Karavan Edinme Yolunda Bütçesel Eğilimler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,997
Ynt: Karavan Edinme Yolunda Bütçesel Eğilimler

taiga' Alıntı:
Ne yazık ki bende araç arayışımı sonlandırdım...

Bu ülke yollarında aradığımız güzellik/nitelikteyi bıraktım, asgari şartlarda yetecek karavan/camper sayısı bile çok çok az...

Emekli olmadığım artı elimden gelmediği için bir araç alıp dönüştüremem...

O yüzden umudumu kestim...

Bulduğum araçlar ise ya çok yetersiz yada inanılmaz pahalı...

Sonuçta talep varken arz yoksa fiyatlarda aşırı dengesiz oluyor...

Hala 90 da ülkeye giren araçlar + gümrükten çekilen az sayıda karavan dışında "budur" diyebileceğimiz içimize sinecek araç sayısı ne yazık ki çok az... (Elbette kişisel görüşüm bu, yani başkası farklı değerlendirebilir)

Bir panelvan alıp yaptırmak istediğinizde istenen rakam 20-25.000 TL den başlıyor...

Peki bu rakamın karşılığını alabilecek miyim sorusuna da gönül rahatlığıyla "evet" yanıtını veremiyorum...

O yüzden olur da bir fırsat denk gelir karşıma çıkarsa değerlendireceğim, onun dışında elden bir şey gelmiyor benim açımdan...

Acı gerçeklerden bir demet.... :(

Cavid Sezen
Not: Sizin gibi o denli çok ki....(Ben dahil.)

Etiketler

taiga' Alıntı:
Ne yazık ki bende araç arayışımı sonlandırdım...

Bu ülke yollarında aradığımız güzellik/nitelikteyi bıraktım, asgari şartlarda yetecek karavan/camper sayısı bile çok çok az...

Emekli olmadığım artı elimden gelmediği için bir araç alıp dönüştüremem...

O yüzden umudumu kestim...

Bulduğum araçlar ise ya çok yetersiz yada inanılmaz pahalı...

Sonuçta talep varken arz yoksa fiyatlarda aşırı dengesiz oluyor...

Hala 90 da ülkeye giren araçlar + gümrükten çekilen az sayıda karavan dışında "budur" diyebileceğimiz içimize sinecek araç sayısı ne yazık ki çok az... (Elbette kişisel görüşüm bu, yani başkası farklı değerlendirebilir)

Bir panelvan alıp yaptırmak istediğinizde istenen rakam 20-25.000 TL den başlıyor...

Peki bu rakamın karşılığını alabilecek miyim sorusuna da gönül rahatlığıyla "evet" yanıtını veremiyorum...

O yüzden olur da bir fırsat denk gelir karşıma çıkarsa değerlendireceğim, onun dışında elden bir şey gelmiyor benim açımdan...

Hocam çok güzel özetlemişsin. Bu gün itibarı ile ben de altına imza atıyor ve vazgeçmişliğin dayanılmaz hafifliğine yelken açıyorum... :(
100 kişi ister, bir kişi alır. Alan-satan hayrını görsün. Demek ki bize göre değilmiş.

taiga' Alıntı:

Konunun tartışılması açısından soruyorum; bu 20-25.000'e neler yapıyorlar bir panelvanda? Verilecek yanıt(lar), birçok arkadaş için yol gösterici olabilir..

Cavid Sezen

20-25.000 TL isteyip, bu para karşılığı neler yapacakları önemli deyil, bunun cevabı basıt..
Bu işler %50 ile yapılır, ödediğiniz rakamın en fazla %50'si kadar, maddi hizmet alırsınız, gerisi işcilik ödersiniz...

Soruyu dört şıkda sormak gerekir;
1) Bütün işi bir şirkete vererek, kaça malolur, karşılığında neler yaparlar
2) Malzemeri kendiniz alıp, bölüm bölüm zanatkarlara yaptırarak, kaça maledilebilir
3) Biraz yetenekliyseniz, malzemeleri alıp birazını kendiniz, bazı işleri dışarıda yaptırarak, maliyet ne tutar
4) Süper yetenekliyseniz, herşeyi kendiniz yapabiliyorsanız, kaça malolur..

arkadaşlar senelerce esnaflık yapmış biri olarak tartıştığınız bu maliyet konusu yanlış, bir yandan işçi çalıştırıp vergi veren atölyeleri, evinin önünde kendi karavanını yapan (ben dahil) arkadaşlarla karşılaştırmayın. karavan imalatcılarını kayırmak için bunu yazmıyorum fakat insanımızın çokca yanılgıya düştüğü bir durum bu, aldığı para yüksek gelebilir bizlere ama bu paranın hepsi kar olarak kasaya gitmiyor, bizlere göre onların maliyetleri daha yüksek, yapacakları işlere işçi parası, vergi, sigorta, malzeme, elektrik, kira gibi masrafları eklemek zorunda ve geçimini sağlayacak karı koymak zorunda, bizlerde bu masraflar yok, o yüzden bu kıyaslama olmaz, bu işlerde yetenekli olan arkadaşlar karlı çıkar, işçilik ödemezler

Karavan imalatcıları ile karavanını imal etmek isteyenler ayrı boyuttaki gerçekler. İsteyen gider verir siparişini yaptırır...

Bizim derdimiz, Kısıtlı bütceleriyle, karavan diye kullanılabilecek bir araca sahip olmayı planlayanlarla, karavan kültürüne fiziksel olarak ayak uydurarak kendi karavanını kendi imal etmeye niyetlenenlerle, bilgi dağarcığımızı paylaşarak faydalı olabiliyormuyuz ona bakalım..

2 sene önce dostlar birlikte neler yazmışız...
Şimdi neredeyse hepimiz bir şekilde karavanlandık yada yapım aşamasındayız...
Bakalım 2 sene sonra sağlığımız elverirse hepimiz ne düşüncelerde ve koşullarda olacağız... ;)

aslanahmet' Alıntı:
Haldun Bey gözlemleriniz bence doğru.

Bu konudaki fikirlerimi de yazayım. Ekonomik kriz sebebi ile işverenlerimin maaş verememesi, kısa bir işsizlik ve borçlanmalar sebebiyle ben de ekonomik kriz yaşıyorum. Bundan dolayı eski dahi olsa bir camper alamıyorum. Alsam bile gönlüme göre tadilatlarını bakımını yaptıramam. Bu krizi atlattıktan sonra hiç düşünmeden 30 yaşında olsa dahi 10 bin TL ye kadar içime sinen bir camperi alacağım. Sonuçta bunlar keyif aracı. Elim değdikçe gönlüme göre tadilat ve bakımlarını yaptırırım. Eski araçlarla uğraşmak ayrı bir zevk. Benim bir dönem 1987 model Honda Shuttle aracım vardı. Sunroof lu klimalı otomatik vitesli full ve keyifli bir araçtı. Ama eski modeldi. Aynısından sadece bir araç gördüm. Bir üçüncüsünü hala görmüş değilim. Haliyle yedek parça sıkıntısı yaşıyordum. Oto sanayilerini , Aksaray’da parçacıları gezmek, parça uydurmak, bi şeyler ortaya çıkarmak gerçekten keyif veriyor. Burada en önemli sorun zaman. Ayrı bir binek aracım olduktan sonra boş vakit buldukça bunlarla uğraşmak insanı zorlamaz. Hiç olmazsa tamirat için acelem olmaz.

Şimdiki durumumu yansıtıyor. İki sene önceden iyi görmüşüm geleceğimi ;) :smiley: :D ;D

aslanahmet' Alıntı:
Şimdiki durumumu yansıtıyor. İki sene önceden iyi görmüşüm geleceğimi ;) :smiley: :D ;D

Hakan hocam,

İki sene sonrasına da bir projeksiyon tutsan... :D

aslanahmet' Alıntı:
Valla şimdi belirsizliğe girdim ;D

Bense 2 sene sonrasına baktığımda, seni 2009 model semi-integrated bir Pilote karavan da görüyorum... :D

Not: Artık bu kehanetten sonra kardeşine bir yemek ısmarlarsın herhalde... ;D

Merhabalar, ben karavancı değilim fakat hep hayalim bir karavan'a sahip olabilmek (gerçi bu koşullarda ben ve benim gelir gurubum ancak KAVANA'YA sahip olabilirya)
Deniz taşıtlarına sahip olanlar gibi kara taşıtlarına da sahip olabilme yöntemi var fakat bu işler bizlerin boyunu çok aşar.
Karavan kullanan sanatcımız sayın Volkan KONAK'ın eski karavanı da yeni karavanıda Almanya plakalı kendisinden bu konu hakkında bilgi alınabilir.Ben birisinden birşey duymuştum fakat doğruluk durumu nedir bilmediğimden anlatmam biraz hatalı olur.
Bizleri yönetecek olanları dahil oldukları partilerin başkanları atayıp bizlere de kendi atamalarını tescil ettiriyorlarya her 4-5 senede bir hani 12 haziranda yine o işin tescilini yaptıracaklarya bize işte bakın onların arasında deniz tutkunu, otomobil sporlarıyla ilgili ve karavan'ın ne demek olduğunu bilen biri varmı?
Onlar ya inşaat veya finans gibi işlerle ilgili kişiler, kısaca onlar AKÇELİ işlerden anlarlar.
Kalın sağlıcakla.

Arkadaşlar bana birileri yine kızacak ama yazmadan duramayacağım,
Bu nasıl bir şey anlamadım,
Adamın profil bilgilerinde Çanakkale ile hiç bir şey yok ama Gezenbilir Çanakkale İl Temsilcisi,
Haritayı bile ortadan ikiye katladım Çanakkale yine Trabzon ile çakışmadı.

Süreyya bey konuya ''adamın'' diye başlarsanız benim gibi okuyan hiç alakasız insanlar bile kızar,kişiyi tanımıyorsunuz,bilmiyorsunuz,size herhangi bir konuda böyle hitap edilse ne kadar hoşunuza gider.Konunun haklılık haksızlık kısmına hiç bakmıyorum umurumda da değil ama seviye olarak insanları kırmayacak bir cümle-kelime kurabileceğinizi bildiğim halde niye böyle bir kelime kullandınız merak içindeyim.

karagozlers' Alıntı:
Arkadaşlar bana birileri yine kızacak ama yazmadan duramayacağım,
Bu nasıl bir şey anlamadım,
Adamın profil bilgilerinde Çanakkale ile hiç bir şey yok ama Gezenbilir Çanakkale İl Temsilcisi,
Haritayı bile ortadan ikiye katladım Çanakkale yine Trabzon ile çakışmadı.
Evet haklısın Bülent kardeşim yanlış seçilmiş bir kelime arkadaştanda özür dilerim.

arkadaşlar herkese iyi günler 1 senedir araştırma içindeydim 1 aydır çekme karavan yaptırmaya veya 2 el almaya kararverdim tabi eşimle beraber ilk iş olarak çekecek arabayı alacağım ama kafam çok karışık formu devamlı takip ediyorum ama model olarak kararveremedim tabi buna ayırdığım bütçe 35 40 cıvarı ve 0 araba almak istiyorum bana tecrübelerinize dayanarak önerilerde bulunursanız sevinirim rakamım düşük kalırsa mecburen 2 elde düşünebilirim önemli olan marka ve modelde kararverebilmek çekme karavan olarakda 4 4.25 m ağırlık olarakda 1100 cıvarı düşünüyorum bilgilendirirseniz minnetkar kalırım şimdiden teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR