Karavan Edinme Yolunda Bütçesel Eğilimler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,996
Ynt: Karavan Edinme Yolunda Bütçesel Eğilimler

İsteğinize ulaşabileceğiniz , aşırı masraf yapmadan kaliteli ve görsel açıdan zengin , iç dekorasyonu Avrupa standardını aratmayan bir çekme karavan için size www.pinokaravan.com u tavsiye ederim....Link açılmazsa google da pino karavan yazın yeter.
Firma son 2 yılda çok büyük atılım yaptı...Gerek dış gerekse iç dizayn konusunda oldukça farklı yenilikler getirdi.. Alman karavan şasisi imal eden Al-ko'nun yrd. müdürü geçen hafta firmayı ziyaretinde tesdüfen ben de oradaydım...1 saate yakın yapılan görüşmede müdürün ifadesi aynen şöyle idi " siz yerli standardını aşmışsınız , orta Avrupaya çok rahat karavan yapabilirsiniz" şeklinde idi.
Bu,son derece gurur verici bir olay ..Bir türk vatandaşı olarak da ayrıca gurur duydum..
Firma ile temas kurun..Sahibinin adı Faruk Karatan...Yenilikçi , duruma göre alternatif teklfler sunarak proje çalışmasını zenginleştiren bir kişiliği var...Fiyat olarak da uçuk teklif vermiyor...Ancak unutmayın ki , "ucuz etin yahnisi yavan olur" diye de bir söz vardır..Ve karavan sanayi , oto sanayi gibi çalışamıyor..Oto aldığınızda her ilde 10 larca servis istasyonu size hizmet edebilir , fakat karavan işinde , üreticinin ürettiği karavanın arkasında duranına pek rastlamadım (duyumsal olarak bahsediyorum tabi) , ama pino'yu birçoğundan ayrı tutarım..Ben de karavanımı Pino'ya yaptırdım...Tamir -bakım servisinde başka bir alternatif tanımıyorum..
Onunla çalışın , kesin çok avantajlı çıkarsınız.

Etiketler
Ynt: Karavan Edinme Yolunda Bütçesel Eğilimler

Bir kac kisi beraber olup Avrupa gezileri icin yurt disindan karavan satin almak konusunda, Sayin yasiko´nun Nisan 2009´da yazdiklarini, Almanya´yi örnek alarak güncellestirmek isterim.

-Karavanin ruhsati ve sigortasi Almanya´da bir tanidik veya tanidiklar üzerine olacak.

-Karavana 6 aylik sezon plakasi alarak, sigorta ve vergi giderlerini yariya düsürmek mümkün.

-3 ton kapasitede, 2000 model civarindaki karavanlarin yillik vergisi 400-450 € civarinda.

-Karavanin sigortasi üzerinde olan sahis, nekadar süre kazasiz araba kullanmissa, sigorta ücretide ona göre az olur. Örnegin 10 yil kazasiz araba kullanan yillik sigorta ücretinin sadece % 35´ini öder. Bu durumda, degeri 40.000 Euronun altinda olan bir karavanin yillik sigortasi 400 € civarinda olur (kasko dahi).

-Karavanin ruhsati ve sigortasi ayri ayri sahislarda olabilir.

-Karavan kullanilmadigi kis aylarinda (6 ay), böyle karavanlarin kaldigi üstü kapali bir yerde birakilabilir. 6 aylik ücret 200 € civarinda.

-Iki yilda bir yapilan tüv, karavanin normal bakimi yapildiginda bir sorun degildir. Karavanin bakim islerini, karavanin kisin kaldigi yerin cevresindeki Türk tamirciler yapabilir (ücret oldukca düsük olur).

Ikinci el karavanlarin su andaki fiyatlari hakkinda asagidaki linkten bilgi edinmek mümkün. Bu linkte satis fiyatlarinin yaninda gördügünüz “VB” pazarlik payi var anlamindadir. "Zu vermieten= Kiralik" demektir.

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-wohnwagen-mobile/c220

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,052
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR