Aradan bir yıl geçti hala sorunumuza çözüm bulamadık. Bu gün BİMER e tekrar başvuru yaptım.
Emekli devlet memuruyum. Yılda sadece bir kaç ay kullanıp ortalama 5 bin kilometre yaptığım karavanım için Sigorta şirketleri tarafından istenen Zorunlu trafik sigortası 2014 yılı ağustos ayı için 2.000 - 10.000 TL. Sigorta şirketlerinden motokaravanların trafikteki risk analizini hakkaniyetle değerlendirip, diğer özel amaçlı taşıtlardan ayırmalarını ve ivedilikle motokaravanların zorunlu trafik mali mesuliyet sigortası primlerini makul seviyelere indirmelerini talep ediyorum.
TC Karayolları ve Trafik kanunlarına göre motokaravanlar M sınıfı özel amaçlı (SA kodlu) taşıtlardır. Motokaravanlar "özel amaçlı" olarak tanımlanan ambulans, itfaiye aracı, çekici gibi taşıtlarla aynı kategoride yer almasına rağmen, kullanım amacı, kullanım şekli, kullanım süresi ve trafikte diğer araçlara verebileceği hasar açısından diğer özel amaçlı taşıtlarla aynı risk grubuna ait değildir.
Motokaravanlar, kısıtlı sürelerde sadece yılın belirli zaman aralıklarında kullanıldığı için risk faktörü, otomobil, minibüs, kamyonet gibi sürekli trafikte bulunan kullanım amacı yük ya da yolcu taşıma araçlarından düşüktür.
Saygılarımla
Bir haftadır hazine müsteşarlığına telefonla yaptığım görüşmelerden de bir sonuç alamadım. Tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum. Aracı satılığa çıkardım zaten. Beddualarım bu işi başımıza saran ve düzeltmeyenlere.