Aṣağıdaki Almanca video ҫin üretimi bir dizel ısıtıcının sarfettiği elektriği gösteriyor.
Bu tabloyu videodan aldım.
Start- ve shutdown phase uzun sürmüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 638532
Video: https://www.youtube.com/watch?v=SqLqq2VfBYY
Sanırım bu mesajı daha önce görmemişim ya da unutmuşum. Benim kapalı havada gece buzdolabı + Dai Shava açıkken akü voltajının 11,8V altına düşmesi sebebiyle kabin ısıtıcısının kapanması sorununu açıklıyor.
Benim gibi Almanca bilmeyenler için google çeviri yeterli açıklamayı yapıyor sağolsun.
Bekleme halinde 6,3W = 0,48A
Başlama aşamasında 148W=12,3A
Pervane azami hızda çalışırken 4700 devir/dakika ile dönüyor. Bu sırada pompa saniyede 5,5 devir yapıyor. Toplamda 80W=6,5A
Pervane asgari hızda çalışırken 1650 devir/dakika ile dönüyor. Bu sırada pompa saniyede 1,4 devir yapıyor. Toplamda 15W=1,2A
Kapanma aşamasında 130W=10,2A
Benim açımdan nihai tercümesi şu: Buzdolabı saatte 3-4A çekiyor. Soğuk havada kabin ısıtıcısı çoğunlukla azami hızda üflüyor ve saatte 6,5A çekiyor. İkisi birlikte toplamda yaklaşık 10A çekiyorlar. Kışın geceler uzun. Bütün gece çalıştığında 10 saat süreyle çalışıyor desek toplamda aküden 100A akım çekmiş oluyorlar. Benim 2x180A (marine çevrilmiş) kamyon akülerim ilk gece sorunsuz yetiyor.
Hava kapalı olduğunda paneller aküleri tam şarj etmediği için aküler tam dolmuyor. İkinci ve sonraki gecelerde 5-6 saat sonra voltaj düşünce kabin ısıtıcısı kendini kapatıyor. Bu yüzden gecenin bir vakti aracı çalıştırıp aküleri ikinci alternatörden doldurmak zorunda kalıyorum. Çoğu zaman 5 dakika sonunda voltaj 12,4V çıkıyor ve bu gecenin geri kalanı için yeterli oluyor. Bir keresinde gece 2 kere çalıştırmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum.
Ben bu tür sorunlar için şimdilik şöyle bir çözüm buldum: Gece buzdolabını devre dışı bırakıyorum. Kapağı açılmadığı için yeterli soğuğu koruyor. Yetmeyeceğinden endişe edersem, dolabın buzluğunda döndurduğum buz akülerini (ötektik akü) alt kısımlara indirip destekliyorum. (gezenbilir sağolsun. Bu yöntemi forumdaşlardan öğrendim.) Gündüz yol alırken yaşam akülerimi solar panel yerine alternatörden dolduruyorum. Durunca yine panele dönüyorum. Yine de yetmezse gece 5dk alternatör takviyesi iş görüyor.
Başta yurt dışında yaşayan tecrübeli forumdaşlar olmak üzere gezenbilir sayesinde çok faydalı bilgilere ulaştım ve ulaşıyorum. Hepinize çok teşekkürler. İyi ki varsınız ve iyi ki gezenbilir var.