Karavanım İçin Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,943

fsirin

Karavan Yönetim
Yer
ISTANBUL
Web
www.nefer.com.tr
Benim Küheylan 195R14C lastik kullanıyor. Yol dışına da arada çıktığımızı düşündüğümde alacağım 2 lastik için aşağıdaki nasıl, iyi bir seçimmidir?

http://www.lassa.com.tr/urunler/urun-04-01---I01-LC_T

Hangi kullanımlar için nasıl bir lastik seçmeliyiz bilen arkadaşlar yardımcı olabilirsie sevinirim.

Etiketler

Ynt: Karavanım İçin Lastik Seçimi

Ben bugüne kadar tüm araçlarımda lassa kullandım ve bana göre Türkiye şartlarının en uygun lastiği şiddetle tavsiye ederim. Şu an karavanımın lastikleride lassa ve karda müthiş.

Ferhat marka konusunda yorum yok ancak aracında C tipi lastik kullanmaya devam etmelisin ancak biraz yol dışı için uygun arayacaksan AT lastikler yeterli fakat
14 jantta lastik fazla ezilir belki 15 janta geçsen AT lastiği mutlaka denemelisin derim.

Bu LC/T tipi lastik de zaten C tipi lastik. Dişleri gözüme güzel göründü. Benim daha çok merak ettiğim bu tip bir latik kullanımında asfalt yolda ıslak ve kuru kullanımda sorun çıkartıp çıkartmayacağı. Yoksa standart diş yapısına sahip lastik almayı düşünüyordum.
[attachment=1]

15" janta geçersem TÜV'de sorun yaşanır mı?

Levent, bu AT lastikler de C tipi oluyor mu?

Lastik_LCT.jpg

Ferhat, aracın kullanma kılavuzunda kullanabileceğin ebatlar için bilgi vardır. TÜV'de 4 lastiğinin ebatlarının aynı olmasına hatta aynı dingilde ebetların aynı olmasına
önem veriyorlar. AT lastikler C tipi lastiklerle aynı kat sayısında olmuyorlar.C tipi lastikler kargo yani taşımacılık için üretilen lastiktir.
Resimdeki lastik kanalları kalın olduğundan kar ve çamuru hızlı boşaltır ancak ıslak zeminde fren mesafesine etkisi için yorum yapamam.

gezmen' Alıntı:
Bu lastik konusu nasıl sonuçlandı?... :smiley:

Cavid Sezen
Geçen ay 2 tane aldım. herhangi bir ses problemi yok. Asfaltta da sanki daha az patinaja düşüyor. Henüz çamurlu yolda denemedim. ;) Zaten maksat basit bir yerde biraz daha iyi çekiş yapıp yolda kalmamak. :smiley:

Lastik almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Endişelerim boşa çıktı. :smiley:
Bu lastik 14 janta sahip, 195R14LC/T ve 185R14LC/T ebatları var.

Bu soru da nereden çıktı denebilir. Benim aracın da lastiklerine sıra geliyor, geldi bile ya. (185 R14 C) Daha önce, fabrika ne takmışsa aynısını almıştım (bridgestone); bu kez, bu lastik seçimin, soru imlerinin oluşmasına neden oldu bende... Ne de olsa benzer araçlar. ;)

Denemelerin sonuçlarını bekliyoruz bu sayfada.. :smiley:

Selamlar
Cavid Sezen

1 hafta önce lastiklerimin siboplarını çelik sibop yaptırttım. Bu arada lastikçi bir dahaki sefere lastik alırken lassa almamı tavsiye etti. Çünkü ağır yük lastikleri için en iyisi lassadır dedi. Bende şu anda toyo var.

Yanlış bilmiyorsan Bridgestone da Lassa'nın yan firması Brissa (?) tarafından üretiliyor. Kamyonetlerle yük taşımacılığı için benim konuştuğum herkes Bridgestone'un çelik kuşaklı dubleks (şambriyelsiz) lastiklerini önermişti. Çelik sibop ayrıca önerilen bir uygulama.

Sevgiyle,
BKA

Yanlış bilmiyorsam C kargo lastiğidir. Ben kullanıyorum ve biraz sert olduğunu düşünüyorum. Karavana daha yumuşak lastik seçilmeli..

Bu bence ne kadar yük yüklediğinize ve ne kadar yol yaptığınıza bağlı. Karavanın ağırlığı bir kamyonetin istiap haddine yakın gelir sanırım. Özellikle yolcularla beraber. Dolayısıyla yumuşak bir lastiğin ömrü fazla olmayabilir.

Sevgiyle,
BKA

Benim imalatına devam etmekte olduğum karavanda kullanılan malzemelerin vasatı ağırlığ;
15mm kontraplak...........................6 x 43kg=258 kg
6mm kontraplak............................7 x 19kg=133kg
Büro tipi Buzdolabı.........................................25kg
Mobil klima...................................................32kg
Temiz ve atk su depoları(boş).........................40kg
200amp akü.................................................50kg
İnverter.........................................................7kg
-----------------------------------------------------------------------------
Toplam........................................................545kg,
Yuvarlak hesap ağırlık.................................... 600 kg
Sulu ağırlık................................................... 700kg
Kamp yükü ağırlığı vasati................................. 900kg
Aaraçların boş ağırlıkları ..................................1950kg
Araçların ruhsat izin ağırlığı N1 sınıfı için .............3499kg
Aracaın toplam ağırlığı............1950kg+900 kg=2850 kg
4 yolcu ile tam yüklü seyehat ağırlığı...4x80kg=320kg=3170 kg....sonuç "C" tipi lastik....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri