Bizden sonraki nesil gaz ocağını olsa olsa müzede görmüştür. Büyük kısmı gaz ocağı deyince tüplü ocak sanır. İyisi mi bu konulara hiç değinmeyelim de dinozorluğumuzun boyutları ortaya çıkmasın. ;D ;D ;D
Gaz ocağının pompalısı lüks sayılırdı. Her evde olmazdı. Olanda da bir tane varsa şanslı sayılırdı. Pompalı gaz ocağı bugünün tüplü ocakları gibi yanardı.
Gazocağı benim çocukluğumda da annem kullanıyordu Eskiden yokluk vardı. LPG tüplerini bazen bulmakta zorlanıyorduk. Tüp bulamayınca annem gazocağını kullanıyordu. Sanırım ispirtoyla yakıyordu. Pompalandığını iyi hatırlıyorum. Acayip ses çıkartırdı. Bazen ocağın memesi tıkanır, özel bir iğnesi ile açılırdı.
Evet dostlar buyurun size kamp ocağı.Zehirleme tehlikesi sıfır.Tüp derdi yok.İspirtoyu içmek için değil yakmak için kullanırsanız.Buyurun düşüncelerinizi alayım.Bir yerden düşeş almıştım.
Ferhat bey,
Ispirto ocağınız yanarken yaptığı isi azaltmak için, ispirtonun içindeki su oranını %10 a yükseltmeniz, yani ispirtoya biraz su koymanız gerekiyor. ??? Sebebini maalesef bilmiyorum.
Bilmeden doğru yaptığımız işler kategorisine alın.