Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?
Merhaba müsadenizle bende birkaç şey söylemek isterim.
Ömerbeyin mesajının sonunda olayın ana hattı çok güzel ifade edilmiş.
Kamp yapmaya giden kişiler kimseye sormadan,araştırmadan incelemeden yallah diye dağa,ormana çıkmıyorki elbette bunun bir planlama safhası soruşturma safhası var.Kamp kuracağınız yeri değilse bile en azından o bölgeyi az çok sormuş araştırmışsınızdır.Yani bölge hakkında bilginiz varsa nelerle karşılaşabileceğinizide önceden kestirebilirsiniz.
Yorum yapan arkadaşların çoğunda sakın yanlış anlaşılmasın ama bir bencillik sezinledim.
Kalkıyor şehirden köye ormana geliyorsunuz,o civarda doğan ,yaşayan ve rutin olarak belkide sürekli oralara gelen insanlara maganda yada sapık gözü ile bakıyorsunuz.Hele hele Amerikan filimlerininde oldukça etkisinde kalmış olsanız gerek dağda,ormanda,kamp yerinde illa bir tecavüzcü profili çizmeye çalışıyorsunuz.
Böyle yaparak kendinizi şartlandırırsanız yapacağınız gezininde tadını çıkaramazsınız.
Herşeyden korkan herşeye şüpheyle bakan insan ise elinde değil tabanca-tüfek bazuka olsa gene korkar.
Kamp yapmaya gittiğiniz yeri sahiplenmeye çalışmanız,biraz mahremiyet ve yanlızlık beklemeniz anlaşılır şey.Ama bu beklentinizi mantık dahilinde düşünmekte çok önemli.İnsanların sürekli geldiği,geleceği bir yere gidiyorsanız gelen giden olmasınada şaşırmamanız gerekir.
Yoksa taa ormanın içine dibine sapa ve tenha yollarda bir yere kamp kurdunuz,sizi kim bulacak kim arayacak? Yani öyle sapa bir yere gelen insanda gezmeye çıkmıştır en fazla.
İnşallah kimseyi kırmadan derdimi anlatabilmişimdir.
Ormana giren,dağa çıkan vs herkesi eli uçkurunda tecavüz edecek birilerini arayan insanlar olarak görmemek gerekiyor.Kimse çıkıpta "yav ben şöle bi ormanı dolaşayım tecavüz edecek birilerini bulurum belki" demez.
Anlatılan bazı örnekleride okudum ve bazılarınada çok güldüm.Bunlarda haklı olarak yaşayan kişilerin kendi bakış açılarına göre anlattıkları olaylar.Aslında bu olayları birde diğer taraftan dinlemek lazım
bakalım neler söyleyecekler.Belki onlarda farklı düşünmüyorlardır.
Örneğin bir arkadaşımız magandalardan rahatsız olduğunu,onları korkutmak için boş şişelere ateş ettiğini söylüyorken bir diğer arkadaşta magandaların sağa sola ateş ettiğini söylüyor
Belki bu iki kişi aynıydı? yani ikiside bu olayın karşı taraflarındaki kişilerdi? kim bilir?
Tabi bu soruları sorarken örnekleme babında sorduğumuda anlamışsınızdır.
Saygılar.