönlünüzce olsun

bkocoglu' Alıntı:
İş planı yapılırken, gelebilecek önerilere eyvallah

Ancak,

İşin can sıkıcı tarafı, iş bittikten sonra size

"şunu niye böyle yapmadın"
"renk olmamış"
"pencere büyük olmuş / küçük olmuş"
"kapı dar olmuş , geniş olmuş"
vs vs
diyenler çıkacak.

Canızı sıkmayın, zevkinize ve keyfinize göre karavanızı yaptırınız.

Her şey gönlünüzce olsun
Saolun Bülent bey.
Biz gelecek her türlü öneriye acığız.
Tercübe konusunda ben den mutlaka daha tercübelidirler.
Yaşanmışlıkla sabit olan tecrübe mutlaka en güzelidir.
Ama İş oldukdan sonra yapacak bvir şeyde yok doğrusu.
Hoşcakalın

Apdullah abi renk güzel duruyor.camları normal cammı koyacaksın?kolay gelsin..

Evet Hikmet normal cam koyulacak.
Karavan camları şimdilik benim bütceyi aşar.
Evet renk bencede güzel. Albatrosun ucabilceği gökyüzü..............
Teşekkürler

camcılarda arası gazlı ısı geçirmeyen camlar var onlardan kullanabilirsiniz,kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR