Ynt: Karavan Almak İstiyorum Yardım Lütfen..!
gezmen' Alıntı:
Biraz moralinizi bozayım Mustafa Bey; siz bu yıl gezenevle Avrupa'ya çıkmayı unutun bence... :
"Neden" diye sormadan siz, hemen yanıtlayayım; tercihleriniz netleşmedi, netleşse bile uygulamaya sokmak için zaman az.
(Temmuz başında Avrupa'ya gitmekten söz ediyorsunuz) Otomobil alıp satmaya benzemez bu iş derim
; ivedi davranıp yanlış bir karar verirseniz, sıkıntı yaşarsınız.
Akçalı durumunuzu bilmiyorum; bildiğim, eşiniz öğretmen. Parasal konularda sıkıntı yoksa, bu yazdıklarımı göz önüne almayın; bakın keyfinize...
Kolay gelsin!
Cavid Sezen
Cavid Bey yerden göğe haklısınız aslında..Ama benim hayat felsefem "Hayat aklı başında yaşamak için çok kısa" benim bir kızım var.Allah'a şükür onunda geleceği garanti.6 yaşımdan beri ticaret hayatının içindeyim hem çalıştım hem okudum.9 senede üniversite bitirdim.Yaşım 40, çok şükür ailemden kuruş menfaat görmeden bir yerlere geldik.Eşimin (ingilizce öğrt.) çalışmasının en önemli sebebi yeşil pasaport ve emeklilik elbette öğretmen olmanın verdiği haz keyif de cabası zaten herzaman söylerim bir bayan için ideal meslek.
Yaptığım iş dolayısıyla yaz aylarım genelde rahat.Zaten işimin büyük çoğunluğu telefon ve mail ile olduğu için problemim yok.
Akçalı duruma gelince bir sorunumuz yok Allah'a şükür ama sokağa atılacak akçamızda yok.Malum çok zor kazanılıyor.
Saolsun Mustafa Yetim Bey'in kulaklarını çok çınlatacağım.İnanın 2 seyahatinde de acaip bir kaynak olmuş çok şey öğrendim kendisinden, ne kadar teşekkür etsem az.(Bu arada sizin gibi çok değerli bir ailenin içine dahil olmaya ve sizin beni dahil etmeye çalışmanızdan dolayı son derece memnunum.Hepinizden daha çok şey öğreneceğime eminim)
Şimdi şöyle bir hesap yapıyorum hemen.
1 ay 3 kişilik aile yurtdışı seyahat masrafları karavansız
Uçak biletleri : 1000 Euro
Otel konaklamaları : 3000 Euro
Araç kirası : 1500 Euro
Yemek masrafları : 1800 Euro (Kahvaltı dahil hesap ettim 60 öğün x 30 Euro)
Benzin masrafları : 1000 Euro (7 bin Km ortalama 100 Km 9 lt yakan bir araçla ve 1,6 Euro/Lt)
Otopark ve otoyol masrafları : 1000 Euro (günlük ortalama 33 eurodan ve 7 bin Km gözönüne alınırsa)
Kişisel harcamaları yazmıyorum.
Toplam:8300 Euro
1 ay 3 kişilik aile yurtdışı seyahat masrafları karavanlı
Uçak biletleri : 0 Euro
Otel konaklamaları : 300 Euro (10 günde bir ödül dersek
)
Araç kirası : 0 Euro
Feribot masrafları: 700 Euro
Yemek masrafları : 600 Euro (20 öğün x 30 Euro 20 öğün ödül dersek)
Benzin masrafları : 2000 Euro (10 bin Km ortalama 100 Km 12 lt yakan bir araçla ve 1,6 Euro/Lt)
Otopark ve otoyol masrafları : 1500 Euro (günlük ortalama 50 eurodan ve 10 bin Km gözönüne alınırsa)
Kişisel harcamaları yazmıyorum.
Toplam:5100 Euro
Her 1 aylık seyahatte 3200 Euro (7.500,00 TL) cebinizde kalacak rakam
Yılda 3 ay bu şekilde kullansanız 22500 TL yapar ki 2 yılda güzel bir çekme veya mobil karavanı amorti etmiş olursunuz.