mehmet_mtrs
05323035204
Araca oto gaz sisteminde kullanılan tüp ile ihtiyacı karşılamak istiyorsak : Tüpü monte etmeden önce mutlaka yapmamız gereken işlem , tüp üzerinde bulunan genellikle princ (sarı) madeninden yapılmış orjinal detanorü sökerek tüp tabanına dogru asagı dogru uzanan , sıvı haldeki gaz içine dalan boruyu çıkarmamız gerekir . genelde bu borular sökülür-takılır halde bulunurlar. tekrar bu detanatörü yerine takabiliriz. işlemin sonucu lpg yi sıvı olarak degilde tüpün üzerindeki boşlukta çözülerek gazlaşmış bölumunü kullanabilmek maksadımızdır. Gaz ın sevki için mutlaka bakır boru kullanılmalı ve baglantı elemanları gerekli teknik parçalar ve teknik bilgi ile monte edilmelidir. bakır borular gereken yere ulaştırıldıktan sonra gaz vanaları ve ilave olarak gereken basıncı ayarlayabilen detanatörler takılmalıdır . Daha sonra depo içerisinde bulunan sıvı haldeki gazın , sadece depo üzerinde biriken uçucu gaz bölümünü nakletmiş oluruz . Son kullanılacak bölgeye sıvı olarak nakletmememiz gerekir. Aksi halde lpg nın sıvı hali detanatörler içinde donma yapacagından kontrol edilemez olacaktır.
Her ne kadar emir kip ' inde yazmış gibi görünmekte ise de sadece konun önemli olmasından dolayı esneklik payının olamayacagını belirtmekti gayretim.
Buna benzer bir olayı aracıma usta olduğunu söyleyerek montajını (borular içine sıvı gaz gelebilecegini hatırlatmama rağmen ) yaptılar . Uzun tartışmalar sonunda kendikerini haklı çıkardılar. Fakat sıvı gaz ocak yanında bulunan detenatör de sıvılaşarak harabiyet verdi . Ben titiz bir çalışma sonucu bahsettiğim işlemlerı kendim uygulayıp bu sorundan kurtuldum . bir yıldır sorunsuz kullanmaktayım.
Not : Tüp içindeki gaz ı yerleşim bölgelerden ve yanıcı tüm unsurlardan uzak açık bir alanda azar- azar tup vanasını açarak boşalttım . kendim uzak bir yerden gözetledim . Tüpün boşaması sonucu dış yüzünde buzlanmalar olacaktır ve gazın boşalma işlemi yavaşlayacaktır . Dinlendirme işlemi yapabilmek için tübü kapatıp açarak tamamen boşalmasından emin oldum.
Her ne kadar emir kip ' inde yazmış gibi görünmekte ise de sadece konun önemli olmasından dolayı esneklik payının olamayacagını belirtmekti gayretim.
Buna benzer bir olayı aracıma usta olduğunu söyleyerek montajını (borular içine sıvı gaz gelebilecegini hatırlatmama rağmen ) yaptılar . Uzun tartışmalar sonunda kendikerini haklı çıkardılar. Fakat sıvı gaz ocak yanında bulunan detenatör de sıvılaşarak harabiyet verdi . Ben titiz bir çalışma sonucu bahsettiğim işlemlerı kendim uygulayıp bu sorundan kurtuldum . bir yıldır sorunsuz kullanmaktayım.
Not : Tüp içindeki gaz ı yerleşim bölgelerden ve yanıcı tüm unsurlardan uzak açık bir alanda azar- azar tup vanasını açarak boşalttım . kendim uzak bir yerden gözetledim . Tüpün boşaması sonucu dış yüzünde buzlanmalar olacaktır ve gazın boşalma işlemi yavaşlayacaktır . Dinlendirme işlemi yapabilmek için tübü kapatıp açarak tamamen boşalmasından emin oldum.