Ynt: Karavan yapan veya yaptıranlar için EKİPMANLAR
airboat
Seyfettin Başkurt
Zirve
Mesaj: 1.392
Nerden: Ankara / Batıkent
Teşekkür: 18
0 506 747 33 33
View Gallery
Ynt: Benim Karavanım; airboat (Seyfettin Hoca)
« Yanıtla #45 : 23 Haziran 2011, 12:28:50 »
Sevgili Doslar,
Daha önce sözünü ettiğim gibi;Karavanım ikinci el ve benim gibi ihtiyar.
Aldığım tarihden bu yana karavan üzerinde onarım ve tadilatlar yaptım.Bunları Formda verilen ölçüler içinde resimli olarak yansıtmaya çalışacağım.
Karavanı almadan önce,şimdiki aldığım karavan ÜRETİCİ FİRMA'sı ile Mart ayında görüştüm.Firma sahibinin verdiği yanıtta en küçük
karavanını değerinin ....tl +TL olduğunu,Taksitlendirme,Kıredi Kartı veya cek kabul etmeyeceğini,Nakit para bir yana,karavan bir yana olmak üzere alışveriş yapılabileceğini sert bir dille belirtti.Bence daha yumuşak bir söyleyişle anlatmak da olası idi.
Şans işte!İkinci el olarak 22 Nisan tarihinde aldığım ikinci el karavanımda aynı firmanın üretimi idi.Karavanın eksikliklerini(Fitil,Mutfak ıCamı,Mutfak
cam açma kolu,Kapı Kilidi,Çamurluk,Arka Tampon,Refletör vs)firma sahibi ile telefonla görüştükten sonra numuneleri kargo ile gönderdim.
Karavanın eski model olması nedeniyle aynı malzemelerin kullanılmadığı,ancak depoda kıyıda köşede bulunabileceğini belirtti.
Sonucu öğrenebilmek için her iki günde bir telefon ettim.Firma sahibine ulaşamadım.Yetkisiz kişiler karşıma çıktı.Patronun hasta olduğunu işe gelmediğini,kendilerinin de yetkilerinin olmadığını söylediler.Fitil belki bulunmaya bilirdi ama; cam,cam kolu,kapı kilidi(fiyat verildi tarafımdan onaylandığı halde) yardımcı olunmadı.Parasını çıkardıkdan sonra gönderirsiniz dediğim halde.
Gerçi;yeni bir karavan satmak varken,eski bir karavan sahibi müşteriyle üç kuruş alacam diye yorulmak niye.Nasıl olsa yeni üretilen karavanın (garanti kapsamında olmadığı düşüncesinden hareketle)yedekleri olmasa da olur?Yada Pahalı olur.
Beni üzen; Yeni Karavanlarda da kullanılan (kilit,Çamurluk,Tampon) bazı ürünlerinde verilmek istenmeyişi idi.
İlerde;onarım çalışmalarında görüleceği gibi ihtiyaç olan bu ürünleri orijinalinden daha güzel ve dayanıklı yapmak bize düştü.
Benim gibi sıkıntıya düşen dostlarımıza yardımcı olmak, önce insanlık gereğidir diyorum.Bu bölüme noktayı koyuyorum.
Hoşca kalın dostlar.
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73352.40#ixzz2J0JTe0pd
Beni üzen; Yeni Karavanlarda da kullanılan (kilit,Çamurluk,Tampon) bazı ürünlerinde verilmek istenmeyişi idi.
İlerde;onarım çalışmalarında görüleceği gibi ihtiyaç olan bu ürünleri orijinalinden daha güzel ve dayanıklı yapmak bize düştü.
Benim gibi sıkıntıya düşen dostlarımıza yardımcı olmak, önce insanlık gereğidir diyorum.Bu bölüme noktayı koyuyorum.
EKİPMANLAR, İşte bu topiği açmamda ki gerçek(beni dürtüleyen) neden yukardaki olaydır.