Karavan Almayı Düşünüyorum Önerileriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ?evin.gül Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,346

?evin.gül

Yeni Üye
Web
www.facebook.com
Herkese merhabalar, ben sevin 26 yaşındayım ve 23 yaşımdan beri karavanda yaşama hayali kuruyorum. Bu sene bu hayalime ciddi şekilde yoğunlaşmayı düşünüyorum. Bunun için öncelikle para biriktireceğim ama ortalama bir karavan için ne kadar para biriktirmeliyim? Almanya'da yaşıyorum karavanı Almanya'dan alsam daha uygun olur mu, gümrük ücreti ne kadardır? Hazır mı alsam, kendim mi yaptırmak? O kadar kafam karışık ki, en iyisi ben size nasıl bir hayat yaşamayı hayal ettiğimi söyleyeyim siz de tecrübelerinize dayanarak uygun önerilerde bulunun.

ben karavanla Türkiye'de yaz kış yaşamayı düşünüyorum, sürekli değil ve fakat arada 3 aylık gibi uzun turlara çıkmayı düşünüyorum, turlar dışında sabit kalacağım. Yani senenin sadece 3-4 ayı hareket halinde olmayı planlıyorum. Yıllık masrafları toplam ne kadar olur acaba? Siz de görüyorsunuz ki kafam bir hayli karışık. Beni biraz aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Soğuğa, sıcağa, kara, kışa... dayanıklıyımdır. Zaten köy çocuğuyum. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.

Etiketler
Ynt: Karavan Almayı Düşünüyorum Önerileriniz Nelerdir?

Benim temel önerim üşengeçlik etmeyip burada daha önce yazılmış mesajları okumanız.

Maalesef gençler okuma konusunda üşengeçler. Biz dinozorlar ise daha önce sorulmuş soruları tekrar tekrar cevaplamayı sevmiyoruz :D

Bekir beye katılıyorum, arada derede kalmıştır yine yazayım.

Yabancı plakalı karavanlar 6 aydan fazla Türkiye'de kalamazlar, Federasyonumuz bu konuylada ilgili olarak bakanlık görüşmesinde 2 yıla çıkarılmasını öneri olarak bildirdi ancak siz 6 ay kalacak ve çıkış yapacakmış gibi planlamanızı yapın.

TA2RX' Alıntı:
Benim temel önerim üşengeçlik etmeyip burada daha önce yazılmış mesajları okumanız.

Maalesef gençler okuma konusunda üşengeçler. Biz dinozorlar ise daha önce sorulmuş soruları tekrar tekrar cevaplamayı sevmiyoruz :D
utandım yüz işareti nasıl oluyor, teşekkür ederim öneriniz için. Aslında biraz araştırma yaptım ama işte hazıra konma durumu oldu, haklısınız. Daha sonra kafamdaki sorular Netleşince yeni bir başlık açarım.

güngör' Alıntı:
Bekir beye katılıyorum, arada derede kalmıştır yine yazayım.

Yabancı plakalı karavanlar 6 aydan fazla Türkiye'de kalamazlar, Federasyonumuz bu konuylada ilgili olarak bakanlık görüşmesinde 2 yıla çıkarılmasını öneri olarak bildirdi ancak siz 6 ay kalacak ve çıkış yapacakmış gibi planlamanızı yapın.
teşekkür ederim cevabınız için. Türkiye'ye kaydettirmek istiyorum ama gümrük ücretleri konusunda bir bilgiye rastlamadım. Neler yapılması gerekiyoru bulurum umarım. Araştırmaya devam edeceğim. Tekrar teşekkürler.

Mrb Kışın karavanda sürekli yaşanmaz.Kışın bir müddet sonra karavanın bazı yerlerinden su toplanmaları oluyor .

zekierkal' Alıntı:
Mrb Kışın karavanda sürekli yaşanmaz.Kışın bir müddet sonra karavanın bazı yerlerinden su toplanmaları oluyor .
evet, fakat her şartta uygun tasarlanmış bir karavan almayı düşünüyorum. Sanırım Almanya'da en iyisi hymer marka Karavanlar biraz pahalı ama ben biraz fazladan çalışırım. Hayalim buna değer. Her zorluğunu da gözüm kapalı şimdiden kabul ediyorum :smiley:

Arkadaşım özel yapılsa dahi karavanda Kışın kalınmaz . Yukardaki dolap içleri nemden akıntı yapar. nasıl karavan olursa olsun içerde bişi yandımı belirli yerlerinden rutubet yapıyor .Üzeri sac olan karavanlar dahada çok nem yapıyor içersi damla damla su akıyor.Ben bu sene Yunanistandaydım Ocak ayında truma yanıyor içerde dışarsı eksi 5 derece Karavanın iç dolablarının içi damla damla su oluştu Trumadan uzak üflemeden uzak yerlerde nemlendi.

zekierkal' Alıntı:
Arkadaşım özel yapılsa dahi karavanda Kışın kalınmaz . Yukardaki dolap içleri nemden akıntı yapar. nasıl karavan olursa olsun içerde bişi yandımı belirli yerlerinden rutubet yapıyor .Üzeri sac olan karavanlar dahada çok nem yapıyor içersi damla damla su akıyor.Ben bu sene Yunanistandaydım Ocak ayında truma yanıyor içerde dışarsı eksi 5 derece Karavanın iç dolablarının içi damla damla su oluştu Trumadan uzak üflemeden uzak yerlerde nemlendi.
anladım, düşüneceğim. Teşekkürler uyarınız için. Ve fakat ben bir sene teknede yaşamıştım böyle bir problem olmamıştı. Nedenini araştıracağım. Tekrar teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR