Karavan Yaşamında Eşlerimiz Haklı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RÜZGAR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,698
Ynt: Karavan Yaşamında Eşlerimiz Haklı mı?

dağ çiçeği' Alıntı:
Nede olsa bu gün itibari ile 20. yılına giriyor birlikteliğimiz . Gümüş madalya alırız artık :smiley:

Kutluyoruz; daha nice yirmilere!... :smiley:

Binnur&Cavid Sezen
Not: Gümüş yıl, 25.yıl olsa da, sizin için bir beş yıl indirim yaptık... ;D:D

Etiketler

dağ çiçeği' Alıntı:
Ferhatında birlikteliğimiz süresince ev işlerinde gelişim sağladığını söyleyebililrim tabiki . Nede olsa bu gün itibari ile 20. yılına giriyor birlikteliğimiz . Gümüş madalya alırız artık :smiley:
Tabi evdeki cumhuriyet rejimininde buna katkısı var .

Ferhat'ın kızartma yapmadaki ustalığını bilenlerdenim. Cumhuriyetiniz daim olsun.

gezmen' Alıntı:
Kutluyoruz; daha nice yirmilere!... :smiley:
Binnur&Cavid Sezen
Not: Gümüş yıl, 25.yıl olsa da, sizin için bir beş yıl indirim yaptık... ;D:D

Cavid hocam 20 de gümüş yaparsanız inanın 30.yılda altın isterler. İndirim yapmayalım nedersiniz.

Eşim olma, karım ol !!!
Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin.
“Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır.
Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun ?
Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler ?
Eşim değil, karım ol !!!
Kedilerin eşi olur, terliklerin de…
İnsanın eşi olmaz.
Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir ?
Eşlik etmek yeter mi ?
Fazlasını beklemez mi insan yârinden ?
Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir.
Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler.
Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine.
“Koca ve onun karı” olmalıdır aslında.
Yani yüce bir dağ olmalı adam.
Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın.
Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…
Eşim olma, karım ol !!!
Bana benzemeye çalışma sakın.
Bana benden lazım değil bir tane daha.
Ama unutma ki sensiz yarımım.
Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol !!!
Beni tamamla

eski bir yazıdan alıntı .....Yorumsuz....... :smiley:

Sadece karavan yaşamında değil, eşlerimiz her konuda haklı... ;)

buselik' Alıntı:
Eşim olma, karım ol !!!
Sahi, biliyor musun ?
Eşim değil, karım ol !!!
İnsanın eşi olmaz.
Eşlik etmek yeter mi ?
Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…
Eşim olma, karım ol !!!
Eşim olma, karım ol !!!
Beni tamamla

Güzel söz,hoş olmuş.

taiga' Alıntı:
Sadece karavan yaşamında değil, eşlerimiz her konuda haklı... ;)

Sanada tebrikler :D

buselik' Alıntı:
Eşim olma, karım ol !!!
Sahi, biliyor musun ?
Eşim değil, karım ol !!!
İnsanın eşi olmaz.
Eşlik etmek yeter mi ?
Eşim olma, karım ol !!!
Eşim olma, karım ol !!!
Beni tamamla

Koca ve Kar'ı kavramlarını hiç böyle düşünmek aklıma gelmezdi.

Böylece beyler, hanımlara başımın üstünde yerin var demiş oluyor değilmi :smiley:

;) kesinlikle Nermin hanim

Erkeklerden yorum bekliyordum o yuzden yorumsuz demistim ama yine en guzel yorumu siz yaptiniz..... Bizleri bas taci etmeleri gerekiyor.....

Erciyesi yaz aylarinda bile gorsek gozlerimiz doruktaki karlari ariyor.....

..... ( noktalama icin ozur.... Klavyem turkcell harflere musade etmiyor... :mad:)

dağ çiçeği' Alıntı:
Hatta 2050 - 2100 yıllarında bayan karavancılar Türkiyede artabilir ve Kralı , gezenevlerindende kovabiliriler :smiley:) . Amerikada gibi bayan karavancı klüpleri artabilir.

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http://www.sistersonthefly.com/&rurl=translate.google.com.tr&usg=ALkJrhgvCca-d80QIlL-gx8P2IUpz1QT2A

amerikada 1900 tane üyesi olan, yılda 16.000 km yol yapan , aktivitelerine 1000 den fazla bayan karavancı katılan bir organizasyondan bahsediyoruz. Hayal edebiliyormusunuz? hatta yıllık gezi planları bile şimdiden yapılmış. web sayfaları gerçekten güzel . Düşünün 1000 tane bayan karavancı arka arkaya yolda. bizde bunun arkasında birde beylerden araba konvoyu oluşur diye düşünürüm. siz ne dersiniz? işte özgürlük söylemleri : NO MEN NO CHİLD NO DOG :smiley:)

Nermin hanım,

Bu işin evrimi sonunda 2050 - 2100 yıllarında kadınların varacağı gelişme ve özgürlük " NO MEN NO CHİLD NO DOG " diye ifade edilecekse,

" Kadınlarda , yanındaki mutlu bir erkeğin hayatına katacağı değeri bileceğinden, bu yolculuğa erkekle beraber çıkacak , onu yalnız bırakmayacaktır. " söylemi boşa çıkmıyor mu ?

Karavancı erkek nesli olarak oğullarımızın 2050 - 2100 yıllarında iyot gibi ortada kalmaları için mi çaba gösterelim? :D :D :D

buselik' Alıntı:
Koca demek, dağ demektir.

Nasıl bir "dağın" karı olduğunuz önemlidir. Malum her kar bir dağın üzerine yağma şansına sahip değildir.

Evlenecek bir erkek son zamanlarda söylendiği gibi "adam gibi adam" bulmuşsanız onu sakın üzmeyin. Ayrıca sıkmayın da elinizden kayıp gidebilir. :D :D :D

yasiko' Alıntı:
Nermin hanım,

Bu işin evrimi sonunda 2050 - 2100 yıllarında kadınların varacağı gelişme ve özgürlük " NO MEN NO CHİLD NO DOG " diye ifade edilecekse,

Bu söylemde şu an Amerikada , belki ilerde Türkiyede olabilir !!

Kadınlar neden böyle demiş olabilir onuda bir düşünelim. Kadın sürekli evde , işte çalışarak , sürekli bakıcı konumunda kalıyorsa bu feryadı eder . Kendi zaman ve enerjisini ; kendi hobileri için harcayamıyorsa ,mutlu olamıyorsa , hayatta hep başkaları için kendi yapmak istediklerinden fedakarlık ediyorsa isyan eder ama kendini zayıf hissettiği için bir şey diyemez :(
kendini hem maddi hemde manevi olarak güçlü hissettiği zamanda " NO MEN NO CHİLD NO DOG " bunu söyler.

Hayatı eşinize ve kendinize kolaylaştırısanız , ne eşiniz feryat eder, nede siz ondan sıkılırsınız.

Hiç böyle düşündünüz mü?
r.

" Kadınlarda , yanındaki mutlu bir erkeğin hayatına katacağı değeri bileceğinden, bu yolculuğa erkekle beraber çıkacak , onu yalnız bırakmayacaktır. " söylemi boşa çıkmıyor mu ? ....

bu söylem 2011 yılı itibari ile Türkiye Kadınlarının ifadesi olabilir diye düşündüm.

sizde yanınızdaki mutlu kadının hayatınıza katacağı değeri bilenlerdensiniz umarım :smiley:

Karavancı erkek nesli olarak oğullarımızın 2050 - 2100 yıllarında iyot gibi ortada kalmaları için mi çaba gösterelim? :D :D :D
Bence siz erkek çoçuk babası olarak , onları iyi yetiştirdiğinizi düşünürüm. Poyrazlar gölünde tanıştığımız oğlunuz sorumluluk sahibi, yardımsever bir gençti. Bu özelliklerdeki gençleri her zaman seven ve onlarla beraber mutlu olabilecek genç kızlarımız olacaktır :smiley:

Mutlu Olun ve Etrafınızdaki insanların mutlu olmasına katkı sağlayın. Yaşam Çok kısa ve hatırlamak istediğimiz AN, MUTLU OLDUĞUMUZ AN lardır

Mutlu olmayı kim istemez ki Nermin hanım. Benim itirazım erkeklerin hep kötü olarak görülmesi. Şöyle düşünelim;

Biz karavan yerine bir yazlık alsak ya da kiralasak eşlerimiz aynı işleri yapmayacak mıydı? Hani yeni gelin gibi yerim dar demenin ne anlamı var. Elimizden geldiğince yardım ederiz. Tüm eşler birbirlerinin karakterlerini bilirler değil mi ? Daha fazlasını beklemek yanlış olur.

Harika bir koyda,çam kokuları arasında ağustos böceklerinin şarkısıyla sahile vuran dalgaların sesini dinlerken eşine ve çocuklarına iki kap yemek yapıp,bulaşık yıkamayı sorun yapan bir kadın sizce mutlu mudur ve etrafına hangi duyguları yaşatabilir ?

Kaldı ki biz erkekler çok kolay insanlarızdır. Tatlı dil ,güleryüz bize yeter. Biraz da gaz verdin mi bakmışın bütün yemekleri yapmış, bulaşıkları yıkamış bile oluruz. Sadece bunların ayarını bilmek gerekir ki bu da akıllı ve zeki kadınların becerisidir.

El cevap :

Yani sonunda bunun suçunu da bize attınız ya Ahmet bey pes yani :D :D :D

Bır suç işlemişlık edası ıle (çocukluk histerısı gıbı karavan hobımız ) hep yola çıkarken içimizdeki sucluluk hissını ne kadar saklamaya çalışsak da sesimize yansıdıgını hangimiz engelleyebıldik sanki. Ödünler vermeye zaten gonüllu-gonulsüz hazır degılmiydık. Ama şunu anladım bunu tüm kadınlar hissediyor ve bizler bu duygularımızı asla gizleyemiyoruz. Katlanıyoruz işte. Ahmet (yasıko) bey ne guzel söylemiş . Biraz gaz . Bu arada hem kadınlara hem erkeklere meccanen mutluluk . Çok mu zor ?.
Selamlar.

arkadaşlar bazı konularda hiç taviz vermem, sıfır tolerans gösteririm :p ,işte bu konu da öyle bir konudur, şimdi bu hususta kadınlar ve erkekler eşittir ::smiley: ama sonuç olarak kadınlar daha fazla eşittir :D

Biz karavan yerine bir yazlık alsak ya da kiralasak eşlerimiz aynı işleri yapmayacak mıydı?

Kadınların yazlık fikrinden hoşlandığına emin misiniz? :D

Hüseyin beyin taa en başta vurgulamaya çalıştığı şeyi kaçırdığınızı düşünüyorum: Kadınlarımız tatilde tatil yapmak istiyor, kölelik değil. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR