Karavan Ofİs Hakkinda Destek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolgadinc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,956
Aracınız şirkete kayıtlı olmayacak. O zaman yukarıda belirtilen sorunlarla karşılaşırsınız.
Sanırım iki cümlenin arasına " olursa" yazılması atlanmış galiba ? Çünkü devamla yazılanlar haklı olarak normal karavan projesinin yeterliliğine işaret ediyor.
Bereket soru tarzınızın cevaplarımızı götürdüğü yönden, @yasiko 'nun çapraz düşünme kabiliyeti ile kurtulduk.

Ben de şimdi ayni fikirdeyim. Gerektiğinde aracınızı daha kolay satmak da cabası olur. Tek sorun böylelikle sigorta kalıyor. Bir de yeterli çalışma alanı planlamak.

Son düzenleme:

Etiketler
Mevzuat ve dolayısıyla plan üzerine fikir jimnastiği olarak kabul ederseniz; çok işlevli karavanda görünür yatak, sabit ocak ve duş amacınız açısından sorunlu olabilir. Bunlara çözüm bulmak mesleğiniz dolayısı ile cocuk oyuncağı olmalı. ;) Kanuna göre panelvanı karavan yapan, oturma, yatma, yemek pişirme ve depolama olanakları. Bunlardan yatma ve yemek pişirmeyi göze göze sokmamak en akıllıcası bence.
Duşsuz ama portatif tuvaletli karavan sahibi olarak son 5 senede toplam 20 ay üzeri tecrübelerim sonucu, bunun teoride düşünüldüğünden daha kolay olduğunu söylemeliyim.
Sabit ocak ve lavaboya tek kapakla çalışma masasına çevirmek de sorun olmamalı ?

Not
@yasiko 'nun o efsanevi Land Rover Defender'i hala tedavülde ise, belki duş ve tuvalet görüşümü doğrulayabilir ?
Aslında duş, tuvalet ve ocak kısmınada ihtiyacımız var yani istiyoruz. Bu şekilde avrupayı gezmekte hayalimiz. Eşimde bu konuda hep onaylıyor beni.

Sadece bu ortamdan yardım alıyoruz. Sizlerin tecrübeleri tartışılmaz. 1-2 ay içinde projelendirmek istiyorum. Elimizdeki projeler rahatlayınca bu karavan projesini sıkıştıracağız.

Teknik konularda sıkıntı çekeceğiz. Mesela İzmir'in yaz sıcağında karavanda çalışmak ne kadar mümkün. Serin bir alan buluruz sanırım. Şehir içi görüşmelerimizde kullandığımız pratik bir adet Micra aracımız var. Onunla koştururuz artık.

Eşimin tek korkusu karavanın güvenliği. İki bilgisayarımızda çok değerli.

"@yasiko 'nun o efsanevi Land Rover Defender'i hala tedavülde ise, belki duş ve tuvalet görüşümü doğrulayabilir ?"

Talep olursa severek yaparım.

"efsanevi" tanımlamanız için teşekkürler :smiley: Halen tedavülde ve tekne hevesim yüzünden galiba satışa konacak.

"Sanırım iki cümlenin arasına " olursa" yazılması atlanmış galiba ?" Haklısınız :smiley:

"@yasiko 'nun o efsanevi Land Rover Defender'i hala tedavülde ise, belki duş ve tuvalet görüşümü doğrulayabilir ?"

Talep olursa severek yaparım.

"efsanevi" tanımlamanız için teşekkürler :smiley: Halen tedavülde ve tekne hevesim yüzünden galiba satışa konacak.

"Sanırım iki cümlenin arasına " olursa" yazılması atlanmış galiba ?" Haklısınız :smiley:

.
:yum:
Bana düşmez ama siz yine de, fikri ve zikri devr-i alem olmayan birine satmayın derim.

Son düzenleme:

obw1-big.jpg
obw2-big.jpg
obw3-big.jpg
obw1-big.jpg obw2-big.jpg obw3-big.jpg obw4-big.jpg obw5-big.jpg obw6-big.jpg Her ne kadar içini kendiniz tasarlayacaksanız da birkaç örneğin katkısı olur diye düşünüyorum.
Tasarım olunca dayanamıyorum ne yapayım :smiley:

Bu örneklerde ofis kısmı belirli bir yer kaplıyor. Kalan kısmı da karavan olarak planlayabilirsiniz.

Konuyu takip ediyorum ins gönlünüze göre isinizi organize edersiniz
Küçük sessiz jeneratör ve invertor klima ile iklimlendirne sorununu çözebilirsiniz.
Güvenlik için otopark ve oto alarm imkanları düşünülebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 61482 Ekli dosyayı görüntüle 61483 Ekli dosyayı görüntüle 61484 Ekli dosyayı görüntüle 61482 Ekli dosyayı görüntüle 61483 Ekli dosyayı görüntüle 61484 Ekli dosyayı görüntüle 61485 Ekli dosyayı görüntüle 61486 Ekli dosyayı görüntüle 61487 Her ne kadar içini kendiniz tasarlayacaksanız da birkaç örneğin katkısı olur diye düşünüyorum.
Tasarım olunca dayanamıyorum ne yapayım :smiley:

Bu örneklerde ofis kısmı belirli bir yer kaplıyor. Kalan kısmı da karavan olarak planlayabilirsiniz.
Çok güzelmiş yasiko bey. İlginize teşekkürler.

Konuyu takip ediyorum ins gönlünüze göre isinizi organize edersiniz
Küçük sessiz jeneratör ve invertor klima ile iklimlendirne sorununu çözebilirsiniz.
Güvenlik için otopark ve oto alarm imkanları düşünülebilir.
Çok teşekkür ederim. Tabi ki önümüzde belli bir araştırma vakti var. Önümüzdeki Şubata kadar yerimizde durabiliyoruz.

Karavanını mobil ofis olarak işletim sorunla karşılaşan oldu mu şu zamana kadar. Benimde 2014 model aracımı bu şekilde ruhsata işletme durumum olabilir.

-Mevcut ofisimizin olduğu binada 3.kat hiç kullanılmamış harabe şekilde duruyormuş. Cüzzi bir rakama orayı kiraladık. 4-5 sene burada umarım devam edebileceğiz. Yine bir kumar oynuyoruz anlayacağınız. Hiç kiracısı olmamış ve kimsede orayı kiralamaz. Yani bizim karavan projesi ileriye sarktı.

-Yazı karavan ofisimiz olduğunu varsayarak geçirdik. İzmir gerçekten çok sıcak. Karavan ile çalışabileceğimizi düşündüğümüz heryer karavan ile dolu. Ciddi bir donanım gerekli soğutma ve enerji konusunda. Acele etmeyle olacak iş değil.

-İşe yönelik bir pickup veya yine panelvan alma düşüncemiz var. Panelvan alırsak onu karavana çevirmeye kalkışacağımız için korkuyoruz :smiley:

Herkese yanıtlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Mevzuat ve dolayısıyla plan üzerine fikir jimnastiği olarak kabul ederseniz; çok işlevli karavanda görünür yatak, sabit ocak ve duş amacınız açısından sorunlu olabilir. Bunlara çözüm bulmak mesleğiniz dolayısı ile cocuk oyuncağı olmalı. ;) Kanuna göre panelvanı karavan yapan, oturma, yatma, yemek pişirme ve depolama olanakları. Bunlardan yatma ve yemek pişirmeyi göze göze sokmamak en akıllıcası bence.
Duşsuz ama portatif tuvaletli karavan sahibi olarak son 5 senede toplam 20 ay üzeri tecrübelerim sonucu, bunun teoride düşünüldüğünden daha kolay olduğunu söylemeliyim.
Sabit ocak ve lavaboya tek kapakla çalışma masasına çevirmek de sorun olmamalı ?

Not
@yasiko 'nun o efsanevi Land Rover Defender'i hala tedavülde ise, belki duş ve tuvalet görüşümü doğrulayabilir ?

Mesut hocam görüyorsunuz ki tüm forumları tarayıp sizi buluyorum....size soru sormak bilgi dağarcığımı artırıyor....size bir soru daha geliyor: Bildiğimiz motokavan "mobil ofis olarak ruhsatlandırılmış ve içinde yapılan tüm değişiklikler ruhsata işletilmişsse TUV da ya da polis denetiminde bir sorun çıkar mı? "Ruhsatın N1 tamam, değişikliklerde işlenmiş o da tamam ancak bu bal gibi motokaravan bu yüzden ruhsatına itiraz ediyorum deyip arabayı bağlayabilir ler mi?

.

@çakırefe , internetten yasalara erişmek kolay olsa da, uygulanmasına uzaklığı olan birinin vereceği cevap sadece spekülatif sayılmalı ? ;)

Hani bazen kendimi tutamayıp, yaptığım da olumuyor değil..
Emekliyiz ya, can sıkıntısı işte...:yum:

...
Siz kimseyi bulamazsanız, yine de bir politikacıya sorun derim.
Onlar bilmedikleri şeyler üzerine konuşma kabiliyetine sahipler de... :yum:

.

Son düzenleme:

.

@çakırefe , internetten yasalara erişmek kolay olsa da, uygulanmasına uzaklığı olan birinin vereceği cevap sadece spekülatif sayılmalı ? ;)

Hani bazen kendimi tutamayıp, yaptığım da olumuyor değil..
Emekliyiz ya, can sıkıntısı işte...:yum:

...
Siz kimseyi bulamazsanız, yine de bir politikacıya sorun derim.
Onlar bilmedikleri şeyler üzerine konuşma kabiliyetine sahipler de... :yum:

.
Merhaba 29 nolu paylaşım sonrası merak etmiş olduğum isminizi öğrenmiş oldum. Bunun ötesinde bu platforma ilk girdiğim zaman bir çok paylaşımınızı okudum. Gerek bu paylaşımlar gerekse kendi yazımda yaptığınız yorumların çok faydasını gördüm, esas konu yanında verdiğiniz dipnotlar da hoşuma gidiyor. Fakat forum kullanımında herhalde hala eksiklerim çok, herhangi bir konuda yapılan paylaşımlara görüp girmediğiniz zaman birçok bilgi de kaçmış oluyor. Ben önem verdiğim üyeleri profil kısmından tüm paylaşımlarına ulaşmak gibi bir yol buldum. Fakat sizin sayfanıza baktığımda ''Bu kullanıcı profilini sadece belirli üyelerin görebileceği şekilde kısıtlamış.'' mesajını alıyorum. Uygun bulup da benim görmeme izin verirseniz memnun olurum. Diğer bir konuda bu platformda veya başka sayfalarınızda mevcut aracınızın ve yapmış olduğunuz uygulamaların foto paylaşımları olmuş ise görmek isterim. İyi günler.
Bir emekliden diğerine, canı sıkılmasın ...:yum::yum::yum:

Merhabalar,
2019 Kamp Karavan Fuarında ofis karavanlar gördük. Yukarıda Mutfağı ve Duşu nasıl açıklanacak gibi ifadeler vardı. Bence, mevzuatına uygun yapılmışsa (mevzuatında mutfak, tuvalet, duş, vs, varsa) hiç kimse, hiç bir şey diyemez. Çünkü yapılan iş kanuni ve mevzuata uygun. Bazı konuşmalar bilgiden ve mevzuattan uzak olduğunu, ''bu tür problemler olabilir, çıkabilir... gibi'' görüyorum. Muhsin Arslan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR