Tolga merhaba,
kısaca hikayemi anlatıcam; mimarım, homeoffice çalışıyorum, bekarım.
Malum inşaat piyasasının durgunluğu bizi de etkiledi, iki senedir pek ufak tefek işlerle idare ediyorum,
beni istanbul'a bağlayan herhangi bişi yoktu, geçen sene aklıma böyle bir fikir geldi, karavanda yaşamaya karar verdim, hem sürekli farklı yerlerde kalabilirim, hem de işime (benim ofisim bilgisayarım) devam edebilirim düşüncesi ile bir karavan aldım, bu sene başında,
İlk olarak ocak ayında 1 hafta sapanca gölü çevresinde konakladım (pek işim yoktu bu ara), mart ayı başında bir ege turu yapmak üzere yola çıktım ve nisan başına kadar istanbul'dan ayvalık'a kadar tüm kıyıyı dolaştım (bu ara biraz işim vardı), sonrasında seyahat yasağı gelince 72 yaşındaki annemin yanına döndüm, ama bu deneyim oldukça güzeldi
işimizi karavanda yapmak ile ilgili yaşadığım deneyimleri yazmak isterim;
* bilgisayarda bulunan veriler çok önemli; birkaç dakikalığına karavandan ayrılınca, acaba çalınır mı endişesi oluyor, bilgisayar emniyet kilidi bu konuda yardımcı olabilir, ben yapmayı düşünüyorum
* güneş biraz sorun olabiliyor, ekran tam görünmüyor, gölgeye çekmek, akşam çalışmak çözüm olabilir.
* en büyük sorun karavanı çektiğimiz yerler doğal olarak güzel yerler olduğundan dikkat dağıtıcı olabiliyor, sabah akşam 1-2 saat yürüyeyim derken mesai bitiyor,
bunlar benim deneyimlerim, yorumlarınızı ve çözümlerinizi duymaktan memnun olurum, güzel bir karar verdiğinizi düşünüyorum, umarım düşündüklerinizi hayata geçirirsiniz, çok zor değil ve inanılmaz bir özgürlük
Selamlar...