boris none
Kamp I
Arz ve talep
- 600 watt solar panel
- 400 Amper gel akü dolu olarak, kamp yerine ulaşıldı.
15 günlük, bu mevsimde kamp (güneş günde ortalama 90 dakika) sonunda, harici elektrik arayışına başladım.
Bu süre zarfında, günde 16 saat webasto (5,5 kw) çalıştı, 180 lt. lik buzdolabı, günde 8 saat tv seyri, kamp süresince toplam 650 lt suyun kullanımı
Ayrıca geçen yıl ki 7 aylık gezimde çoğunlukla bu sistem ile günde çoğu zaman solar panelden ancak 32 amper yükleme yapa biliyordum.
Teşekkürler Emmi (Mesut)
Merhabalar.. ben karavan dünyasına yeni yeni girmeye çalışan biriyim. Yeni plduğum için, yanlış anladığım/sorduğum bir şey var ise bağışlayın lütfen.. müsaadenizle sisteminizle ilgili bir kaç soru sormak istiyorum..
1) Hiç motor çalıştırmadan, üstelik elektrikli webasto ve büyücek bir buzdolabı ile, hem de kasım ayında, 15 gün mü sürdü 400 amper akülerin boşalması ? Yoksa ben mi yanlıl anladım?
(Eğer doğru anladıysam süper.. çünkü ben okuduğum yazılardan, bu boyutta bir sistem ile, yazın güneş altında bile, 4-5 gün idare edebileceğim hesabı yapmıştım. Benim hesabımda, ekstra olarak günde 20 dakika mikrodalga vardı)
2) 600 watt panel ile, 32 amper dolum yapabilmenizin sebebi nedir acaba? Mevsim mi? Gölgede çok zaman geçirmek mi ? Yoksa normal bir durum mu bu ?
3) 32 amper/gün dolum yapmak demek, 400 amper akünün, 400/32= 12 günde dolması demek mi ?
4) son sorum klimalar ile ilgili.. araca entegre klimaların taktırılmasını/kullanılmasını kimse tavsiye etmiyor forumda.. Mobil, çirkin, büyük bazı klimaları öneriyorlar..
sizin sisteminizde, ısıtma için elektrikli webasto günde 16 saat çalışabiliyor anladığım kadarıyla. Hem de 15 gün !
Ama ben nerde klima yorumu okusam, sanki 8 saat çalıştırdığım anda 300-400 lük aküyü bitirecekmiş gibi bir algı var.
Klima gerçekten bu kadar yakıyor mu ? Ya da ben neyi atlıyorum ?
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: