kararsızım vitara mı frontera mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eczkarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,170

eczkarga

Yeni Üye
herkeze iyi akşamlar.arazi ve şehirde kullanacağım b4*4 alacağım ancak müthiş kararsızım.fikirlerinize ihtiyacım var.frontera arazide nasıldır.dikkat etmem gereken noktalar nelerdir

Etiketler
Ynt: kararsızım vitara mı frontera mı

Merhaba eczkarga öncelikle gezenbilir ailesine hoşgeldiniz. Benim 1996 model frontera 2.o sport aracım var,bende sizin gibi çok düşündüm aracımı almadan vitaramı-fronteramı diye, her iki aracında artı ve eksileri var,size nacizane bilgilerimi aktarayım; öncelikle fronteradan bağsedim, fronteralar çok sağlam ve güvenilir araçlar,fiyatına görede çok çok konforlu ve donanımlı ayrıca çok gösterişli,motor parçaları çok kolay bulunuyor,mekanik bazı parçaları dışında,onuda bi şekilde temin edinilebiliyor.asfaltta ve toprak düz yollarda tatminkar ancak rampada biraz hantal kalıyor,arazide (4L) konumunda fazlasıyla tatminkar tabiki iyi bir takım lastikle. Vitara da kendini kanıtlamış araçlardan motor parçaları bulunuyor, mekanik parçalarıda, mekanik parça konusunda bir adım önde bence,vitara düz yollarda tatminkar olsada rampada frontera gibi hantal,arazide ise yine 4L da fazlasıyla tatminkar, dezavantajı ise içi frontera kadar geniş ve ferah değil, gösteriş olarakta fronteranın heybetli duruşunun yanında sönük kalıyor.

Dikkat etmeniz kereken şeylerin başında yürüyen aksam var. yavru şanzıman,şanzıman,difransiyel ve hub lar gibi. mutlaka 4x4 den anlayan bir ustaya gösterip alın daha sonra büyük problemler yaşamamak için saygılarımla.

ben suzukı tavsıye ederım modıfıye olarak ofroad aksesurlarının tamamını (kılıtlı defransıyel-ayna mahrutı-yukseltme kıtı vb....) rahatlıkla bulabılırsınız arazıde bence baska aracla kıyaslamayın ozelıkle kendı katagorısınde araclarla benım bu 3 uncu suzukım hepsınıde dolu dolu kullandım ve kullanan arkadaslarımda var kesınlıkle buyuk arıza ve masraf acmadılar hazır yapılmıs bılınen yollar varken gereksız maceraya gırmenıze gerekyok bence formda suzukı bolumune frontera bolumude arazıde yasadıklarıda hersey ayrıntısıyla var bence formu bıraz ıncelersenız daha ıyı anlarsınız ;) ;) ;) ;)

vitara kullanıcısıyım 6 senedir 2000cc V6 keyfine gücüne diyecek yok on numara araştırırsanız vitara arazideki performansı yüksektir ben şehirlerarsı da kullanıyorum konforuna da diyecek yok ama frontere hakkında fazla bilgim yok ama duyduklarıma göre hikaye bi araba alman lar offroad konusunda hikaye ama japonlar bu konuda daha teknik

Frontera için 2.0 ve 2.2. lerde yığılma olduğu doğrudur. ama bir de3.2 V6 sı var. şunu kabul etmek lazım ki Frontera B kasanın (1998 ve üzeri) parçaları suzuki gibi her köşe başında bulunmaz. ya da modifiye parçaları suzuki ler gibi heryerde yoktur. bunun dışında frontera lar ile ilgili kronik bir sıkıntı yoktur. Bakımsız her araç sıkıntılıdır. Suzuki de öyle Opel de.

Siz bir bu konuya bakın bir de Suzuki si olan arkadaşlarımız bir Suzuki konusu eklesinler. Linkteki araç benim aracımdır. Hali hazırda Hava debimetresi arızalı ve oksijen sensörlerinden birinin değişmesi gerekli. Ona rağmen km de 35-40krş arası LPG tüketimi mevcut.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55608.0

karşılaştırın. Hatta imkanınız varsa binin deneyin.

AV83'e de selamlarımı söylüyorum. fikriniz yoksa yorum yapmayınız. burada yazılanlar ile dostlarımız/arkadaşlarımız karar verecekler.
yanlış bilgilendirme yapmayın.

HAYIRLI OLSUN BEYFENDİ KAZASIZ GÜNLER DİLERİM.................

suzuki grand vitarayada bindim frontera 2.0 sport modelinede .Frontera harika bir araçdı .Sadece parça konusunda sıkıntı yaşarsınız.Ancak sık arıza yapan bir araç kesinlikle olmadığı gibi hem asfalt hemde arazi performansı çok iyi .Ben 2.0 frontiyi aldığım zaman kötü durumdaydı akışmetresi arızalıydı ,patlatma yaptığı için hava filtre kutusu dağılmış vidalarla duruyordu.Ama bütün parçalarını buldum.hepsini ebaydan aldım.filtre kutusunu da almanyadan ebaydan aldım.ancak tüp takılıydı içime sinmeyince satmıştım.arızası olmayan tüp takılmamış bir frontiye binmek gerçekten keyif verir.şu anda yine grand vitaraya biniyorum.oda keyifli bir araç , yol tutuşu da iyi.parça sorunu yok.ancak 1.6 sını tavsiye etmem. frontidede tek kapı 2.0 benim çok hoşuma gitmişti.

Merhabalar arkadaşlar,
Fronti önceleri sadece görüyordum, biradere 3.2 at aldık kendisnde başka araç olduğundan sende kalsın dedi bir süredir kullanıyorum.
İnanın daha önceden almadığıma çok pişmanım, diğer arabalarda iyidir o konuda bir sözüm yok, fakat bu araba bana yol tutuşuyla güven veriyor.Niyetim birtanede ben almak bakmaya başladım bile fakat çok acelem yok.
Tek kelimeyle güzel araba.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

15 -20 gün içinde 2 frontera aldık arkadaşlara kısmetse çarşamba günü 3. sünüde alıyoruz 2.2 olanlardan param çok olsa temiz 2.0 frontera alırım ikinciaraç olarak tasarımına bitiyorum 90lı yılların tasarımı olsada hala ilgi çeken şekli var opel motorlarını bilmem ama isuzu alt yapısını iyi bilirim fronteralar aslında isuzudur parçalarının çoğu aynıdır 93 yılından beri isuzu pick uplarını kullanıyorum mekanikte ve motorda sıkıntı yaşatmadılar şimdide d max 4x4 kullanıyorum araçı 2. el aldım sadece pompası arıza verdi büyük ihtimal kötü yakıttan üzerinde 35 inch lastikler var 2 yıldır sorun yok

Frontera sport lar gerçekten gösterişli ve ben buradayımdiyen araçlar kolay arızada vermezler ama temizini bulmak lazım
saygılar

merhabalar.bende 2.3 td frontera kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim genişlik, gösteriş, konfor bakımından suzukiden öndedir heybetli duruşu ve hem kaporta hemde mekanik sağlamlığıda oldukca üstün bi araç.bendeki 2.3 cc kasa biraz ağır geliyor fakat çıkmam da demiyor.motor iyi lastiklerde uygun olursa arazi performansı en az vitara kadar iyidir.benzinlisini bilmiyorum ama dizel olursa karın altında dahi tek marşta alır.parça olarak bazı parçaları günübirlik bulamıyorsunuz fakat iki gün içinde geliyor.ayrıca bu araçlar kolay kolay arıza yapmadığı için parça sorunu olmuyor.dediğim gibi şehir içide kullanacaksanız kesinlikle 4 kapılı frontera derim.saygılarımla..

pointeraa' Alıntı:
merhabalar.bende 2.3 td frontera kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim genişlik, gösteriş, konfor bakımından suzukiden öndedir heybetli duruşu ve hem kaporta hemde mekanik sağlamlığıda oldukca üstün bi araç.bendeki 2.3 cc kasa biraz ağır geliyor fakat çıkmam da demiyor.motor iyi lastiklerde uygun olursa arazi performansı en az vitara kadar iyidir.benzinlisini bilmiyorum ama dizel olursa karın altında dahi tek marşta alır.parça olarak bazı parçaları günübirlik bulamıyorsunuz fakat iki gün içinde geliyor.ayrıca bu araçlar kolay kolay arıza yapmadığı için parça sorunu olmuyor.dediğim gibi şehir içide kullanacaksanız kesinlikle 4 kapılı frontera derim.saygılarımla..
arazıde vıtaradan ıyı oldgunu bahsetmısınız artık bise demıyorum sız anlassılan ya saglam arazıye gırmedınız yada 2.0 aynı sekmentte grand vıtara var grand vıtarayla ılgılı hıcbırsey bılmıyorsunuz (konforda dahıl ) ya dunyada kabul gormus suzukının arazı kabılıyetı kactane opel var offroad yapılan bır elın parmagını gecermı sakamı yapıyosunuz

ben l200 kullanıyorum ama sizin yerinize olsan suzuki alırdım iki araç arasında ,opel araştırdım pek hoşlanmadım servisleri bile beğenmiyor masraflı ve zayıf olduğunu söylüyorlar

yazdıklarım yanlış anlaşılmasın arazi olarak vitara bir adım önde olabilir fakat konuda hem şehir içi hem arazi deniliyor.tahminim şehir içi kullanılacak aynı zamandada arasıra hafif araziye çıkılacak sağlamlık ve heybet olarak grand vitara ile frontera kıyaslanamaz.sürekli ağır arazide kullanılacaksa zaten suzuki yerine 4200cc toyota, 5.9 jeep, land gibi büyük motorlu araçlar seçilmeli bence.günlük hayatta,aile ile,arazide ve her yerde alman panzerini tercih ederim.kasa ve mekanik olarak gerçekten çok iyi yere sağlam basan bi araç.saygılarımla..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri