kararsızım vitara mı frontera mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eczkarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,172
Ynt: kararsızım vitara mı frontera mı

ıyıde dedıgınız ıkı kılasmandada 2.0 oldugu ıcın frontera yazıyorum grand vıtara( aynı motor cc sının arabalarıı ) ondan daha ustun bılgınız olsun ;) ;)

Etiketler

bendaha vıtara yok durdukyere (arzıde cok sert yerde zoramadan )aks kırdı hararet yaptı yada cok masraf yaptım dıyen duymadım ve bu benım 3 uncu suzukım camıadakı suzukıcılerın %70-80 nını tanıyorum

denenmişi denemenin bir anlamı yoktur sanırım.bende 4x4 alacağım ve sadece japonlara bakıyorum.nissan,toyota,suzuki diğerleri için ise birşey demiyorum zaman sadece zaman.birde pathfindere bakın isterseniz ben onda karar kıldım.hem günlük hemde arazi için uygun.sert off road yaparsanız onun için diğer alternatiflere bakmak gerekli.tercihiniz japon olsun

tamamı için söylemiyorum fakat sanayi ustalarımızın geneli böyledir.kendilerine ekmek yedirmeyen araçları beğenmezler.ben konyada ikamet etmekteyim ve konya için söyleyeyim en çok tutulan araçlara da bindim hiç tutulmayan araçlarada bindim farkı söyleleyim alfa 146,alfa 156,rover 216si, 18t passat, frontera sırasıyla kullandım sadece fronteranın termostadını değiştirdim 25 tl.başkada sanayiye girmedim.diğer taraftan uno 1.4 hobby,tempra,şahin,2.5 transporter,broadvay türü parçası ucuz araçlarda kullandım ama bu araçlar sayesinde haftanın bir günü mutlaka sanayiye girmek zorunda kaldım yani parça sorununa takılmayın.önce sağlamlığına sonra parçasına bakın.parça çok hemde ucuz diye basit araçlarla ömrü sanayide tüketmek her hafta küçük miktarlarla masraf yapıp (zaman içinde küçük miktarlar bi araba parası yapıyo bizzat yaşadım)sabah çalışacakmı yoldamı kalacak kardamı kalacak diye düşünmektense yılda bir kere diğer araçlara bir yılda harcadığınız paranın daha azını ödeyerek adam gibi bakım yaptırılırsa sorunsuz binilir.ayrıca başka bi konuda bir arkadaşın dediği gibi ''kaplan besleyen yemini düşünmez'' 6 aylık vergisi 174 tl,şehir içi soğuk havalarda yakıtı km de 30 kuruş,4x4 2 tonluk bi arazi aracı için bırakında parçalarıda bazı araçlara göre fiyatlı olsun.saygılarımla..

Evet çok haklısınız arkadaşlar daha aracı almadan çok arıza yapacağını kabulleniyorlar bu fikri kafanızdan atın önce 1000 liraya alırsın aks 5 yıl ellemezsin 150 liraya alırsın 5 ayda bir değiştirirsin

[attachment=1]

Burası Çanakkale'nin epey yüksek yerlerinden. Ve Fronteram 98 model 2.2 GLS standart bir araç şu an için hiçbir eklenti yapamadım hatta lastiklerimi dahi yenileyemedim malumunuz aracı yeni aldım daha maddi olarak hazır değilim. Fakat gayet sorunsuz bir şekilde kar buz çamur demeden üstelik kabak denilebilecek kadar kötü lastiklerle gık demeden tırmandı. Aracın standart halinin diğer çoğu SUV dan daha yüksek olması sizi yüzlerce liralık yükseltme masraflarından kurtarıyor. Örneğin standart bir suzukinin fronteranın yüksekliğine ulaşabilmesi için ciddi bir yükseltmeye ihtiyacı oluyor. 245/65/16 lastiklerle bile araç ciddi bir yükseklikte şu an. LPG ile 35-40 kuruş yakıyor. Bu biraz can sıkıcı olabilir ama 2.2 ve yaklaşık 2 tonluk bir araç için normal bile denilebilir. Biraz bakım ve eklentiyle bence Frontera zevkli sürüş ve konforuyla çoğu SUV dan daha etkili ve yakışıklı bir araç. Ben Niva, Vitara, Grand Vitara, Discovery I ve Frontera deneyerek yaklaşık 9 aylık bir araştırmadan sonra Frontera'mı aldım ve şu ana kadar 3 aydır hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Sadece 2 kere sanayiye gittim birinde teyp taktırmak ve lpg ayarı yaptırabilmek için, diğerinde ise çalınan sağ ön sinyalimin yenisini taktırmak ve arka camın buğu yapmasını engelleyen resistansımın sigortası yandığı için. :smiley:

Fotoğraf0217.jpg

Merhabalar,
Benim bir 4x4 aşkım var o aşk gerçekleşecek onun için çok acalem yok o DEFENDER,
Bunun yanında, 99 model 3.2 FRONTERA kullandım 15-20 gün bendeydi Çanakkale'de biraz gezdim.Bende bakmaya başladım malum benim aşkımla birlikte 2000 km yol gidip 2000 km geri gelmek biraz uzun zaman alır.
Benim kullandığım araba tüpsüzdü km de yaklaşık 500 krş yaktı tabiki 110'u pek geçmedim ha arada V6 yı kürkretmedim değil.
Geçen karda İstanbul'a gittim hiç bir sorun yaşamadım.
Kerem bey sizin arabanızıda yolda birkaçkez gördüm hani plakanın sonu güzeldi bana göre.Tekrar güle güle kullan diyorum.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR