?evin.gül
Yeni Üye
Herkese merhabalar, ben sevin 26 yaşındayım ve 23 yaşımdan beri karavanda yaşama hayali kuruyorum. Bu sene bu hayalime ciddi şekilde yoğunlaşmayı düşünüyorum. Bunun için öncelikle para biriktireceğim ama ortalama bir karavan için ne kadar para biriktirmeliyim? Almanya'da yaşıyorum karavanı Almanya'dan alsam daha uygun olur mu, gümrük ücreti ne kadardır? Hazır mı alsam, kendim mi yaptırmak? O kadar kafam karışık ki, en iyisi ben size nasıl bir hayat yaşamayı hayal ettiğimi söyleyeyim siz de tecrübelerinize dayanarak uygun önerilerde bulunun.
ben karavanla Türkiye'de yaz kış yaşamayı düşünüyorum, sürekli değil ve fakat arada 3 aylık gibi uzun turlara çıkmayı düşünüyorum, turlar dışında sabit kalacağım. Yani senenin sadece 3-4 ayı hareket halinde olmayı planlıyorum. Yıllık masrafları toplam ne kadar olur acaba? Siz de görüyorsunuz ki kafam bir hayli karışık. Beni biraz aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Soğuğa, sıcağa, kara, kışa... dayanıklıyımdır. Zaten köy çocuğuyum. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.
ben karavanla Türkiye'de yaz kış yaşamayı düşünüyorum, sürekli değil ve fakat arada 3 aylık gibi uzun turlara çıkmayı düşünüyorum, turlar dışında sabit kalacağım. Yani senenin sadece 3-4 ayı hareket halinde olmayı planlıyorum. Yıllık masrafları toplam ne kadar olur acaba? Siz de görüyorsunuz ki kafam bir hayli karışık. Beni biraz aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Soğuğa, sıcağa, kara, kışa... dayanıklıyımdır. Zaten köy çocuğuyum. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.