zedzestion
Kamp III
mayıstosböce' Alıntı:
Sayın Zedzestion,mutluluk duyarız ailemizin büyümesinden,her zaman bekleriz.
Ozaman bana yardımcı olmanızı rica edeceğim çekme ile motocaravan arasında kaldım.
Biz 3 kişilik bir aileyiz.6 yaşında kızım, eşim ve ben.Karavanı daha çok yurtdışı geziler için satın almayı düşünüyoruz.Eşim öğretmen ve 2012 sonunda yeşil pasaportlarımıza kavuşacağız.Dolayısıyla vize sıkıntımız kalmayacak.Geçen yıl Temmuz ayında İstanbul - Nice - Cannes - St Tropez - Marsilya - Monaco - Venedik - Innsbruck - Wörgl - Münih - İstanbul 15 günlük bir seyahatimiz oldu.Nice'e uçakla geldikten sonra buradan araç kiralayıp (Citroen C3) bavul indir, bavul bindir Münih'e kadar geldik.Buradan da yine uçakla İstanbul'a döndük.Çok eğlenceliydi.Fakat çok yorulduk.Bu yılda temmuz 1 gibi çıkıp aynı rotayı tümüyle karavan ile gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.Umarım yetiştirebiliriz
O yüzden sizin gibi bu konuda uzmanlaşmış abilerimden destek ve yardım rica ediyorum.
Her ikisi içinde forumda edindiğim kendi adıma eksileri şöyle sıralarsak.
Çekme için:
1-Yurtdışında D sınıfı ehliyet gerekebileceği
2-Yılda 1 kez TUV muayenesi gerektiği
3-Çekecek aracın özelliklerinin yeterli olması (Bizde Benzinli Nissan Qashqai 1.6 Tekna Executive çeki demirsiz var)
Motocaravan için:
1-Fiyatının %130 ÖTV ile astromikleşmesi
2-Şehir içine girilecek ikincil bir araç olmayışı
tüm bu eksiler içinde çözümüm var elbette.
Şu durumda aklım normal bir mobil karavan alıp yurtdışında içine masraf etmekten yana geçiyor ama yinede sizin değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Bu arada bende, hangisi olursa olsun Hymer olsun diye bir kanı uyandı.Yetim ailesi ve Sevgili moderatörümüz Levent beyin bunda büyük payı var.
Şuanda potada alttaki iki araç var bu hafta İstanbul'a gidip ikisini de görmeyi düşünüyorum.
1-Eltesan'ın elinde hemen teslim edebileceği HYMER Sporting Style 465 var. http://eltesanmobil.com/hymer/de/Caravans/Sporting.html
2-Sahibinden sitesinde kullanırken toparlarım diye düşündüğüm
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-temiz-1984-model-mercedes-hymer-karavan-56781151/detay/ bu araç var.
Yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Mustafa GÜLER