Karavancının En Büyük Kabusunu Yaşadım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan makara60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,322
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kardeşim senin başına gelen olay çok vahim, Allahın sevgili kuluymuşsun ki jandarma hızır gibi yetişmiş, hele yanında çoluk çocuğun olsaydı onların yaşayacağı travma çok uzun yıllar sürerdi.
İnanın karavana her bindiğimde aklıma geliyor.Çünkü ben onları kızdıracak hiç bir şey yapmadım.Ancak bazı karavancı abilerimiz ne hikmetse bunu idrak etmekte zorlanıyorlar.Sanki ben bir çatışma alanında konakladım da bunlar başıma gelmiş gibi düşünüp,güvenli bir yere gitseydin bunlar başına gelmez, dolayısı ile silaha da gerek kalmazdı demeye getiriyorlar.Maalesef bu tip olayların ciddiyetini anlayıp yorum yapabilmek için masa başında oturup istatistikleri karıştırmak yeterli değil.Gerçi biz ne yazsak boş,yaşamaları lazım,gerisi yalan.

Etiketler
İngiltere dahil bütün avrupada toplumsal olaylara müdahele eden polisler otomatik uzun namlulu silah taşıyor ve kurşun geçirmez yelek giyiyorlar, eski çamlar bardak oldu artık hiçbir polis silahsız göreve çıkmıyor.
Bana üstünde silah olan bir ingiliz polisi resmi gösterirmisin?
Toplumsal olaylar la bizim karavandaki olayın bağlantısı nerede?

Dün akşam star tv de Bruce willis -öldürme arzusu- isimli filmini izledim. Bu konudaki muhaliflere bu filmi, en azından ilk on dakikasını izlemesini tavsiye ederim. Tam da konumuzu anlatmış.

Sonuna kadar izledim.İlk 10 dakikalık filmin olayların gelişme bölümünde evin kadını ve kızı ortamdaki silahlara hamle yapmasalar sakin dursalardı kadın ölmeyecekti.Devamda dul koca o kadar kolay silah bulmasaydı intikam adına bir yığın cinayet işleyemeyecekti.
Yani bir yerde karşı karşıya gelmiş insanlar varsa ve ortayada silahlar çıkıyorsa kaçınılmaz olarak sonuç silahların kullanılması ve cinayet.Buyurun filimin bana göre yorumu.

Bir kaç kere sordum yine sorayım Karavan dışında sizi öyle veya böyle rahatsız ettiler sizde silahınızı gösterdiniz veya varlığını belli ettiniz peki karşı taraf aldırmadı korkmadı bildiğini yapmaya devam etti şimdi ne olacak?
Daha beteri:Karşı tarafta silahını gösterdi şimdi ne yapacaksınız?
LÜTFEN BU SORUMA CEVAP SAYILACAK ŞEYLER YAZARMISINIZ?SORUNUN YAN TARAFINDAN DOLAŞIP KAÇAMAK ŞEYLER YAZMAYIN.

Silahını bilinçli taşıyan/bulunduran kişi silaha en son çare olarak başvurur. Asla ilk gösteren olmaz. 1984 yılından bu yana silah taşıyorum. İhtiyaç dışında varlığını yanımda bulunan eşim bile hissetmemiştir. İhtiyaç duyduğum birkaç olayda da hayati tehlike oluşmadan asla silahıma başvurmadım. Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar. Varsayımlar üzerinden gidersek bu konu gereksiz yere polemiğe dönüşür ve uzar. Bence artık tadında bırakalım.

Silah kullanmasini bilen icin zaten. Aklima bir olay geliyor. Toplu gosteri ve catismalarin oldugu bir gunde icinde yarali polis olan ambulansi sıkıştırmışlardı Kadikoy'de.
Ambulansin arka kapisini tam zamaninda acan genc polis memuru, silahiyla gostericileri uzaklastirmisti.
Ince de hakli, bir de karsi taraf alkollu ise sonuc katliama kadar gider cunku kalkan silahin inmemesi gerekir sonuna kadar.
Degecekse yaparsin da degmeyene de yapma olasiligi var.

Hayat gri ne yazik ki siyah ve beyaz olan sadece Besiktaş. :smiley:

Son düzenleme:

@adıgekuzeyli
@makara60

Arkadaşlar @ince999 abiniz de bizden de , bizi biraz kızdırmayı seviyor

7e383c33fd722353a997545b28d9a927.jpg
3ad1029b722d57feffe7ceb2c1759b57.jpg

Bakın orada silah kullanımında başınızın belaya gireceğini baştan kabul edip,silah kullanımı sonucu en az bela oluşturmanın fikirlerini yazdım.Tuz ile şoksuz bir av tüfeği ve çok yakın olmamak şartı ile hiç olmazsa karşıdaki şahsı sadece hafif yaralarsınız önerisinde bulundum.Yine yazıyorum Bence KARAVANDA ATEŞLİ VEYA ATEŞSİZ SİLAH BULUNDURMAK BELAYA davetiye çıkarmaktır.

Bir kaç kere sordum yine sorayım Karavan dışında sizi öyle veya böyle rahatsız ettiler sizde silahınızı gösterdiniz veya varlığını belli ettiniz peki karşı taraf aldırmadı korkmadı bildiğini yapmaya devam etti şimdi ne olacak?
Daha beteri:Karşı tarafta silahını gösterdi şimdi ne yapacaksınız?
LÜTFEN BU SORUMA CEVAP SAYILACAK ŞEYLER YAZARMISINIZ?SORUNUN YAN TARAFINDAN DOLAŞIP KAÇAMAK ŞEYLER YAZMAYIN.
Birincisi ben bunun cevabını size 43 nolu mesajda verdim.İkincisi biz karavanın dışından bahsetmiyoruz,KARAVANIN İÇİNDE YASALARA UYGUN ŞEKİLDE silah bulundurma taraftarı olmamızın sebebi birileriyle dalaşmak,bela aramak asla değil.Üçüncü olarak da henüz ben de size sorduğum sorunun cevabını alamadım(sorunun yan tarafından geçmeden lütfen:smiley:)Tekrar soruyorum:Zorbalar geldi ailenizi taciz edip alıkoymaya yeltendiler.KESER SAPINI MI TERCİH EDERSİNİZ YOKSA ATEŞLİ SİLAH MI?Lütfen siz de kaçamak cevap vermeyin de artık biraz inandırıcılığınız olsun.

Sorunuzun 3. şıkkı olan arabamı çalıştırır basar giderim.
43 nolu mesajdaki cevap sorumun cevabı değil size o soruda silahlar karşılıklı çekilince ne olacak dedim geri çekilirim diyorsunuz ama önce efelenip silah göstermişsiniz ve veya en azından havaya ateş etmişsiniz karşı taraf korkmamış onlarda silah çekmiş kolaymı şimdi geri çekilmek dur kımıldama yakarım derse ne yapacaksın.Haydi sizde yandan dolaşmadan cevap yazın

Sonuna kadar izledim.İlk 10 dakikalık filmin olayların gelişme bölümünde evin kadını ve kızı ortamdaki silahlara hamle yapmasalar sakin dursalardı kadın ölmeyecekti.Devamda dul koca o kadar kolay silah bulmasaydı intikam adına bir yığın cinayet işleyemeyecekti.
Yani bir yerde karşı karşıya gelmiş insanlar varsa ve ortayada silahlar çıkıyorsa kaçınılmaz olarak sonuç silahların kullanılması ve cinayet.Buyurun filimin bana göre yorumu.
Abi burda ya anlamamışsın ya da ... Salgırgan kızı taciz ediyor hatta tecavüze yelteniyordu. Orda bile kız silaha hamle yapmasalar sakin dursalardı.. diyorsan... diyecek lafım yok.

Son düzenleme:

Burada silah bulundururum diyenler, ben dahil. Hani bir deyim vardır 'bıçak kemiğe dayanmak' yada 'bardağı taşıran son damla' işte burada ihtiyaç olursa diye demek istiyor. İnşallah hiç kimsenin başına gelmez ama keşke olsaydı dersiniz.

Geçen sene malzemeciye giderken, aylardır bitmeyen yol çalışması olan ve trafiğin sıkıntılı olduğu bir yerden geçerken dört yol ağzında, benden bir iki araba önde sebebini anlayamadığım bir şekilde iki araçtan ikişer kişi indi, birbirlerinin üzerine yürüdü, bir tanesi silah çıkardı mekanizmayı kurdu, karşıdakine doğrulttu, öteki hiç düşünmeden alnını silaha dayadı vur lan şerefsiz dedi. Birkaç saniye geçmeden birbirlerine sarılıp ağlamaklı oldular. Öncesini ve sonrasını hiç bilmiyorum. Bu benim kafamı epey meşgul etti. Ya adam kaçsaydı, ondada silah olsaydı, yada silahı almaya kalkışsaydı vs.vs. Varsayımlarla olmuyor işte.

Silahını bilinçli taşıyan/bulunduran kişi silaha en son çare olarak başvurur. Asla ilk gösteren olmaz. 1984 yılından bu yana silah taşıyorum. İhtiyaç dışında varlığını yanımda bulunan eşim bile hissetmemiştir. İhtiyaç duyduğum birkaç olayda da hayati tehlike oluşmadan asla silahıma başvurmadım. Damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar. Varsayımlar üzerinden gidersek bu konu gereksiz yere polemiğe dönüşür ve uzar. Bence artık tadında bırakalım.

Sn. udisa nın dediği gibi bilinçli olduktan sonra sıkıntı yok. Silahın varken de beladan kaçabiliyorsan yine kaç silah var diye efelenmeye gerek yok ama son noktaya gelindi mi emin olun ki yokluğunu ararsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri