ince999
Her ne yaşarsan yaşa,sonunda keyfini çıkar
Yol kenarı kantarları kuruldu kurulalı hepsine soktular,ilk zamanlar K belgesi diye tuturup dururlardı, bende ilgili kanunu çıktı alıp dosyaladım,ne zaman ki kantarda K belgesi ile başlayan eziyet tiyatrosu oynamaya başlasalar hop hop işte kanun burada, benim aracımı ve hukuksal durumunu ilgilendiren maddeleri de kırmızı fosforlu boya ile boyanmış ortaya çıkarılmış alın hele bir kere okuyun ondan sonra atın tutun demeye başladım tabiki kanunun net ve kesin maddeleri karşısında susup kalıyorlar ama yinede YÜK TANIMI,TİCARİ EŞYA gibi Kantardaki personelin insafına bırakılmış tanımlamalar var buradan vurmaya çalışıyorlar ben artık alıştım (yaklaşık olarak 100 kantar kontrolüm var) hangi itirazlarına nasıl cevap verileceğini veya nasıl davranılacağını iyice öğrendim.Söz gelimi Alaşehirden geçiyorsunuz her taraf mis gibi Sultaniye üzümü yahu biraz alayım mola yerinde yerim diyorsunuz aklınıza hediye olarak verilecek insanlar da geliyor filana 2 kilo feşmekana 1 kilo diye kafanızdan bir hesap, diyelim ki 18-20 kilo civarında bir ağırlığa varıyorsunuz yahu bunun kasası kaç kilo diye soruyorsunuz abi 10 kilo diyorlar eh o zaman verin 2 kasa diyorsunuz buraya kadar bir şey yok amma şayet o iki kasayı arabaya koyar kantarda da görürlerse ticari mal taşımaktan resmen hapı yutuyorsun.Peki çözüm ne ? Çok basit o 2 kasa üzümü 10-12 ayrı poşete farklı ağırlıklarda göz kararı dolduruyorsunuz üstlerine de tükenmez kalemle anneme,enişteye,baldıza müdür beye gibi inandırıcı ve makul isimler yazıp her paketi özelleştiriyosunuz yani hediye paketi haline getiriyorsunuz; kantardakiler sus pus oluyorlar.Aman boş üzüm kasasını arabada bırakmayın haaaa.
Aynı şeyden fazla adette taşımıyacaksınız, hiç bir şekilde ticari olmadığına inandıramazsınız.Hiç bir şeyi satın aldığınız ambalajında tutmayacaksınız.
Aynı şeyden fazla adette taşımıyacaksınız, hiç bir şekilde ticari olmadığına inandıramazsınız.Hiç bir şeyi satın aldığınız ambalajında tutmayacaksınız.